НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 36 357
  • 569
  •   3
Отговори
# 120
Помощта за отопление не е обвързана с това дали има задочно или не. Двата вида помощи, които тук се дискутират са с различни условия за отпускане.

# 121
  • Пловдив
Приятелка на дъщеря ми питала миналата седмица в ДСП в София - казали са, че ще превеждат през декември, защото имало много подадени молби и не са смогнали.

# 122
Моят син подаде документи на 09.10 в АСП в Студентски град. До този момент, повече от месец, не е получил нито телефонно обаждане, нито мейл, съответно няма и пари по сметка. Не знам дали би бил одобрен за помощите за отопление предвид факта, че е на общежитие, но би трябвало да е одобрен за месечната помощ - специалността му е само редовно обучение, няма доходи освен общо стотина лева от стипендията за успех от училище. Тя беше по 21лв на месец.
Не знам въобще ще получи ли нещо. Много познати казаха, че на децата им вече са преведени пари. Освен да си мисля, че в СГ са  имали много постъпили молби и не могат да се справят с обработката им. Майната им на парите. Ако не ги получи, просто мен ще ме яд, че въобще му споменах за тези помощи и го карах да търчи насам-натам за документи и да чака няколко часа в АСП.

# 123
  • Пловдив
Помощта за отопление не е обвързана с това дали има задочно или не. Двата вида помощи, които тук се дискутират са с различни условия за отпускане.

Знам, Мария. Нямам желание да влизам в битки със служителката.

# 124
Моят син подаде документи на 09.10 в АСП в Студентски град. До този момент, повече от месец, не е получил нито телефонно обаждане, нито мейл, съответно няма и пари по сметка. Не знам дали би бил одобрен за помощите за отопление предвид факта, че е на общежитие, но би трябвало да е одобрен за месечната помощ - специалността му е само редовно обучение, няма доходи освен общо стотина лева от стипендията за успех от училище. Тя беше по 21лв на месец.
Не знам въобще ще получи ли нещо. Много познати казаха, че на децата им вече са преведени пари. Освен да си мисля, че в СГ са  имали много постъпили молби и не могат да се справят с обработката им. Майната им на парите. Ако не ги получи, просто мен ще ме яд, че въобще му споменах за тези помощи и го карах да търчи насам-натам за документи и да чака няколко часа в АСП.

Точно същото изпитвам и аз, голямо тичане и връщане беше, никой не има каза и всеки месец ли трябва да ходят да потвърждават....направо ненужно упражнение.

Може би змейковица дава най- вярната информация тук, защото ето Варна и Пловдив са получили децата.
Ама ще чакаме, да не досаждаме, че пак ще ни почнат, че само за това се пише

# 125

Знам, Мария. Нямам желание да влизам в битки със служителката.
Да, разбрах те. Ама понеже ти го оспориха тука реших да напиша и аз нещо. Да трупам коментари, че ще вземе да почне игра на бг мама за брой коментари и там ще изгоря откъм бонуси. Simple Smile

# 126
  • Русе
Дъщеря ми е във Варна. Получи миналата седмица 315лв. За отопление още при подаване на декларацията й отказаха, защото е имала доход 2200лв последните 6 месеца.
Може ли да ми кажете какво са й казали по отношение на това, че ежемесечно трябва да представя Уверение от Университета в социалната служба.
По телефона това казват, а на място, че не е необходимо.

Подава се ежемесечно в началото на месеца. Това са й казали на място. Този месец представи за втори път уверение.

# 127
Добре де, сина ми е подал края на октомври. Сега пак ли трябва да носи уверение - нито знае дали е одобрен, нито има пари...

# 128
Ние за помощи няма да се класираме, но ме вбесява с някакви идеи да работи като хамалин от 9 вечерта до полунощ. Искал да се чувства възрастен, а не дете.
Убеждавам го, че е страшна тъпотия в тая сложна първа година, дано да се откаже, че и за мен сън няма да има да го чакам всяка вечер да се прибере.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 06:22 от Аmanda

# 129
Добре де, сина ми е подал края на октомври. Сега пак ли трябва да носи уверение - нито знае дали е одобрен, нито има пари...
моя точно за това го изпратих отново до там да пита и след като е проверила и е казала, че няма още заповед му е отговорила, че до края на годината няма да подава.
Страшен трилър е в СГ Студентски град, колега негов е подал за отопление в Лозенец казал му че там обслужването било супер.

# 130
Какви са критериите за помощта за отопление?

# 131
Ох, голяма драма с едното дете (софтуерно инженерство). Почти всеки ден е рев. Много била трудна дискретната математика, нищо не разбирала, липсваме й. Учила до посред нощите и нищо (влезе със 100т. по математика без да се напъва). Всички разбирали, само тя не (в последствие се оказа, че и други не разбират). Всяка вечер по 1 час се успокояваме. Казвам й, че ще си намери компания и няма толкова много да й липсваме, но тя ми обяснява как всички учили и никой нямал време за кафе дори. За 8ми също никой нямал желание. Питам поне в общежитието не правят ли купони-доценти живеели там и семейства и нямало купони. На барове не обича да ходи. Казвам й, че ще си намери някое гадже и ще й бъде по-спокойно. Зяпали я, но никой не я заговарял Simple Smile Казвам й да се съберат 3-4 деца да решават заедно, на никой не му се излизало. Тази специалност ли са "по-дръпнати" или децата вече са си по-различни? Последно реши, следващите 3 седмици да не се прибира, защото се разчувствала повече.

# 132
  • софия
"Много била трудна математика, нищо не разбирала, липсваме й." "Учила до посред нощите и нищо. Всички разбирали, само тя не (в последствие се оказа, че и други не разбират)." и другите все едно чувам моята мрън. Постоянно сме на вайбър.
За момент помислих, че аз съм писала поста, но с малки разлики (специалност, общежитие, не съм сигурна каква е математиката).
Всяко начало е трудно и адаптацията изисква време. Ако прескочат първи курс, после ще е по-лесно.

# 133
Вероятно е дескриптивна математика, Моя син казва, че все още са на неща, които знае от училище.
Той подаде за помощта онлайн края на октомври, но все още нищо няма.
Знам, че има 20 дневен срок, в който да дадат решение за одобрение.
А при подаването ако чекнеш месечна помощ, мисля че нямаше нужда всеки месец да се дава уверение, а само след първия семестър, че не взимаш стипендия.

# 134
  • софия
Univariate and multivariate analysis (limits and continuity, derivatives and partial derivatives, Taylor expansions, unconstrained and constrained optimisation problems, differential equations, univariate and multivariate integrals…) and linear algebra (linear systems, matrix calculus, determinants, vector spaces, linear difference equations…)
Това е. Нямам идея каква математика е и коя част от нея учат в момента. Говори ми и за някаква теоретична математика. За мен всичката е еднакво трудна и неразбираема.

Общи условия

Активация на акаунт