НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 16 735
  • 252
  •   5
Отговори
# 135
Вероятно е дескриптивна математика, Моя син казва, че все още са на неща, които знае от училище.
Той подаде за помощта онлайн края на октомври, но все още нищо няма.
Знам, че има 20 дневен срок, в който да дадат решение за одобрение.
А при подаването ако чекнеш месечна помощ, мисля че нямаше нужда всеки месец да се дава уверение, а само след първия семестър, че не взимаш стипендия.
Дискретна е. Даже сега проверих в моята диплома, че аз съм изкарала 4 Simple Smile

# 136
Ох, голяма драма с едното дете (софтуерно инженерство). Почти всеки ден е рев. Много била трудна дискретната математика, нищо не разбирала, липсваме й. Учила до посред нощите и нищо (влезе със 100т. по математика без да се напъва). Всички разбирали, само тя не (в последствие се оказа, че и други не разбират). Всяка вечер по 1 час се успокояваме. Казвам й, че ще си намери компания и няма толкова много да й липсваме, но тя ми обяснява как всички учили и никой нямал време за кафе дори. За 8ми също никой нямал желание. Питам поне в общежитието не правят ли купони-доценти живеели там и семейства и нямало купони. На барове не обича да ходи. Казвам й, че ще си намери някое гадже и ще й бъде по-спокойно. Зяпали я, но никой не я заговарял Simple Smile Казвам й да се съберат 3-4 деца да решават заедно, на никой не му се излизало. Тази специалност ли са "по-дръпнати" или децата вече са си по-различни? Последно реши, следващите 3 седмици да не се прибира, защото се разчувствала повече.
То зависи и кой ти преподава. На моя син лекциите по математика в ТУ му води един "симпатяга", който като го попитат нещо, че не са разбрали, отговаря с: "Колега, нека не се прекъсваме..." и не отговаря на питанията. Close
Синко решава задачи на упражненията, но явно теорията ще трябва с баща си да я мине. Това е положението...

# 137
  • софия
На дъщеря ми преподава някаква професорка, която четяла от слайдове и понякога дори самата тя се обърквала. Давала по един, два примера, като питала никой не отговарял, всички гледали неразбиращо. Същата преподавала много добре в друга специалност. Дъщеря ми се е свързала с момче от горен курс да ѝ обяснява задачите. Срещу заплащане, естествено. С него уж ги разбира и казва, че не били толкова трудни, но ще се види на изпита.
Навсякъде е едно също.

# 138
И моята е отишла в друга група, в която обяснявали много добре и всичко се разбирало, но било много трудно за наваксване вече, а и не може да си напасне лекциите всеки път.

# 139
  • Между гори и планини
Моя се обърна към учителката си по математика да му обясни и да решават заедно. Сега каза, че му е по- лесно. Вероятно ще направи още няколко урока с нея. Добре, че математика има само първи семестър . Обаче после започва Статистика... Пак формули... Банково дело - също... Но - сам си го избра!
Днес на упражненията по основи на правото са ги поизпитвали. Моят е отговарял на няколко въпроса, доволен е, интересно му е. На вечеря, когато говорим на различни теми, вмъква разни термини и чака да забележа - виждаш ли, внимавам по време на лекциите.
Намери си компания от колегите с които в дупките отиват да хапнат. Приятелката му учи в Търново - и с нея се виждат. Спокоен е и ходи с желание, дори когато трябва да става рано.

# 140
При Звънче това което учат в уасг му казвахме Анализ, а във фми е ДИС (диференциално и интегрално смятане), а второто е линейна алгебра (това и в уасг и във фми си е с еднакво име). Дискретната математика се учи май само във фми. В уасг се учи дескрептивна геометрия, което е много различно от дискретната. Във фми ДГ е избираем предмет някъде в трети курс мисля.
Моята дъщеря този семестър няма дискретна математика, от математиките има ДИС, Алгебра и Геометрия. Аз не съм учила дискретна, но съм чувала ужасии за нея.
Иначе и моята доста време отделя да учи и решава задачи, вечер стои до 2, до 3, не зная как ще издържи на цялото това натоварване. Ноември и до средата на декември им е в контролни. Ще пропусне 8.12 в Банско, защото си има ангажимент към фег и някак не е редно да пропуска, но и има и контролно по дис някъде малко след 8.12, та съвсем не й е до празнуване в Банско.

# 141
Ще замълча за математика, защото не знам какво изучават точно. Опасявах се да не му е трудна геометриятата, защото от математиките тя му е най-неприятна. Но е практически насочено и интересно. Не е очарован от всички преподаватели, но това е положението. Ще си търси варианти и ще си се готви
За помощи не е подавал.
Вървят си нещата, всичко нормално.

# 142
Happy, учат Математически анализ I, линейна алгебра и аналитична геометрия и Дискриптивна геометрия.
Моят също не е доволен от всички преподаватели. Казва че не обяснявали добре .

# 143
Хахаха, моя от съседната специалност изобщо не харесва преподавателите на лекциите си - скучно било, заспивал там и т.н. Май са се изхитрили - по един от групичката ходи на лекция, пише, редуват се....

# 144
  • София
E , едва ли са/сте очаквали всички да се харесват.В крайна сметка- не са се събрали за това Simple Smile Все ще се справят и намерят верния подход , за да преодолеят трудностите.Дъщеря ми няма учебни драми от вашия тип.Вероятно защото математичски дисциплини  отсъстват от учебния й план Simple Smile Където няма математика има щастие- хаха. Имя накакви проекти, курсови работи и т.н...Но кое, кога и какво е- не зная.Напоследък , поради мои и нейни ангажименти, рядко се виждахме.Вчера се прибра от неколкодневно пътуване до Париж с приятелка.ОТидоха да видят други дружки и са си изкарали повече от чудесно.Така се и очакваше де.Чак завидях  за тези емоции.Ние с ММ отскочихме на спа по същото време.Всеки си е с програмата и е доволен Wink Така ще бъдат семейните отношения явно оттук насетне.Но , не се оплаквам.Харесва ми

# 145
Свят ми се зави, като прочетох за тази " любима" наша математика😀

# 146
Ми мислех да напиша, че няма да ходи майка му да се разправя с преподавателите Joy все пак са " големи" вече Joy Да си се оправят. Варианти има.
Честно казано прочетох тук каква математика се учи и веднага забравих. Мозъка ми подминава тази информация. Не че той, горкия, не ми показва някакви неща Simple Smile Доколкото разбирам, математиката е най-малкия проблем, който им предстои в следването. Не е лесно, но нали сами си го избраха.

# 147
Ох, голяма драма с едното дете (софтуерно инженерство). Почти всеки ден е рев. Много била трудна дискретната математика, нищо не разбирала, липсваме й. Учила до посред нощите и нищо (влезе със 100т. по математика без да се напъва). Всички разбирали, само тя не (в последствие се оказа, че и други не разбират). Всяка вечер по 1 час се успокояваме. Казвам й, че ще си намери компания и няма толкова много да й липсваме, но тя ми обяснява как всички учили и никой нямал време за кафе дори. За 8ми също никой нямал желание. Питам поне в общежитието не правят ли купони-доценти живеели там и семейства и нямало купони. На барове не обича да ходи. Казвам й, че ще си намери някое гадже и ще й бъде по-спокойно. Зяпали я, но никой не я заговарял Simple Smile Казвам й да се съберат 3-4 деца да решават заедно, на никой не му се излизало. Тази специалност ли са "по-дръпнати" или децата вече са си по-различни? Последно реши, следващите 3 седмици да не се прибира, защото се разчувствала повече.

Все едно аз съм го писала за дъщеря ми.Ние сме в София право.От Варна.Едно към едно.

# 148
  • у дома...
В къщи се размятат разни ксерокопия на учебници. Успя да намери всичко каквото ѝ трябваше от препоръчаното от преподавателите. Продължават и лекции с гост-лектори от бранша. Доволна е. Е, има си го и мрънкането от време на време, но то си е съвсем в реда на нещата, жив човек е. Успява да се среща и с приятелките от училище, и с новите приятели от университета. Положението е "Хей, живот, здравей, здравей!".

# 149
  • където и да е,само да не съм сама
Весито, при моята щерка е същата драма с ученето и липсата на контакт в уни.
Поне не й липсваме, защото е в София, още повече и квартала й е познат.
Има някои преподаватели, които хич не и допадат не само като преподаване, но и отношение.

Пиши лс в коя група е. Да не се окажат в една😅

Общи условия

Активация на акаунт