НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 38 715
  • 591
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Миналата и тази седмица са доста натоварени при набора, защото приключва семестъра - събира заверки, правят последни контролни за предметите с текущи оценки. В неделя се разбра, че е успял да освободи единствения изпит, за който имаше такъв вариант с доста висока оценка. Оказа се, че няколко човека при тях не са успели да вземат нужните заверки. По неговите думи голямата част са редовни и на лекции, и на упражнения, защото са малка група с едни и същи преподаватели и ако някой отсъства бързо се разбира. За сесията остава с два изпита - химия и математика като има две седмици между двата и вярвам, че ще се подготви. Казва, че колкото повече време минава толкова повече се чувства доволен от избора си. Предполагам, че част от това удовлетворение се дължи и на колегите от групата, с които се е сближил.

# 346
Бояна, едва ли момчето ти преувеличава, защото и моята информация съвпада с твоята. Нищо общо А1 в училище( чужд език) с А1 в този университет. И мен ме радва фактът, че преподавателите са взискателни, а не се учи проформа. Който иска, може да вземе много, ако има желание и мотивация.

# 347
  • София
Моето чаве също не работи, защото споделям мнението, че работа го чака цял живот и няма нужда в първи курс да се бъхти. Иначе в 12 клас работи половин година, съвместявайки училището с хамалогията в Еконт. Тамън разбра стойността на парите в реалността. Сега обаче искам да се съсредоточи в ученето, поне първата година. А и в УНСС дават хубави стипендии за успех. Като си спечели такава плюс парите, които му дават - стигат.

# 348
  • София
За мен първи курс е ориентационен и ако не се налага по финансови причини, по-скоро не виждам смисъл. Вече от втори е добре да се почне поне с някакви стажове, защото и вариантът да завършиш бакалавър без ден стаж също не е съвсем добър. Аз работих навремето от втори курс нататък - защото иначе нямаше как да уча. Не беше леко, но пък научих ценни житейски уроци, които си ми останаха за цял живот и са ми помагали да вземам по-правилни решения след това във времето.

# 349
  • София
Наборът работеше всяко лято след 9 клас до началото на 12-ти. Сега имахме дискусия по въпроса и споделих моето мнение, че първи и втори курс е по-добре да се съсредоточи върху ученето. Едно време имаше една приказка "Първите две години ти работиш за книжката, вторите две години книжката работи за теб."
Ако изскочи възможност за Еразъм или някакъв стаж по специалността, дори и неплатен, това е друго нещо и съм с две ръце за.
Причината да държа да работи летата като  ученик беше от една страна да смени малко средата и да види, че "не всичко, което лети се яде", от друга - не исках летата му да минават на някоя игра пред компа или с телефон в ръка.

# 350
  • София
Змейко, молА ти сЪ.... не ѝ губи времето в Софтуни.

Не смятам така, голямата ми дъщеря  завърши СУ, но по време на ковид изкара всички нива на курса, който си беше избрала, започна работа онлайн още окато учеше, а веднага като завърши я смени в голяма, утвърдена фирма. Това с курса към Софтуни, разбира се и опита, който набра на предната позиция. И други деца познавам, в сферата на IT, които си намериха работа след Софтуни. Ако има време и желание, всяко нещо е плюс
Така беше наистина, на времето на учениците на Софтуни и подобни поотминава и то с доста бързи темпове. Чувам, че се усеща вече и на пазара на труда в България, макар и доста по-бавно, отколкото по света. AI ще изяде хляба на тези ученици от Софуни. Жалко, но е факт.

# 351
Змейко, молА ти сЪ.... не ѝ губи времето в Софтуни.

Не смятам така, голямата ми дъщеря  завърши СУ, но по време на ковид изкара всички нива на курса, който си беше избрала, започна работа онлайн още окато учеше, а веднага като завърши я смени в голяма, утвърдена фирма. Това с курса към Софтуни, разбира се и опита, който набра на предната позиция. И други деца познавам, в сферата на IT, които си намериха работа след Софтуни. Ако има време и желание, всяко нещо е плюс
Така беше наистина, на времето на учениците на Софтуни и подобни поотминава и то с доста бързи темпове. Чувам, че се усеща вече и на пазара на труда в България, макар и доста по-бавно, отколкото по света. AI ще изяде хляба на тези ученици от Софуни. Жалко, но е факт.
Наборът не разчита на СофтУни. Кара курсовете по-скоро за затвърждаване и допълване на знанията си и при него не става въпрос за преквалификация, а за нещо тясно свързано със специалността му в университета.

# 352
Момичета...как се справят студентите ви които учат ССС.Аз на моя синковец съвсем му изпуснах спатиите.

# 353
Тъй като е наличен в нас - има 4-5 заверки вече. Предал е повечето неща по дискриптивна геометрия. Вчера трябваше да предаде по геодезия, ама подозирам, че проспа часът. Ще му останат за вземане подписи и за първата седмица на януари.
Иначе излиза и се прибира посред нощ, сяда да чертае като истински студент пак тогава. Ама майка му е жена на възраст и спи леко, котаракът и той отказва да спи с този режим на батко му, та не знам още колко дълго ще издържим по един покрив или рязко ще му намерим квартира:).
Тъй де, аз моите години студентстване съм си ги изкарала, общо 4-те години будуване като бяха бебета също, няма нужда сега 5 години да съм студентка ССС, хахаххаха.

# 354
Значи...с това прибиране посред нощ като котарак...Ей...Май и на моя хубосник ще му се наложи квартира да си търси...Според сестра му, това е резултат от среса с изучаването на всичката тази математика😆Аз по едно време съвсем се бях отчаяла, че е пропиляна година за него, но има някакво събуждане.Взел е заверка по АЕ, смени спорта с такъв който е в унито и му е по-лесно за ходене.С геодезията ще се бори, защото всичките му задачи са грешни, явно принципно не е разбрал нещо.След празниците.По дескриптивна геометрия...черта, но още има.Изненадващо аутокада си го взе доста добре.Имаха нукакъв тест по математика обаче на който от пет задачи само две подточки беше решил.Доста трудничка е тази специалност.

# 355
Няма да се хваля, че сесията предстои. Нямам намерение и да влизам в супер детайл. Показва ми някакви чертежи от време на време, но това ми е много далечно. Разпуска от време на време, нормално е.

# 356
  • София
Моето дете се освободи от три изпити, останаха му два, на които няма освобождаване и ще се явява на сесия - Микроикономика и Основи на етиката. Иначе по математика, информатика и Основи на правото е готов. Две шестици и една петица - петицата по математика.

# 357
По напред някой питаше как става ССС задочно - от извора отговарям- това обикновено са младежи, завършили строителен техникум, които работат в строителни фирми и фирмите им плащат образованието за да си набавят инж.конструктори. В София са събрани всички студенти ССС и после малцина се връщат по родните места, а по морето строителството кипи.

# 358
По-скоро или деца с финансови затруднения, или вече работещи в бащините фирми.
Не че изключвам възможността фирма някъде да плаща на някой да стане констрктор само защото е завършил техникум, но както е написано, звучи като да е норма по нашите дължини, а не е.

# 359
Децата с финансови затруднения няма да учат в частен ВУЗ срещу 2000лв на семестър, освен ако шефът не плаща таксите срещу договор за работа за 3 или 5 г след завършването Simple Smile
За деца с финансови затруднения има нерегулирана специалност строителен инженер в ТУ Варна и Русе, където таксата е под 300лв на семестър

Общи условия

Активация на акаунт