НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 34 898
  • 547
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Новото заявление трябва да се подаде до 30.01. заедно с уверение, а всеки месец след това  само уверение.

Трябва да се напише ръчно текст на първа страница на заявлението, че студентът е запознат, че всеки месец е длъжен да носи уверение за неполучаването на стипендия за предходния месец

# 526
  • София
напомниха до 30 януари да се подаде ново заявление - то важи за цялата 2026 година. после към неговия входящ номер само се подават допълнително уверения.

А тия уверения кога ще се подават?

може многократно, така казаха. на моя засега му дадоха от университета уверение само за януари и февруари. ще го подаде, после ще ходи пак за ново и така до победата Simple Smile

# 527
  • София
И аз се отчитам с първа успешно приключила сесия при набора. Вчера му беше последния изпит - очаква да го е взел, но ще се разбере със сигурност до края на седмицата.
В неделя лети към Прага за две седмици с половинката, което му беше сериозен стимул да приключи сесията от раз.
Вторият семестър се очертава доста по-тежък откъм предмети така че добре ще му дойде малко разпускане преди това.

# 528
След като тук бяха публикувани двата имейл адреса написах и изпратих имейл в който доста подробно описах ситуацията и поисках да ми отговорят защо не е спазен срока за разглеждане на молбата и съответно пропуснатите възможности и всички останали пропуски в комуникацията.
Няма да навлизам в подробности искам да кажа, че току-що с мен се свърза Началника на АСП Младост за да потвърдя написаното и да чакам писмо отговор от Централно управление.

# 529
Момичета, да запитам - за ново подаване на документи в АСП само се подготвя ново Заявление и уверение от уни-то за редовно обучение ли?

# 530
Момичета, да запитам - за ново подаване на документи в АСП само се подготвя ново Заявление и уверение от уни-то за редовно обучение ли?

Да, сега ми каза моята, че на нейното уверение пишело нещо за 3 месеца, значи след това пак.
Имаме и официално писмо- отговор на имейла, 15-26 февруари плащане за 3-те изминали месеца.
Благодаря за предоставените емайли за кореспонденция, само те свършиха работа, ходенето на място уви...нищо!

# 531
  • София
А какво става ако не успеят до 30 януари да подадат? За есенното подаване нямаше срокове.

# 532
А какво става ако не успеят до 30 януари да подадат? За есенното подаване нямаше срокове.
Подаваш февруари като декларираш, че нямаш доходи през януари.
Губиш месеца за който не си подал.
Тези помощи доколкото разбирам са месец за месец.
Вече ако един път си одобрен и нямаш промени подаваш само уверение от Университета.
Ние ако знаехме, че няма да го одобрят в октомври заради дохода от септември, щяхме да подадем в ноември когато е нямал доход през октомври и така.
Но тъй като те не спазиха срока и го мотаха до края на декември, вече в новата година подаде.

# 533
  • София
Благодаря! Аз мислех, че е за семестър всяко заявление, защото така се взема и стипендия за успех, но явно е друга логиката.

# 534
След като тук бяха публикувани двата имейл адреса написах и изпратих имейл в който доста подробно описах ситуацията и поисках да ми отговорят защо не е спазен срока за разглеждане на молбата и съответно пропуснатите възможности и всички останали пропуски в комуникацията.
Няма да навлизам в подробности искам да кажа, че току-що с мен се свърза Началника на АСП Младост за да потвърдя написаното и да чакам писмо отговор от Централно управление.
Rosheen, нашият случай е идентичен с вашия. Ако може, прати ми на ЛС имейла, който си изпратила (естествено без имена и лични данни), аз също ще задам тези въпроси и дано накрая ги накараме да се размърдат!

# 535
  • Пловдив
Приключи успешно и за нас първата сесия. От това което видях (и от моя гледна точка на майка) е безумно много ученето и изискванията в МУ. Тази сесия бяха “само” 3 изпита, но стреса му беше на макс. Сега слуша Бруно Марс и обяснява как следващите 2 седмици  само ще мързелува. Еми заслужил си го е 😉

# 536
  • Между гори и планини
При моя са взети 3 от четири изпита. Последният е началото на февруари. Тъкмо повече време за подготовка.
Ходеше на изпитите доста спокоен.

# 537
Браво на всички преборили изпитите! Успех и на тези, на които им предстоят!🍀

Мрънчо, Бруно Марс е един от любимите певци на дъщеря ми, но не можаха да се докопат до билети за концертите му, въпреки, че висяха доста време на виртуална опашка🙂
Да разпуска младежът, заслужил го е!❤️

# 538
  • София
При нас най-накрая публикуваха оценките. Две 4-ки и три 5-ци. Доволна съм - като за първа сесия е добре. Сега го е ударил на мързел. Чака да публикуват програмата за летния семестър и да пуснат записванията за спорт, и език. Ще се опита този път да се класира за волейбол или тенис на маса, че първия семестър закъсня и бяха останали места само за баскетбола. А той хич не му е фен. Не излиза кой знае колко, защото приятелите му още са в сесия и няма с кой.

# 539
  • Варна
Честито на всички преборили изпитите . Моят син е минал само един до сега , но оценка още няма . Казва , че не е лесно . Имаше амбиции да се бори за успех , за да кандидатства следващата година да отиде по Еразъм в един партньорски университет , в който беше приет , но не го пуснахме . Ще видим да ли ще му се получи .

Общи условия

Активация на акаунт