Любители на кучета - 155

• 20 753
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • Mediterraneo
Благодаря ви, момичета, не знаех, че милата ми кучка има толкова фенове Simple Smile Ако ви кажа, че ми липсва наравно с децата... И всеки ден като говорим на видео, ги карам да ми я покажат. Детенце ми е то, бе!
Ето я вчера на разходка, от дневния отчет на децата

Не искам да чета за кучовци с болежки! Да се оправят всички! Чакам с нетърпение новата любов на Тонка.

# 571
Ооо, фенове сме на всички рошави муцунки в темата. 
И аз карам майка ми да ми праща снимки когато ги гледа. Даже като бях в болница, единият ден я накарах да го доведе долу и слязох да го си гушна.

# 572
  • Варна
Нали храната е за puppy? Не би трябвало килограмите да са възрастно куче. Не споря, чудя се.
...
На повечето производители изрично си пише "puppy's expected adult body weight" или нещо от този сорт.
Ето това е табличката на храната, която аз използвах за моето куче като беше малко:
Скрит текст:
Нали никой не мисли, че има пъпита по 70 кг? Simple Smile

# 573
# 574
  • Бургас
Хапче, което ограничава калориите?
Т.е. да държим кучето слабо, за да живее по-дълго.

# 575
Аз идвам да се оплача от мойте гадини. Ей значи колко гледам да ги глезя и да им направя удобства те пък не искат. Купих на Съни легло за да не спи на цимента/въпреки,че има дървена къщичка/ и за 2 минути му видя сметката. Моя мъж ми се изсмя и ми каза,че тя за 1 ден разкости палето, а аз се надявам на това легло.
А пък онова малкото какво му стана толкова се кълнях,че е послушна, а тя взе че се изпишка на леглото ми под носа на мъжа ми.
Рейна много грациозна с това ново "палтенце" Heart
А пък Зара с такъв сериозен поглед като някоя учителка следяща децата дали преписват, само очилата й липсват Blush
Бързо да минават коремчетата на кученцата.

# 576
  • Варна
Хапче, което ограничава калориите?
Т.е. да държим кучето слабо, за да живее по-дълго.

И аз не разбрах много от статията. Можем да ги държим здравословно слаби и без да даваме хапче.
Изследвали са само 48 кучета само за 3 месеца. Това са несериозно малки стойности, за да се приеме каквото и да е лекарство или добавка за безопасно.

# 577
На път са да измислят кучешки Оземпик. Simple Smile
Ракът възниква от деленето на увредена клетка. Което най-често се случва след определена възраст. Клетката се уврежда от грешка при копирането на ДНК (стареене). Или в резултат на често йонизиращо облъчване (рентгени, скенери) или интоксикация с химикали (нефтозавод, химически или торови заводи). Не е и никога не е било свързано с наднорменото тегло.
За артрита съм съгласна, ставите се износват по-бързо от тежестта.

# 578
  • Пловдив
Obesity increases the risk of at least 13 types of cancer
and can worsen outcomes for many others by contributing to chronic inflammation, higher levels of hormones like insulin, and other metabolic changes. Cancers linked to obesity include breast (post-menopause), colorectal, endometrial, kidney, liver, ovarian, pancreatic, and thyroid. Factors such as diet and physical activity are key to managing the risk.
Cancer types associated with obesity

Adenocarcinoma of the esophagus
    Bowel (colorectal)
    Breast (post-menopausal)
    Gallbladder
    Kidney
    Liver
    Meningioma (a type of brain cancer)
    Multiple myeloma
    Ovaries
    Pancreas
    Stomach (upper)
    Thyroid
    Uterus (endometrial)

How obesity may increase cancer risk

Hormonal changes: Obesity can lead to higher levels of insulin, insulin-like growth factor, and sex hormones, which can promote cell growth. Adipose (fat) tissue is rich in the enzyme aromatase, which converts androgens to estrogens, increasing estrogen levels.
    Chronic inflammation: Long-lasting inflammation in the body is a known risk factor for cancer.
    Metabolic dysfunction: Obesity is linked to metabolic conditions that can create an environment conducive to cancer development and progression.
    Gut microbiota alterations: In some cases, obesity can change the gut microbiome, leading to increased levels of deoxycholic acid, a metabolite that can damage DNA and lead to liver cancer

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/obesi … e%20guidance%20on,**Thyroid**%20*%20**Breast**%20*%20**Liver**%20*%20**Gallbladder**

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 13:34 от whitefang

# 579
Всеки има право да вярва в каквото си поиска. Две кучета с рак имаме в темата - моето, Зара и Елза на Тинтина. И двете не са затлъстели. Онзи ден срещнах куче с новооткрит рак на костта, с перфектно атлетично тяло е Бари, лабрадор на 8 години. Но и той ще се пребори, сигурна съм.
Трета година съм пациент на онкото, аз там затлъстели хора не съм виждала, с малки изключения. Но виж, старите хора са мнозинство.
Във входа имаме дотук имаме пет случая на рак, от които само една жена беше леко пълничка пушачка и умря от рак на белия дроб. Другите са трима слаби мъже и аз, която винаги съм била с идеално тегло.
Но няма да споря на тази гадна тема. Мразя тази отвратителна болест, която не подбира.

# 580
  • Пловдив
Има и други фактори освен наднормено тегло/затлъстяване . А аз 7-ма ,а съм с нормално тегло.

# 581
  • София
Рак не е една болест. Наричаме така много различни заболявания, имащи различни причини за развитие, от генетични, до предизвикани от различни фактори или остаряване.
Доказано е, че затлъстяването около органите е причина за някои видове рак.
Не виждам причина за спор.
Много по-лесно се поддържа тегло на куче, отколкото собствено 🤣.

# 582
  • Враца

Много по-лесно се поддържа тегло на куче, отколкото собствено 🤣.

Е, това е велика мисъл! ... Simple Smile

Ние извадихме коледното одеяло и Иванчо тъне в блаженство.

# 583
Моят кекльо се оказа, че има все пак инфектирано оченце и са му сухи очичките. Сега ще слагам капки. Много е нещастен като слагам капките, ама какво да се прави. Трябва и с това да се справим. След малко съм им подготвила изненада. Ще видим дали ще бягат или ще се закачат - простигна ми новата прахосмукачка робот. Грейси веднага се метна на кашина да провери какво има. Мег преди малко се заигра с космите на метящата джаджа. Кастиел разбира  се е зает да лежи в скута ми и още не проявил интерес, ама като я пусна да видим.

# 584
Дааа, много по-лесно е някой друг да не яде Joy
Иванчо Heart Eyes
А моята пиклива мома вчера вечерта два пъти се напика и накрая сложихме гащите.

Умирам да се смея като й обуя гащи. Легнахме да спим,по някое време се събуждам, тя при мен, гащите изпаднали, леко пишнала на чаршафа. Обухме пак гащите, натирих я на дивана, сутринта отварям очи, тя пак под завивката ми и пак без гащи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт