Любители на кучета - 155

• 20 312
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Joana85, тя и съпругата на човека дето ми даде Вачи е от Бяла Слатина и те там бяха тръгнали, когато го доставиха. Simple Smile
Скрит текст:

Искам да кажа, на собствениците на всички малки кученца дето се явиха в темата , да не се притесняват, щом ние отгледахме Вачко, който бе с размери на врабче, значи и вие ще се справите. Вашите, поне са видими с просто око. Simple Smile Simple Smile

Аз съм нямала куче дето да прави бели. Някак все се разбираме " со кротце и со благо". И не съм аз такъв добър треньор или цербер, такива ми се падат просто. Вачи , като пристигна, цял месец не е напускал размерите на килима в хола. По собствено желание. Там си беше поставил граници, там му беше леглото, храната, пелената. Сутрин ни чакаше на ъгъла на килима , без да слиза от него по никакъв повод. И като излизаме , вратите си стоят отворени, той не мърда , играе си, спи си и си чака.  Странно кученце е той. Simple Smile

Тонка, пускай още снимчици.
Ха, съселянка значи Laughing Значи са били готини хора! Не сме лоши от там, па макар и серт малко Bowtie
Брунчо, също се оказа много добричко кученце, освен един наръфан гумен чехъл и постелката на банята, която ръфаше и разнася навсякъде, нищо друго не прави.
Стои си и ни чака, когато ни няма, наблюдавам го на камера.
Доста бързо се научи да пишка навънка и повече никога не се е изпуснал, пу-пу, да ми е здравичък!
Понеже е послушен днес му купих и ново якенце, дълго време не можех да нацеля размер.
А Нара е разкош Yellow Heart
Скрит текст:

# 676
Хубаво е да имаш куче от ловна порода. 😀
Тонка, ти не знаеш за моите драми с Бергичка (майка – бретон шпаньол, баща – неизвестен, осиновена на 2,5 месеца). Преди години, когато пишеше тук в темата, аз бях с пинчер.
Ето, днес пак се обадих на комшията и виках с пълно гърло. Хора, вече не мога да се разправям с тия малоумници, дето шеста или седма седмица не оправят оградата, или ако я оправят – отварят и не затварят…

Днес с ММ цял следобед я оправяхме с подръчни материали, само и само да я вдигнем поне на 2 метра, защото нинджата прескача. Отива някъде за два часа и после се прибира, а аз умирам от притеснение.
Та така – сега чакам да видя дали пак ще успее да си намери изход. След време, като си оправят скапаната ограда, ще си я държа навън без проблем, но сега просто не е така.

# 677
Ах,че ми е хубаво да ви чета!И назад в спомените ме върнахте...   https://www.facebook.com/share/p/1ACQ49ukeK/                        Лори по тази обява я взех...

# 678
  • Пловдив
Добре дошла на братовчедката Нара! Ще внесе много любов и бели в ежедневието. Колко кг е сега, изглежда големичка?
При нас няма много новини - Арда беше на гости на баба и дядо й няколко дни. Отчитам стабилност при нея, безразборното лаене намали много, лае рядко и се повлиява когато я коригирам. Но все пак лае от време на време.
Толкова съм стресирана от всяко пролайване, че не знам до къде ще се докарам.
Сега се усещам, че преди със Саско изобщо не съм обръщала внимание на лаенето. Намирала съм, че е нормално ако лае при шум, но и той го прави рядко.

ето ви стандартна неделна киновечер - място за човеци на дивана няма много...

# 679
  • под тепетата
Иланг, радвам се, че има напредък при Арда и ти  съчувствам за стреса, на който си подложена! Колкото Макс (хъскито ни ) беше тих, толкова Ози е шумен, приказлив, мрънлив. Добре, че на вилата , където е повечето време, съседите са ни на разстояние. Лео се обажда при всяко движение на хора, но те са рядкост там.

# 680
  • София
Иланг, не сме я премерили още, за да не я стресираме. Може би е към 11 кг. В събота имаме час в клиниката и там с точност ще я премерят.

Нара снощи имаше малък напредък. Понеже се премести под масата в хола, а той разделя апартамента ни на две половини и има коридор пред и след него, Нара прояви любопитство и направи обиколка на задния коридор. Не посмя да влезе в спалните. После отиде до предния коридор и пак се върна под масата. Сутринта без да я викам дойде при мен до входната врата, аз тъкмо се приготвях да я изведа. Пак си свърши работите навън. Май ще излезе много умно дете, но да не приказвам много, да не я урочасам. Grin

През нощта майка ми я чула, че тропа с нещо. Оказа се, че е местила кабела на лампичките от елхата, но не е успяла да го наръфа. Joy

А вчера наши приятели й донесоха подаръци. Тя някои вече изяде. Получи и много хубава купичка за хранене.

# 681
И мен ме впечатляват големите крака и лапи на Нара. Защо ли ми е толкова познато.. Simple Smile
Големичка ще стане, пу пу, да е жива и здрава! И все така умна да е!

Ние имаме пак проблем, хапем си и си ближем лапите. И си търкаме муцуната, все едно я сърби. Подозирам контакта с влажната зелена трева навън. Беше позатихнало в края на лятото като изсъхна тревата. Сега навън е като пролет... зелено, невени и глухарчета цъфнаха, висока трева. Дали от влагата хваща гъбички или прави алергия не знам. Изкъпах я с шампоан с бензоил перохид, нямаше полза.

# 682
  • Варна
Тонка, толкова хубави емоции споделяш, с които ни връщаш всички в нашето начало! Разказвай, показвай! Аз нямах тогава "съквартирантки", но те четях с интерес и още помня първите снимки на Харли с банданата му и наръфаните мебели у вас, съпротивата на мъжа ти, както и твоята безгранична любов. Сега Нара ще ви "възроди", но е хубаво, че в началните дни ви "успива" с благ нрав, пък после....както стане - тя вече ще е "титуляр" и всичко ще е простено.
При мен беше обратно, момичетата помнят, сега съм в голяма степен "над нещата". Рая пак ми краде чехлите, но кротко ходя да си ги взема от къщата й, поне вече не ги дъвче. Човек де радва и на малките неща Satisfied

HugHugHugHug

# 683
  • София
galenaa, така ме разчувства, че даже на Харли снимката с банданата помниш! Hug На всеки рожден ден беше с различни шалчета, по Коледа - също. Ох, и отношението на мъжа ми към него... той не го искаше, а дни наред плака като малко дете след като Харли почина. И затова сега съм толкова спокойна, че имам пълната му подкрепа. Той беше стоплил отношението си към Харли и горко съжалява за ината си. Виждам го, че с Нара иска да компенсира... За огромно съжаление няма как да върнем времето назад.

В офиса ме изненадаха с пореден подарък за Нара. Толкова положителни емоции имаме от събота насам, че чак ми е плашещо.

# 684
  • София
Тонка, не го мисли. Просто се отдайте на емоциите. И аз искам да върна бебешкия период, защото имаше моменти, в които не му се доверявах, ама той ме дебнеше и скачаше и ме хапеше 🤣.на игра, но вече беше над 20 кила и на мен хич не ми беше смешно 🤣.колко пъти ме е събарял...

# 685
Ние след малко трябва да ходим на контролен преглед за очичките на Кас, надявам се, че щом видимо ми изглежда по-добре, ще се окаже, че наистина е добре.
Мег тая сутрин пак ухажваше Шон - на два крака застанала и сложила лапичка на зарядната станция. Много ми е смешна.
Декември едва сега започва, а аз искам вече да свършват всичките празници и лудостта покрай тях. Сега ми е много натоварено на работа, а същевременно всички се сещат, че искат да се виждаме и да излизаме, а аз искам просто да си лежим с Кас и да гледаме някой филм.

# 686
  • София
Гуш на Касчо. Да му минават очичките.

# 687
Вече не му е подут третия клепач, ама продължава да е под нормата на слъзен секрет и още ще слагаме капки.

# 688
Вече не му е подут третия клепач, ама продължава да е под нормата на слъзен секрет и още ще слагаме капки.

Олее, как бих го гушнала, този сладък бонбон Yellow Heart Бързо за минава!
Аз също четох какви са симптомите на сухия клепач, че ми моето Брунч пък му текат очичките.. Струва ми се от козината..но не знам, все има секрет за почистване, и изобщо не ми дава.

# 689
То и Кас имаше до скоро секрети, ама сега са едни гътси неща като сопол.

Общи условия

Активация на акаунт