Любители на кучета - 155

• 20 777
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Ми то ако не си покажат магариите няма да е интересно Simple Smile

# 526
  • Бургас
Няма законово изискване за съгласие от страна на собствениците в ЕС, за да отглежда един от тях, в дома си домашен любимец и никога не е имало. Такова изискване ще бъде в разрез с правото на всички собственици да упражняват - ползване, владеене и разпореждане със собствеността си в пълен обем. Та би било брутално незаконно.
Изискванията са любимеца да е регистриран в домовата книга. Записването става по същия начин, по който се вписват нови обитатели - хора.

Сега, ако някой ще отглежда животно в общите части на ЕС, веорятно ще трябва съгласие, но в собствено жилище - не.

Допълвам се: но това, че имаме право да си отглеждаме кучета вкъщи, не ни освобождава от задължението да спазваме правилника и да не създаваме неприятности с извинението, че е куче. Т.е. трябва да осигурим тишина в специфичните часове, хигиена и т.н.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 09:45 от MeMyselfI

# 527
  • Варна
Ох, whitefang… не искам да се заяждам, но или имаш проблеми с четенето с разбиране, или изобщо не си прочел какво копираш и пращаш.

Идеално знам, че кучетата се вписват в домовата книга. Даже написах, че моето е  вписано. Но това е РАЗЛИЧНО от получаване на разрешение от съсобствениците на ЕС.

Осъзнай се вече, че грешиш. Не боли.

# 528
  • sf
На свекървата като не й харесва, да не идва на гости. 🤣

# 529
  • Пловдив
Според Последните 2 цитата с мнозинство от 75 % ,могат да "изхвърлят" не само кучето ,но и стопанина му ,но за не повече от 3 години.

# 530
  • Бургас
Според Последните 2 цитата с мнозинство от 75 % ,могат да "изхвърлят" не само кучето ,но и стопанина му ,но за не повече от 3 години.
Това важи за всички, не само за хората с кучета.
И като всяко решение се спори в съда.
Но пак казвам, това се прилага за всеки един собственик в ЕС и няма нищо общо директно с кучета, котки, папагали и т.н. В същия този закон, който цитираш ясно са описани правомощията на общото събрание и сред тях няма нито едно, което да налага необходимост от съгласие и необходима квота на други собственици, за отглеждане на домашен любимец в собствен имот.
Прилагала съм ЗУЕС над 10 години във всичките му форми. Твърдението, че се иска съгласие от ЕС за отглеждане на домашни любимци е невярно.
Безпредметно е да се рови закон, на час по лъжичка. И да се вадят чл. и ал. както си ни харесва.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 10:33 от MeMyselfI

# 531
  • Пловдив
Докато съда се произнесе ,решението е в сила.

# 532
  • Бургас
Докато съда се произнесе ,решението е в сила.
Не. Ще бъде в сила, когато влезе в сила, а има ли насрещен иск ще се случи, след приключването му.
Ако няма жалба срещу акта, ще влезе в сила, след изтичането на законово уредения срок.(7, 14 30..дни).
Затова са предвидени срокове към всеки един адм.акт, какъвто е и всяко решение по ЗУЕС.

Ако ползвателя/собственика не напусне доброволно въпреки акта, трябва да се премине към принудително извеждане и те така. Отиде коня у ряката.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 11:50 от MeMyselfI

# 533
Сега се размислих. Нашият вход е малък - само 7 апартамента, на 6 собственика. Във входа има общо две пуделчета и две йоркита. Дрийм лае само когато сме у дома и чуе нещо, а когато е сам си мълчи. Но едното йорки и другият пудел си лаят щом мине човек по стълбите.
Никога не ми е пречело и в общата Вайбър група никой не се оплаквал. Та това са кучета, какво толкова?!?

# 534
  • Варна
Това е в много крайни случай, когато не се спазва обществения ред и хората, със или без куче, пречат на останалите. Важи и за наркомани, шизофреници и т.н. Отново съвсем различна хипотеза от първоначалното ти твърдение, че е нужно разрешение да отглеждаш животно в апартамента си. Не съществува такова нещо!

# 535
  • тук-там
Мили дами, сега като се разбъбрихте за паспорти, се сетих, че Руби като италианка си дойде с европейски паспорт. В него обаче не са залепени ваксините. Тях ми ги дадоха лепнати на временен или знам ли аз какво. Май е време да отида до нашите ветеринари и да видим дали ще ги пренасяме в паспорта. А и още няма ваксина за бяс. Май е време, почти на 6 месеца.
За готвенето и преработената храна има доста спорни мнения в пространството. Аз първо готвех, после минах на Барф и определено мога да кажа, че зъби, козина и общ вид са къде по-добри с барф-а.

# 536
  • Бургас
mtz, Ева дойде с ваксини на сертификат. Имаше паспорт с номер на чип и т.н. И някакъв друг документ за преглед, съдържащ и стикерите на ваксините. Не ми ги пренесоха в новия и паспорт. Но те са и бебешките и нямат значение при проверка.
Аз така или иначе и сложих още две дози от тях.

# 537
Въпросът ми е към знаещите и/или имащите пудел. Както знаете пуделчетата първо имат бебешка козина, която често не е къдрава и е мекичка. После им израства къдрава и малко по твърда козинка. Освен това Дрийм на 1,6 години си промени и цвета - от червен стана почти рус.
Вече е на 3 години и наблюдавам нова промяна. Пораснаха му червени и твърди косми, които са равномерно разпръснати по цялото тяло.

Та колко пъти се променя козината на пуделите през животът им? Simple Smile
Той и рус стана постепенно, с отделни руси косъмчета.

# 538
  • Варна
Скоро и бели косъмчета ще поникнат. Споко, нормално е. Сложна история е това с генетиката и цветовете, особено при пудели, особено при любителски развъдени такива, където прародителите са подбирани без никаква мисъл и селекционерски познания. Там няма устойчивост ни на цвят, ни на текстура. Неотдавна бях постнала тук линк със статия по темата.

Днес ходих на село и заведох Зонката за трета ваксина. 7,3 кг е вече, кюфтето. Едва влезе в чантата. И още няма ни един сменен зъб. Явно е бил по-мъничък, отколкото мислехме, като го взехме. По пътя видях едни кученца, които съм сигурна, че са от неговото кучило - същите като него и в същия район (до ЖП прелеза в Суворово).

Това е единствената му неразмазана снимка, която имам. Joy

# 539
Mtz, много са сладки ♥️. Има любов между тях, дано Нъки се е успокоил.

Общи условия

Активация на акаунт