Любители на кучета - 155

• 20 761
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Ooo, Зарке, ама много си сериозна.
Кастиел също се подреди сред редиците на разстроените дупета. Беше минирал цялата кухня  тая сутрин. Ходихме на доктор и ще пие хапчета няколко дни, дано отшуми. Баба му го наглежда следобед и каза, че уж оформено било акото. На мен ми се струва по-заспал от обикновено, но може би от лекарствата.

# 556
  • Бургас
Тоя малък, бебешки тумбак бих го пръснала от целуване. Малък пикльо ще е поне още месец, но после бързо ще свикне.

Зара е прекрасна и тя. Малко гледа като учител по математика, обяснил една и съща задача 5 пъти. Сигурно си е хъркала сладко на дивана.

Много и е хубаво палтето на Рейна.
Сега като я гледам, доживях да поръчам яке на Ева. Ако не ни мине котка път, в петък всичкото козина хвърчи. Предполагам, че ще и трудно да свикне в началото и ще поноси якенце.
Взех и мерки отново и установих, че е отворила гръден кош 70см. Расте си кифлата.

Още не съм решила как точно ще я острижат, но в следващите 6-12 месеца минавам на 12 часов работен ден и няма да се справя и с нея. А занемаря ли я, ще бръснат до кожа или ще пада яко скубане. Не мога да и го причиня.
От друга страна няма да робуваме на козина и ще е супер. И без друго няма да я водя повече по състезания, та не и трябва да ходи като кукер по улиците.

# 557
  • Враца
Защо няма да ходи на състезания. Та, тя е истинска миска?

# 558
  • Варна
Ако ѝ оставят поне 10 мм козина по тялото, няма да ѝ е студено. Не се притеснявай. Няма нужда да я обличаш. Нали не спи на двора?

Я, Зарка! Липсваше в темата!

# 559
Ами че ние с нашите, дето си ходят целогодишно с 10 мм козинка, какво да кажем. Simple Smile
Зарка много мрази да я обличам. Като види палтото и хуква да бяга, аз подир нея и се гоним по десет минути всеки път. То въобще има ли куче, което обича да го обличат?
Последно видях един питбул с гащеризон с дълги крачоли, направо не спрях да се хиля, горкия...

# 560
  • Бургас
Елза така бяга от нагръдника. А той е свободен, никъде не стяга, не мога да разбера защо не го харесва. Предпочита нашийниците.

И аз искам да знам защо Ева няма да ходи на изложби.

# 561
  • Бургас
Ако ѝ оставят поне 10 мм козина по тялото, няма да ѝ е студено. Не се притеснявай. Няма нужда да я обличаш. Нали не спи на двора?

Я, Зарка! Липсваше в темата!
Само докато се адаптира. Като се сетя каква драма настана когато и обръснаха гъза посред лято, сега ще е чудо. Тя цял живот е била космата. Сега ще свалят 22-28см козина от нея. Поне седмица, две ще и трябват да свикне. После да си ходи как си ще.

То аз хубаво правя сметки, ама още няма час милата. Само дата.

Защо няма да ходи на състезания. Та, тя е истинска миска?
Не са моето нещо състезанията. Опитах, ми не. Добре, че виждам Диди като ходим, че да имам приказка с някой.
Пък и на нея не и кеф. То и личи, че не е нейното. Ще си гони котаци красиво Joy Душата и не е на миска. Тя е брутален калпазан, дивак, коткогон.
Стана си млад Гранд шампион на България. Стана си и Млад Балкански. Ако я караме и в другите възрастови групи ще прибута, но няма смисъл. Не съм развъдчик. Няма да ставам… няма смисъл да я мъча да ходи по 8 часови груминги и да робуваме на козина.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 22:23 от MeMyselfI

# 562
Кастиел и днес ми се струва по-заспал. Обикновено сутрин се боричкат с Мег, днес директно си отиде в тяхното легло, а тя го чакаше горе на моето (там се боричкат обикновено ). Гледа с едни присвити очи като да му се спи, малко като наркоман изглежда, може би още го държи лекарството. Ако и довечера е така, утре пак ще го водя на лекар. Имам мътен спомен, че при последното разстройство, пак така гледаше и сякаш едното хапче така му действа, но не си спомням кое. Днеска не мога пак да закъснявам за работа, че е края на месеца и няма да има кога да връщам, а се притеснявам за него.
Не е лесно да си кучешка майка ей...

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 20:41 от DreamingOfSummer

# 563
Момичета, аз имам въпрос  - на малко кученце като моето, което видно си хапва, колко често и по колко трябва да му давам храна?
Като го взех хората ми казаха 3-4:пъти на ден по малко, във вет.клиниката нищо определено не ми казаха. Моят мъж например неговото куче го хранеше по веднъж на ден, по препоръка на ветеринар, естествено като пораснало. За такива бебета ми е ясно, че не е вариант.

# 564
  • София
Мира, така е - по 3-4 пъти дневно. Всяка храна си има табличка с дневна дажба според възрастта и килограмите на животинката.

# 565
  • Бургас
Аз бих го държала на 4 пъти дневно докато навърши 3 месеца. От 3-5 месеца на 3 пъти и след това леко мигрирам към 2.
Гледаш си дневната дажба и делиш на броя хранения. Така имаш количество за едно хранене. Ако видиш, че му е в повече или не му стига - коригираш по усет.
Той не е едра порода, но все пак е бебешок.

# 566
  • Варна
И много важно - килограмите в табличката са за възрастно куче от породата, не са настоящото му тегло. Много хора се бъркат.
Изи като малка я хранех по-често. Сама си показа кога е готова да намаля броя хранения. Започна да пропуска дажби. Всяко куче е индивидуално де.

# 567
  • София
И много важно - килограмите в табличката са за възрастно куче от породата, не са настоящото му тегло.
Нали храната е за puppy? Не би трябвало килограмите да са възрастно куче. Не споря, чудя се.

И докато сме на тема хранене. Съвсем наближи да вземем кученцето. Жената, която го гледа, каза, че то яде всичко - гранули и готвено, сутрин и вечер. Аз от Харли имам останала доста храна. Обаче кученцето е на 7 мес. Да го връщам ли към храна за бебета, която очевидно то никога не е яло, или да продължавам като за голямо куче? Да си призная, забравила съм от каква възраст минават на храна за пораснали кучета.

# 568
  • Враца
НА една година минават.
То разликата май е, че за малките кученца е увеличен протеина защото са подрастващи и по-активни. Аз бих си му давала тази , която има.

# 569
По-добре изглежда момчето. Явно сутринта още го е държало лекарството. Дано сме се разминали вече.

Общи условия

Активация на акаунт