Отговори
# 255
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Ето още веднъж доказателство, че класиката си е класика и винаги ще е на мода, в случая ще се гледа.

# 256
И Сам вкъщи гледахме и Дивото зове... отново. 🤣

# 257
  • София
И така намерих време да приключа със статистиката от директната битка за брой мнения между Игри на волята сезон 7 и дебютното шоу, Ергенът: Любов в рая. 😊
И двете шоА бяха горещи и предизвикаха истински бум от мнения, което ще се види и от статистиката.
Чисто статистически, Ергенът: Любов в рая спечели сблъсъка! 🤨😐😮
п.п. Междусезонните теми не ги включвам в статистиката, защото са текущи.

НО (винаги има такова, нали, хаха)
Има доста тежки плюсове в полза на Игрите, така че може да се каже, че неофициално те печелят сблъсъка и то с голяма разлика. Защо?
Ами защото:
1) Ергенът: Любов в рая започна 1 седмица преди Игри на волята, а по стечение на обстоятелствата завърши с 1 седмица след него или поне финалният епизод.
2) Тук добавяме и всичките драми и циркове в Преди обед и подкастите, които генерираха повече коментари от самия финал. Такива неща в ИВ няма.
3) Последната тема за Ергенът стоя близо месец и генерира много мнения, ако междусезонната тема беше пусната по-рано, ИВ щеше да бие.
4) Ергенът: Любов в рая имаше 14 теми срещу 13 на Игрите, което само по себе си казва всичко...
5) Страшно много се триеше в темите за ИВ. По мои груби сметки поне едно 35/40 страници бяха изтрити...
6) Спойлерните теми бяха буквално превзети от фенове на ИВ, но те както знаете не влизат в официалната статистика. Но от това което видях постфактум над 90% от изписаното в тях беше посветено на ИВ.
Бяха изписани цели 3 спойлерни теми + 2 половинки или грубо 4 теми. Грубо около 250 страници!
Мисля, че няма смисъл от повече обяснения...

НО в крайна сметка всичко това е неофициално и най-вече заради тази много силна последна финална тема от 212 страници, Ергенът спечели официалният дуел! А изглеждаше нямаше никакъв шанс

Ето и пълната разбивка между Игри на волята, сезон 7 и Ергенът: Любов в рая. Всичко е абсолютно точно и може да се провери с няколко клика по страниците.

Ергенът: Любов в рая (темите и броят страници)
177 (за 15 дни) / 129 / 174 / 118 / 143 / 83 / 134 (9 дни) / 81 / 121 / 103 / 82 / 151 / 121 / 212 (25 дни)

Игри на волята, сезон 7 (темите и броят страници)
80 / 71 / 73 / 87 / 101 / 90 / 104 / 121 / 175 / 172 / 206 / 223 / 282 (12 дни)

Общо изписани страници:
Ергенът: Любов в рая: 1829 (14 теми)
Игри на волята: 1785 (13 теми)
-
+44 страници в полза на Ергенът: Любов в рая!

Преки седмични сблъсъци:
Игри на волята 8:5 Ергенът: Любов в рая
Тук любопитното е, че Ергенът започна ударно и спечели 5 поредни седмици спора, но след това Игри на волята спечелиха в 8 поредни седмици?!

Теми с над 100 стр. (майсторската граница, почти непосилна за останалите шоута, но за двата гиганта са нещо фасулско):
Ергенът: Любов в рая: 9 (4 поредни)
Игри на волята: 8 (7 поредни)

Теми с над 200 стр. (гросмайсторската граница)
Игри на волята: 3 (3 поредни)
Ергенът: Любов в рая: 1

И пак завършвам с едно НО.
Игри на волята този сезон наистина избухна и спечели убедително изключвайки тик ток и тредс.
С изключителни ТВ рейтинги, брой изписани теми, брой прочетени теми (тук ИВ категорично печели спора с Ергенът), най-много онлайн потребители в темите, брой реакции и мнения във Фейсбук и Инстаграм.
И въпреки това според мен поне що касае Бг мама, Ергенът: Любов в рая по един естествен начин ще генерира винаги много изписани мнения, докато ИВ зависи много от каста и от интригата, която ще се заформи или не. Справка сезон 6, който генерира много по-малко коментари от сезон 7.
Докато при Ергенът, сякаш това няма никакво значение. Просто се коментира, защото винаги ще има какво да се обсъжда. Обречени са на интерес, защото и друг път съм го казвал: жените умират да обсъждат други жени, особено ако те се излагат. Така че...
Така че за мен този сблъсък в бъдещето (тъй като Ергенът: Любов в рая беше подновен) е обречен да се печели от ергенките. Мога и да бъркам, но едва ли.

Simple Smile

# 258
Няма година, в която да пропусна Сам вкъщи!
Сега чакам Ергенът и Един за друг.

# 259
НОВО ПРЕДАВАНЕ ПО НОВА: ИЗЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ от 24 януари.  
Водещи: Радина Думанян и Стефан Вълдобрев. Промото вече се върти по НОВА, изпята автореклама от Стефан Вълдобрев.

Има ли нови рейтинги?

След нова година гледам "Черешката" и "Кой да знае" всяка вечер.
От новото "риалити", посветено на чичкото от Кауфланд гледаx половин час и ми беше достатъчно.  То прилича на "България търси талант", но в случая за имитация. И то имитация на скороговорка, фъфлене, пловдивски диалект и просташки фрази. Мерси.

"Мамник" - еп. 1 ... още е рано да изказвам мнение, но.. началото ми хареса. "Сандокан" не го подxванаx, но гледам гръцкия сериал по БТВ ("Вражда") и ми е интересен.

От онлайн предаванията: "Къде е златото" ми xaресва, но "Зона X" се оказа голямо разочарование. Иначе и двете ги качват със закъснение, разредиxа епизодите... Но скоро се вижда краят и на двете.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 23:35 от diziler

# 260
# 261
  • София
Мислих, че са се отказали от Борба до ключ. Ще гледам Капките, Борба до ключ и The Floor. Някой път и Кошмарите може. Шеф под прикритие е тъпичко у нас, при нас всичко познават шефовете, платена реклама е предаването.

Мамник също ще го гледам по-натам, книгата не е лоша.

# 262
  • Другата България
Това разписание на НОВА със сигурност е партенка, от ФВ е, а страницата “вече не може да бъде намерена“. Joy
“Като две капки вода“ няма как да се излъчва в делничен ден.
“Борба до ключ“ дори не е потвърдено. Може и да го има, до скоро не беше потвърдено обаче.

# 263
Може. Не гарантирам за информацията. Видях и реших да я споделя.

# 264
  • Другата България
Няма да слагам линка от ФБ /намерих страницата все пак/, това е някаква любителска страница “просто за забавление“, може да има нещо вярно, но не мога да допусна - поне аз, че формат като Капките, който знаем, че продължава 4 часа, ще го сложат в делничен ден. Може да ме изненадат, разбира се, но за момента не го вярвам.
Нали говореха, че ще сменят схемата за събота, именно заради времетраенето?

А “Борба до ключ“ последно не го потвърдиха, ако има ново инфо и съм го пропуснала - може.
Аз си чакам официалната програмна схема на НОВА, дотогава хипотези много.
Ако са ме подвели - най-много да му обявя бойкот. Blush

# 265
  • Разпиляна във въображението
Нова няма да пуснат програмата си преди да излезе тази на бтв.

# 266
А "Един за друг" къде се вписва в цялата схема?

От 24 януари - "Изживей България". Поне това го рекламират.

# 267
  • София
Ще гледам The Floor и Хелс Кичън. Simple Smile И Един за друг ако има.
По бТВ ще гледам само Ергенът.

# 268
  • Другата България
Да, аз знам, че НОВА ще се “цакат“ с БТВ до последно, но специално за Капките помня, че се коментираше за излъчване през уикенда, както беше миналата година.
Затова не ми се вярва, ама да видим.

# 269
А новите лога на НОВА, НОВА НЮЗ, КИНО НОВА на мен ми xаресват, както и новите шапки и заставки, опознавателните за самите канали, кашовете за реклама, автореклама, продуктово позициониране, възрастово ограничение, спонсорски заставки, заставките за филм, сериал и т.н. Добре им се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт