Твърде ревнив ли е

• 3 793
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Винаги съм мислила, че хора с такова маниакално чувство за ревност и собственичество имат психически проблеми. Такъв човек само ще ти съсипе живота и ще ти го помрачи – нищо друго. Постоянно ще се чувстваш като на игли, все ще мислиш "а той какво ще каже", и никога няма да можеш да си се насладиш на момента. Още е рано, по-добре свий от тоя път и си живей живота. Млада си, целият живот е пред теб. За какво са ти тия проблеми?

# 31
  • София
Хич не започват отдалеч. Още на първи чат и първи срещи се започва с тая лигава ревност.  От къде на къде се търпят едни други, не ми е ясно...

# 32
Авторке, той как би реагирал, ако му звъниш постоянно и го ревнуваш от всяка втора? Питам, защото такива болни ревниви хора рядко понасят своите камъни по своята глава.
Един човек, независимо от полът му, ако е емоционално зрял, ще дава и очаква едно и също отношение.
Аз, поради характера и възпитанието си, много държа на личната свобода - не свободия, разбира се - ако двама души са заедно, обичат се, уважават се - то те ще държат един на друг и на това какво са градили заедно и няма да има нужда да се дебнат/дишат във вратовете си. Ако човек се чуства обичан, спокоен и уважаван, и не са му слаби ангелите, няма с лека ръка да рискува да загуби това.
По това, което си описала, прекалено вглъбен е в теб. Единствено, по отношение на излизането по женски - донякъде е прав - не че си длъжна да го питаш за позволение, но от уважение си могла поне да му кажеш какво сте решили/планирали - ако е зрял човек, ще го приеме, пък ако толкова има идея/изненада за Вас за уикенда, винаги може да се направи след 1-2 седмици. Поговорете, дай му възможност да поработи върху тези си прояви, и ако не видиш промяна, по-добре не се занимавай - от 3 месеца сте заедно т.е. още сте в honey-moon фазата, а той отсега си показва тия черти.

# 33
Отговарям директно на въпроса: да, твърде ревнив е.
Оттук нататък ще става още по-зле. Спасявай се, докато е време.
Подозирам обаче, че трудно ще те пусне, и ще ти прави доста проблеми. Дано в този град имаш приятели и приятелки, които да те подкрепят, защото ако си сама и колеблива, този може да те вкара в огромни неприятности.

# 34
Благодаря на всички за мненията.
И аз клоня към това да се разделим, но не съм решила как най-тактично да го оставя, защото не искам да идва до университета, квартирата и други места и да ме тормози и убеждава да се връщам.
Не мисля, че е способен на физическа агресия, по принцип не е нервак в ежедневните сутиации, ама за всеки случай не искам да съм крайна...
Относно влюбването, да, може би той е по-влюбен в мен, отколкото аз в него, но това не е здравословно.
Аз доста го харесах в началото (и все още го), направи ми много добро впечатление и исках сериозни отношения, но последния месец ме разочарова доста пъти с тези негови изцепки.
Даже сама се чудя как не съм ги забелязала в началото, ама той тогава сякаш беше друг човек..
Сигурно и аз още съм малка и нямам достатъчно опит, но за сравнение бившия ми, който беше на моите години, имаше доста повече зрялост и контрол в поведението и доверието си.
Ще мисля тактичен план за измъкване скоро време..

# 35
И аз клоня към това да се разделим, но не съм решила как най-тактично да го оставя, защото не искам да идва до университета, квартирата и други места и да ме тормози и убеждава да се връщам.
Не мисля, че е способен на физическа агресия, по принцип не е нервак в ежедневните сутиации, ама за всеки случай не искам да съм крайна...
Относно влюбването, да, може би той е по-влюбен в мен, отколкото аз в него, но това не е здравословно.
Аз доста го харесах в началото (и все още го), направи ми много добро впечатление и исках сериозни отношения, но последния месец ме разочарова доста пъти с тези негови изцепки.
Даже сама се чудя как не съм ги забелязала в началото, ама той тогава сякаш беше друг човек..
Сигурно и аз още съм малка и нямам достатъчно опит, но за сравнение бившия ми, който беше на моите години, имаше доста повече зрялост и контрол в поведението и доверието си.
Звучиш като много разумно момиче и се изразяваш много добре. Та го разбирам защо е лудо влюбен в теб и те иска само за себе си. Майка съм на момиче и не бих я съветвала да търпи. Всяко нещо, което причинява дискомфорт в една връзка трябва да се отстранява по един или друг начин. И аз като майка си признавам, че понякога звъня като луда на детето по сто пъти и му държа сметка защо не не обажда. Правя го от страх и притеснение, но детето е малко. Щом си усетила, че е ревност, а не чисто притеснение по някакъв повод се довери на усета си. Мен лично повече ме притеснява цупенето, че ще излизаш с приятелки. Сърденето и наказването с мълчание са признак, че човек не може да решава проблеми, защото цупенето не е решение. Успех!

# 36
  • София
От написаното личи, че те е страх, каквото и да си мислиш иначе. Кой на какво е способен се вижда в ситуация, дано да не разбираш. Прибери си вещите от неговото жилище и режи, какви тактични и изчаквателни истории. Един цивилизован разговор на публично място в стил ти си чудесен човек и прочее, а после изобщо не комуникирай. Дори като се разделяте му кажи, че е хубаво известно време изобщо да не общувате, за да мине по-лесно раздялата, за да не започне да те залива с драма после или ако започне да не се изкушаваш да му отговаряш.

# 37
Бих те посъветвала за раздяла на обществено място и да има 1-2 приятелки в близост, с които да си тръгнеш.

# 38
  • Варна
Ревнив е и скоро ще започне да те моли да спреш да излизаш с приятелите ти и да се отдадеш само на него, защото те обича и иска да създадете семейство заедно.
Препоръчвам ти да си измислиш план как да се предпазиш преди да го оставиш. Щом не може да изчака 15мин. да не му отговориш, най-вероятно е опасен и ще те преследва болно.

На 20г. си, тепърва ще срещат достатъчно мъже, за да намериш нещо по-добро. Не е нормално поведението му.

# 39
От няколко сериозни връзки, трима бяха много ревниви. Айде, третия не беше дълга връзка, че го видях как прекалява и го отрязах на третия месец, ама той изби рибата. Постоянно идваше в квартирата ми, аз му обяснявам, че съм поканила приятелка, той вика може ли да дойда. И на нея й става неудобно и си тръгва. Тогава и учех за едни курсове, имах лекции за учене, обяснявах, че няма да мога да прекарам време с него тази вечер, ще уча. Да,да. Звъни ми, аз съм на гарата ми казва. Викам добрр, де, защо поне не ми звънна като се качи на влака? - еми забравих. Как се забравят тия неща, не знам. Квартирата ми беше с дворче и порта, той я прескачаше.. накрая му извадих ключ за портата, за да не го види някой и да мисли, че е крадец.😀 ГОЛЯМА ГРЕШКА. дето се вика не можех да пръдна от него.
Някой като ми пише - познат, от години, как съм, какво се случва с мен, онзи започваше да ми вдига скандали кой е този, що не му кажа, че имам гадже😀 а то дори не е ставало на въпрос за нещо такова. Ако кача снимка и някой ми цъкне палец (не сърце, а лайк!) се почваше този кой е, онзи кой е, що ти харесва снимките. Иначе той - под снимките му редовно имаше няколко момичета със сърца, като го питам коя е тази, онази - все имаше отговор за всичко😀 приятелка от детството, приятелка от гимназията, с тази играят волейбол.. редовно си чатеше, даже си говореше с една негова колежка, която е омъжена. Питам го дали смята за нормално да си говорят късно вечерта и тя да се крие от мъжа си, вика ама ние с нея сме много близки. Точно три месеца го търпях и му бих шута. Заплахите не закъсняха, обаче. Но понеже знаех, че ще става полицай и го заплаших с ограничителна заповед и имах скрийншоти на чатовете, в които ме заплашва, направи се осра с извинение, като знаеше, че ще му попречи на работата.
Такива хора далеч. То даже наистина още от първите дни си личи дали е такъв, просто в началото ти изглежда сладко, всеедно е просто загрижен и се интересува от теб..

# 40
Да, ревнив е.
Млада си, само на 20г., радвай се на студентския си живот, излизай, забавлявай се, срещай се с колеги и приятелки без да  мислиш дали ще ти направи поредната сцена на ревност.
Не ти трябва ревнивец.

# 41
  • София
Това не е нормално поведение. Бягай!

# 42
Не е нормално, обикновено така се почва и се стига до държане под ключ след годена две особено ако ти направи и някое дете.
Това са патологии и нещата могат да ескалират бързо, на 3 месеца връзка подобно държание изобщо не е нормално, дори и след това

# 43
От няколко сериозни връзки, трима бяха много ревниви. Айде, третия не беше дълга връзка, че го видях как прекалява и го отрязах на третия месец, ама той изби рибата. Постоянно идваше в квартирата ми, аз му обяснявам, че съм поканила приятелка, той вика може ли да дойда. И на нея й става неудобно и си тръгва. Тогава и учех за едни курсове, имах лекции за учене, обяснявах, че няма да мога да прекарам време с него тази вечер, ще уча. Да,да. Звъни ми, аз съм на гарата ми казва. Викам добрр, де, защо поне не ми звънна като се качи на влака? - еми забравих. Как се забравят тия неща, не знам. Квартирата ми беше с дворче и порта, той я прескачаше.. накрая му извадих ключ за портата, за да не го види някой и да мисли, че е крадец.😀 ГОЛЯМА ГРЕШКА. дето се вика не можех да пръдна от него.
Някой като ми пише - познат, от години, как съм, какво се случва с мен, онзи започваше да ми вдига скандали кой е този, що не му кажа, че имам гадже😀 а то дори не е ставало на въпрос за нещо такова. Ако кача снимка и някой ми цъкне палец (не сърце, а лайк!) се почваше този кой е, онзи кой е, що ти харесва снимките. Иначе той - под снимките му редовно имаше няколко момичета със сърца, като го питам коя е тази, онази - все имаше отговор за всичко😀 приятелка от детството, приятелка от гимназията, с тази играят волейбол.. редовно си чатеше, даже си говореше с една негова колежка, която е омъжена. Питам го дали смята за нормално да си говорят късно вечерта и тя да се крие от мъжа си, вика ама ние с нея сме много близки. Точно три месеца го търпях и му бих шута. Заплахите не закъсняха, обаче. Но понеже знаех, че ще става полицай и го заплаших с ограничителна заповед и имах скрийншоти на чатовете, в които ме заплашва, направи се осра с извинение, като знаеше, че ще му попречи на работата.
Такива хора далеч. То даже наистина още от първите дни си личи дали е такъв, просто в началото ти изглежда сладко, всеедно е просто загрижен и се интересува от теб..
Мале това е доста страшно. И ако се бяхте оженили даже и жалба нямаше да можеш да пуснеш, защото е полицай и колегите ще защитят него...

# 44
  • В.Търново
Определено има някакъв проблем в него. Това ще се задълбочи с времето. Или се стига до физическонпосягане, или психически тормоз и манипулация, но в един момент може и да те държи във финансова зависимост. От там измъкване няма. По-навреме се разделете, докато не е станало съвсем маниакално поведението му.

Общи условия

Активация на акаунт