🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 6 (23.10 - 30.10) 🎭

• 35 302
  • 644
  •   1
Отговори
# 495
Подозирам, че Мая се направи на улава, за да принуди Бачорски да целуне Оля. Ако го уловят, той ще е разкрит като предател, а не тя. Тя е хитра и подмолна манипулаторка.
Ако не се лъжа, това се случи именно пред Коджабашев.
Ако в следващия епизод стане ясно как е “убита“ Оля, се надявам той да навърже нещата, отново.
Това от една страна, от друга - има голяма вероятност Бачо да изнуди Мая да го отстрелят.
И друго се сетих, нали всички /по Антон/ били гледали чуждите формати, това с целувката не е наш патент, Оля знаеше, че е пътник, трябваше да очаква неочакваното.....
Проблемът е, че тя толкова се беше фиксирала във Владо Николов, че тази фиксация ѝ попречи да види /навреме/ истинската опасност.
Да ама ще има кръгла маса преди убийство, ако изгонят някой от предателите, ще трябва да се вербува нов. Може Коджабашев да е вербувания, освен това същия може да вземе щит на играта.
Мая не предприе целувката точно защото целуващия ще бъде лесно разкрит. Нея повече я устройваше дори да няма убийство.

# 496
  • Другата България
А, аз това го забравих, права си, да.
Надявам се и Оля да им подскаже по някакъв начин, след като види целувката на Юда.

# 497
И както заподозряхме, прецедентът не беше нищо особено. Само вдигаха пара за съспенс.

Мисля, че Мая ще опита да играе същата игра, както ги манипулираше всичките в Сървайвър ли беше, или в Гривните. Тя правеше разни стратегии там, омотаваше ги, сключваше найсе съюза, само и само да постигне целта си. И го правеше доста лежерно. Вероятно е да махнат  Бачорски преди нея. И сега го прекара - ох , ама как да целуна Оля, ама какда целуна друг, уж опитва , но някак все не й се получава, а часовникът цъка, времето изтича, а тя се курдиса тихомълком до Бачорски на билярдната маса. И без да го кара, лекичко го принуди той да се пробва.

ПС ще е интересно погребението на Оля.

# 498
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не съм ви чела, извинявам се, просто сега догледах и бързам да не си забравя мисълта, пък после ще ви чета, че има доста писано.
Трябва да му призная на Владо, че от време на време има проблясъци, само дето не се оставя те да го водят и затова не стига доникъде. Хубаво се сети, че предател го ползва да върши мръсната работа, как след това не можа да събере 2 и 2 и да прогледне, че точно Бачо го дирижира тежко. А може би просто не иска да го види това. На него и така му изнася да останат нещата, защото той така или иначе ще стигне до финал в точно тази конфигурация, в която се намира.
Оля обаче е права, че капитан Америка действително вдига мерника и отстрелва всеки, който е дръзнал да гласува срещу него. Той наистина, наистина играе като предател, само че подбудите му са съвсем различни, което е смешното. Нарушавали му комфорта. Този човек къде си мисли, че се намира? Anguished
Също много показателно за играта за мен е това, че абсолютно никой не подозираше Оля за предател до момента, в който Владо реши да се гласува за нея и започна да агитира останалите. И изведнъж всички послушно и почти единодушно решиха, че тя трябва да е, просто няма кой друг. Joy

Издразни ме и как Владо привиква всички един по един като Кръстника, за да трие сол на главата и да им държи сметка как и защо са гласували.

И накрая - алилуя! Коджабашев се светна най-накрая. Лошо, че сляпо вярва на Мая и сподели прозренията си точно пред нея. Глория също направи пробив, дано мнението й не остане само на синхрона, а го сподели и на останалите.

Адмирирам Глория за позицията на кръглата маса! Браво и на Мая, че не гласува като Бачо, което е съвсем разумен и валиден довод, въпреки че Бачето е толкова самонадеян, че изобщо не го отрази като какъвто и да е проблем.

"Счупването" на играта, както предполагах, се оказа едно голямо нищо - нищо нечувано и невиждано. Само дето при нас решението на дилемата беше различно, в чужбинските го отиграват по друг начин. Но голямата бомба се оказа абсолютен кьорфишек, само запалена кибритена клечка.

Диорела, на първа страница може да намериш всичко, което те интересува. Hands V

# 499
Ще ми е много интересно Глория как ще отиграе прозрението си.

Не разбрах дали преди това е подозирала някой от тях двамата.

# 500
Харесва ми играта на Бачорски и искам, ако предател стигне до финала, да е именно той. Не знам дали Мая хитро го подхлъзна или наистина не успя да се справи със задачата (повече клоня към второто), но ми е интересно най-вече дали Бачорски ще се измъкне, ако Оля се сети кой е бил убиецът с целувката на смъртта и го разобличи на "погребението".
Интересен епизод, но "счупването" на играта не беше чудо невиждано, както го представяха.

# 501
Супер епизод. И Алелуя! За мен Мая направи много грешки днес, все още не съм убедена, че играе подмолно срещу Бачорски. Ако го направи, обаче, ще е жестоко. Не бих се заклела и че Георги й вярва така безрезервно.

Съжалявам, че Оля си замина. Жената може да мисли и да се аргументира. Не ме дразни Ана-Мария, но Ева с нейните нервни изблици е непоносима.

Глория ми е любимка от самото начало. Много е различна, лека, свежа и на втория етаж определено нещо работи.

Не ми се коментира Владо, дано си тръгне скоро, че да се отпуши играта, но хич не го вярвам.

# 502
  • София
Твърде много кредити и давате на Мая.
В Гривните когато стана наистина напечено тя реши да си бие камшика и реално прецака Бистра с това свое решение.
Добре игра социално, факт. И какво от това? До какво я доведе това?
Не си спомням Мая да е отваряла кутии. Спомням си, че се нацупи, че ще трябва да играе досадна игра и се фръцна.

В този епизод на Трейтърс Оля и Ева я заподозряха далеч преди събитията на Кръглата маса. Защо? Защото е прекалено мълчалива и тиха, а това не е добра социална игра. Не и в този формат. Трябва да си някъде по средата.
Към Бачорски подозрения нямаше.

Сега вече играта достигна такъв етап от развитието си, че няма абсолютно никакво значение кой Предател кого ще надживее ако сам не успее да достигне до финала. А какво остава и да го спечели.
Тук 2 място няма.

Напротив, Мая имаше само един верен ход: да стреля срещу Оля на масата. Първият път. Всичко останало са оправдания и лъжи.
Така не се играе. Вече сте го изговорили и сте поели ангажимент.
И сега навреди основно на себе си. По-късно по този начин се разбра, че навреди и на Бачорски.
Кой следи и брои гласове? Един, макс двама, като и срещу двамата има подозрения (Анна-Мария и Йордан например, евентуално Ева и Жорката, който обаче е неин човек ; Оля се подразбира, че щеше да бъде прогонена) и най-вече, тя е Предател и има огромното предимство да може да убие някой неудобен за нея и Бачорски след Кръглата маса и още повече да си разчистят пътя.
Прогонват Оля. После убиват Анна-Мария или Йордан или Ева все тая. Другите двама ще са готови на масата. Имат хора, имат гласове. Имат всичко.

Вместо това сега настана един хаос. И домино ефекта застигна и двамата Предатели.

Тук имам голяма критика и към Бачорски. Толкова ли се самозабрави, че дори не се криеше с Мая? Ако трябва в тоалетната трябваше да се набутат, а не така явно пред всички да си шушукат.

# 503
На мен не ми хареса играта за щит. Да, тя може да покаже кой на кого има зъб, но когато се стреля по Мирелка, защото тя не е застрашена, или когато Венци и Капитан морал се стрелят, защото до 100к нямало да взимат щит , или пък когато стреляш някого, защото той те е уцелил неволно, не знам каква информация можеш да извлечеш. А и този щит е безполезен, щом предателите знаят у кого е.
Радвам се, че сбърках, и не се подведоха да стрелят по Петканов (въпреки че ползата от неговата игра е зеро).
Мая обаче допусна толкова грешки, че нищо чудно как светна като фар в мъглата. Искаше ми се да потопи Бачорски, но не по този глупав начин.
Волю-неволю ще призная, че целувката на Бачо беше по учебник, сигурно и Юда не е бил толкова хладнокръвен. От друга страна оперативките с Мая бяха твърде очебийни и май трябваше да склони за Мирелка. Прекалено много рискуваха и това ще изяде главата на някого от тях.

# 504
  • София
Хареса ми епизодът. Не точно "счупването" на играта, а събитията около това. Глория си каза още на масата, че има подозрения към определени хора, но няма да ги казва явно да не я свитнат. После седна до тях и дадоха как с крайчеца на окото си ги наблюдава. Имаше проблясъци и в предни епизоди, като обясняваше че предателите имали някаква мъгла в очите. Спомена тогава Бачорски, но и други, които не са предатели, та не знам това колко се брои. Друго -  на последните кръгли маси тя е убедена, че са нарочили праведни. Има някакъв усет, дори не знам дали мисли толкова. И аз се надявах Мая да скрие това, че Жоро подозира Бачорски, щеше да ми проговори че има идея за следващи ходове, но явно още не е узряла за тях. Или може би не иска да го разкара. С целувката ми хареса как го изигра и тя. Наистина не е типично да ходи да целува Оля, а и когото и да било. В един момент помислих, че отново няма да послуша Бачорски и ще целуне Мирела. Което отново говори, че тя не е отборен играч. За мен тя е идеален предател, защото се владее, но не е идеален партньор за Бачорски, който иска послушни пионки. Мирела може би повече би му ходила по заповедите. Хареса ми и сцената, в която дадохя Мая полегнала на зелената трева и в следващия кадър богомолка. Топ просто. И аз я виждам като такава. Ще е много интересно да се обърне срещу Бачорски, но не знам дали й стиска. И другата седмица се очертава интересно, въпреки че с този поп ми дойде доста криндж .

# 505
  • София
Такааа… Голямото счупване се оказа едно голямо нищо. Продукцията се “счупи” - удариха едно голямо побутване на праведните с имунитета на Ева и Оля - иначе още можеха да се лутат като мухи без глави…😂
Коджабашев се събуди - Ура!
Убийството с целувка беше добро - измъчи ги 😂. Мая, ледената кралица, няма как да целуне някого и добре, че Бачо се запъна за Оля, защото в един момент се притесних за Коджабашев 😜 и за Гло, която ги следеше / да ни й налетят 😂/. Голям образ!
Гло, ако някой твой близък чете тук, голям фен съм ти! 🥰
Не знам, доколко Коджабашев познава Мая и как разчита отговорът й, че не е предател / те се гледаха в очите на 20 см разстояние/. Ако продължи да се съмнява, е наясно, че тя няма да играе с него 😉. Той беше свидетел на целувката, а надали  Оля е била обсипвана с целувки от другите 😉
Мая направи грешки, но за повечето е виновен Бачорски - той непрекъснато се буташе да си говорят и се отделяха подозрително, та няколко радара ги засякоха - Мирелка, хрътката Гло, Коджабашев.

Въпрос: Какво може да се пише в “предсмъртното” писмо?

# 506
  • София
Самата Гло чете и пише тук, така че със сигурност ще ти се зарадва. Simple Smile

# 507
  • Stockholm
Някой в горните коментари беше писал, че Бачо в началото е искал да убие Капитан Планета, но после се бил привързал. Не, не мисля, че се е привързал, а успя да го превърне в един идеален параван и същевременно в слуга, който му върши работата. Просто му е нужен. Лична изгода. И колкото и крокодилски сълзи да рони, фалшът личи отвсякъде. Доста унизителна ситуация за Капитана като се гледа сега. Аз бих умряла от срам.

# 508
И аз се наредих пред екрана да видя толкова обсъждания прецедент, а то какво било. По-скоро за прецедент може да се приеме това, че двамата предатели очевидно бяха най-малко подозирани от всички и останаха последни да се борят за щита в днешната игра Joy

Както доста хора писаха, и на мен асоциацията за Владо ми беше все едно гледам някаква адаптация на Кръстника, как се изреждаха на столчето до него, само дето ръката не му целуваха.

А Бачорски ако си е мислел, че Мая ще свърши общата работа, значи не е гледал предишното ѝ реалити. Нейният принцип е - ако има работа, тя трябва да се свърши от някой друг, а ако ножа съвсем опре о кокъла просто се фръцва и си тръгва без да се замисля как това ще се отрази на хората, с които играе. Но той пък толкова добре изигра етюда с целувката, че и аз го признавам за майстор, верно е много добър Smile

Само ми е чудно как така изведнъж доста цивилки се светнаха кои са предателите едва няколко часа след играта, в която никой не ги слагаше в сметките за такива?!? А Глория така явно си ги преследваше цяла вечер, че не знам как не ѝ скочиха и двамата да я нацелуват Satisfied

# 509
Три груби грешки на предателите - по една индивидуална и една обща. Мая си сложи мишена с гласа си срещу Йордан (същото направи и Неве, когато гласува срещи Мирела), Бачорски с думите си към Оля (дал съм дума преди ти да влезеш или нещо подобно) и това безумно шушукане по стаите цяла вечер между двамата.

Въпрос на епизод или два е да бъдат разкрити. Дали ще ги изгонят и двамата - зависи от стратегията на всеки за финала. Аз лично бих ги оставила, за да съм сигурна, че на финала ще ги изритам и ще спечеля с останалите праведни.

Съгласна съм, че Коджабашев е доста интелигентен и прозорлив, но не и с това, че сам се е досетил. Действително му беше нужно много малко, но Оля му го даде и той веднага "прогледна". Разказа ѝ за думите на Бачорски към нея и особено вметката, че го е изрекъл, само защото е бил сигурен, че тя ще бъде прогонена на кръглата маса, беше достатъчно.

Бачорски всъщност ѝ намекна, че е приел ролята на предател, мислейки си, че тя няма да остане в играта и тя точно това подчерта. Също така, когато Оля и Георги бяха застанли пред портретите, той сочеше всички и правеше знаци дали се съмнява или не, а тя посочи единствено снимката на Бачорски. Затова мисля, че именно Оля му отвори очите.

Радвам се, че Бачорски се "наигра". Сигурна съм, че Антон визира именно него за предварителните уговорки.
В момента и двамата предатели са на пангара, да видим дали и кога ще ги отстрелят. Аз бих изчакала Simple Smile

Поздравявам Глория - най-добрият праведен. Така се играе тази игра. Дано стигне до финала.

Общи условия

Активация на акаунт