🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 6 (23.10 - 30.10) 🎭

• 35 239
  • 644
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз само като чух мисията за откритото убийство и бях убедена, че Бачо трябва да го направи, за да не ги хванат. Направо зяпнах като взе да убеждава Мая да ходи да целува хора, при положение, че това й е толкова далече от природата и веднага ще се набие на очи. Пълна глупост беше.

# 526
Не съм ви чела, извинявам се, просто сега догледах и бързам да не си забравя мисълта, пък после ще ви чета, че има доста писано.
Трябва да му призная на Владо, че от време на време има проблясъци, само дето не се оставя те да го водят и затова не стига доникъде. Хубаво се сети, че предател го ползва да върши мръсната работа, как след това не можа да събере 2 и 2 и да прогледне, че точно Бачо го дирижира тежко. А може би просто не иска да го види това. На него и така му изнася да останат нещата, защото той така или иначе ще стигне до финал в точно тази конфигурация, в която се намира.
Скрит текст:
Оля обаче е права, че капитан Америка действително вдига мерника и отстрелва всеки, който е дръзнал да гласува срещу него. Той наистина, наистина играе като предател, само че подбудите му са съвсем различни, което е смешното. Нарушавали му комфорта. Този човек къде си мисли, че се намира? Anguished
Също много показателно за играта за мен е това, че абсолютно никой не подозираше Оля за предател до момента, в който Владо реши да се гласува за нея и започна да агитира останалите. И изведнъж всички послушно и почти единодушно решиха, че тя трябва да е, просто няма кой друг. Joy

Издразни ме и как Владо привиква всички един по един като Кръстника, за да трие сол на главата и да им държи сметка как и защо са гласували.

И накрая - алилуя! Коджабашев се светна най-накрая. Лошо, че сляпо вярва на Мая и сподели прозренията си точно пред нея. Глория също направи пробив, дано мнението й не остане само на синхрона, а го сподели и на останалите.

Адмирирам Глория за позицията на кръглата маса! Браво и на Мая, че не гласува като Бачо, което е съвсем разумен и валиден довод, въпреки че Бачето е толкова самонадеян, че изобщо не го отрази като какъвто и да е проблем.

"Счупването" на играта, както предполагах, се оказа едно голямо нищо - нищо нечувано и невиждано. Само дето при нас решението на дилемата беше различно, в чужбинските го отиграват по друг начин. Но голямата бомба се оказа абсолютен кьорфишек, само запалена кибритена клечка.

Диорела, на първа страница може да намериш всичко, което те интересува. Hands V

Аз продължавам да смятам, че Владо я играе играта най-добре. Кръсникът - та това е голям комплимент за човек в подобна игра. Той е  Капо ди тутти Капи, дори и за най-върлия играч - Бачорски. Между другото идеята да отстрелят човек, който дори и да е праведен им нарушава комфорта, е на Бачорски, който я подхвърли на Владо и Владо, ти да видиш, се съгласи. Владо си гони интересите (маха праведен, който му разваля комфорта хехе), няма съмнение, но то това е пак част от играта. Дори и да се е светнал за Бачорски, то той му е нужен в момента и няма нужда да го гони. Може да стигнат двамата на финал, ако успеят да преборят останалите, които им развалят комфорта. Така като гледам, успешно се справят до момента. Предполагам, че сега Бачорски е в задънена улица заради Мая, която го вари на бавен огън. Ето защо в един момент ще трябва да я разкара и колкото по-бързо, толкова по-добре за него, защото тя е хитра лисица. Не зная дали я е гледал в Гривните, но тя може да го надиграе, защото социалната й игра е блестяща и тя се подвира на всички, дори се кълне пред Коджабашев, че не е предателка и изглежда той й вярва в момента, въпреки, че тя го прецака в Гривните и той беше на косъм да не стигне до финал.

# 527
Хоп и аз с анализ. За съжаление и аз като много други тук познах, че големия прецедент е просто равенство. Но ми хареса как го извъртяха. Нямаше да е справедливо жребий да решава цялата игра. Защото едно изгонване на масата обръща хода много. Ето ако жребий беше определил да си отиде Оля всичките събития тази вечер нямаше да се случат и картите нямаше да се наредят така. От друга страна Йордан и без това беше гласен за махане, просто стана ден - два по-рано. Той отдавна е подозрителен и нямаше да издържи по-напред. А и след като падна Тино е сам и не влиза в основните игри на групата.
“Целувката на смъртта” беше гениална. Не мислех, че ще почна да го уважавам Бачо, но вече на фона на Мая ми е цвете като предател. Тя пак си играе същата игра - своята. Грам не е отборен играч и не знам защо той си мислеше, че си е взел съюзник. Не я ли е виждал как игра в Острова?! Тя си мисли само за нея и съюзниците й са само параван и да се отърве от тях когато не й трябват. Георги пък като беше лъган там от нея, как така пак повярва ми е пълна мъгла. За него съм много щастлива. Знаех си, че има потенциал в него, просто този път реши да наблюдава повече и да си промени играта от предното предаване. Поне се развива за разлика от други хора…
Глория…браво момиче!!!

# 528
Относно "счупването" не съм гледала UK епизода, където се случва, но както го описвате, нашите правила с инунитет и ново гласуване ми харесват повече. Не съм фен да се оставя късметът да определя кой ще си ходи, а и на последното гласуване си изгониха наистина когото подозират, а не който е избран от коалицията. Изгонването на Йордан помогна на Глория и Георги да "прогледнат", особено тя се беше фиксирала много в него преди кръглата маса.

Батериите на Жорката най-накрая се заредиха! Онзи ден бях казала, че си чакам Жорката от острова, ето го, пристигна.

За целувката на Оля ми е непонятно защо Бачорски искаше Мая да го прави. Той е близък приятел на Оля, видяхме колко естествено я целуна. Цялата ситуация покрай тази целувка беше по негова вина, защото той се заинати хем да убият когото той иска, хем да не си мръдне пръста, въпреки че той щеше да свърши работата за секунди.

# 529
Според мен Мая не искаше съзнателно да прецака Бачорски, просто капацитетът й винаги стига дотам, че да не вижда по-далеч от собствения си г*з. Гласуването го направи с малоумния довод, че не иска да я свързват с групичката около Тренера и Бачо, но така само привлече още ненужно внимание и удари едно рамо на Оля и Ева. Продукцията пък им удари още по-голямо!

Връщайки се на Мая, мисля че имаше намерение да целуне някого, дори и с Оля направи опит, но е права, че в нейния случай би било много странно и подозрително. Абе, искаше, ама нямаше желание Joy Бачорски го направи като по учебник. И още отсега се ядосвам, защото си мисля, че от Продукцията ще подскажат на останалите кой именно е целунал Оля и той е пътник преди Мая. А ако я върнат, ще се ядосам още повече, но не ми се вярва чак толкова да изнаглеят.

Много непредпазливо шушукане и отделяне на Бачорски и Мая. Просто не знам как не им хрумна, че специално за тях двамата това е супер подозрително и да го направят по-незабележимо.

Георги правилно събра две и две, не може да му се отрече. По-лошото е, че дори не могат да го изнудят следващата вечер, защото Бачорски няма да иска Мая да има съюзник в Конклава и ще трябва да го убие някакси. За изгонване - трудно.

Глория си е wild card отвсякъде и кефи! Има чудесна интуиция, познава хората много по-добре от някои набедени мислители, забавна, цветна, нестандартна, самостоятелна и въобще неочаквано топ попадение от каста. Жалко че е подценявана и няма как да бъде лидер, но и така прави чудесна игра! Heart

С всичко съм съгласна, само за учебника - не. Нали чухме от Оля колко са си близки, дори бизнеса му е спасявала. Та какво по-нормално и естествено от това да се извиниш на приятел и да го целунеш, когато си сгафил. За мен отново Бачо ми затвърждава мнението, че е един мазен и подъл селски хитрец, на когото друг трябва да му вади горещите кестени с голи ръце.

# 530
Относно счупването на играта - най-голямото нещо, което взимам от този момент е, че явно няма чак пък толкова строга библия на формата към която всички варианти на Traitors трябва да се придържат, или рискуват глоби и отнемане на правата. Тук така го възприемахме, че Библията дори няма да позволи на нашите да излъчват повече от епизод на седмица, а излиза, че изобщо няма толкова строго зададени рамки, щом родните продуценти си позволиха да си измислят собствено правило при равен резултат.

За протокола и на мен повече ми харесва нашия вариант, отколкото всичко да бъде оставено на шанса.

# 531
Виждам, че коментирате прословутото "счупване", че се било случило вече миналата седмица в UK и там било с жребий и едва ли не те са ни изпреварили.

Възможно ли е към момента на заснемане ние да сме били първи, а UK да са снимали след нас и да се е случила същата ситуация просто сега да са по-напред с излъчването? И когато нашите са питали лицензоиздателите "и ко прайм са?", те (лицензоиздателите) да са казали "нямаме идея, чакайте да го измислим" и в тази ситуация просто бързо да се решили, че тези, които са с равен брой гласове ще получат имунитет. Вече след това като са имали времем да помислят и са решили да го сменят с жребий.

Развивам теория, просто наистина ми се иска ние да сме първи хаха, макар, че не беше кой знае какъв голям и велик момент.

Също така, четох темата отгоре отгоре, но не видях някой да обяснява как работи точно това с жребия. Нещо като в Сървайвър с камъните ли е? Ще се съм благодарен ако някой обясни.

# 532
Точно защото в мазен и подъл селски хитрец някои го подминават. Владо и Оля не допускат, че Бачорски може да им забива нож в гърба. Коджабашев не допуска, че Мая го гледа в очите и го лъже.
Глория мисля, че я надценявате. Нищо не се е сетила, а ходи и слухти зад пердетата като свекърва.

# 533
Точно защото в мазен и подъл селски хитрец някои го подминават. Владо и Оля не допускат, че Бачорски може да им забива нож в гърба. Коджабашев не допуска, че Мая го гледа в очите и го лъже.
Глория мисля, че я надценявате. Нищо не се е сетила, а ходи и слухти зад пердетата като свекърва.
Ходи и слухти но не кого да е.

# 534
Не разбирам защо някои толкова държат да омаловажат разкритието на Глория. Играта затова се случва в къща, за да имаш възможността да ходиш и да слухтиш. Другите праведни ако не наблюдават и не слухтят, им е грешна стратегията.

# 535
Интересно как различни хора, когато споменават името на Владо, някак се завъртат около целта, около мотивите на предателите, и все пак не стигат до правилното име. Например, че предателите пазят Владо /самият Владо го каза/. Говорят, правят схемата, добрижааават сеееее... и се забият в Ева, Анна-Мария или Йордан. Или Оля.

Сложили са розовите очила или е нагласено от продукцията, за зрителски интерес.
Аз по друг начин не си го обяснявам.

За негово добро беше да излезе по-рано, сега стана мътна и кървава, той си е супер като човек и играч, но много започнаха да му дъвчат(споменават) името, и за добро и за лошо.
За Анна Мария каквото и да кажа, ще е малко, досега няма верни предположения и е лесно манипулируема, Мартин си я води за прясно оперирания нос.

# 536

Мисля, че Гло имаше подозрения и преди това към Баче, ама нямаше доказателства. Сега вече има.

Никак не ми е симпатична, но според мен ги хваща нещата.

# 537
  • European Union
Ако хванат Бачорски по целувката, сам ще си е виновен. Мая искаше да целуне Мирелка, което щеше да е най-незабележимият ход, но той се запъна за Оля.

И Йордан сам си е виновен за изгонването. Всички знаехме, че при четвъртото гласуване ще е той. Какво му пречеше да си смени вота при третото? Видяхме, че не е страхлив, защото взе щита пред Владо. Можеше и сега да каже "предпочитам да изгоним теб, отколкото мен". Само че няма мисъл.

Както е казал българският народ "Човек от главата си пати".

# 538
Мая искаше да целуне Мирела но не и се получи, та Бачорски не се е запънал, а трябваше да спасява положението с Оля.

# 539
По принцип продукцията не разкрива как е убит праведния - дали с целувка или пък с отпиване на чаша с “отрова”, това може да са само догадки и предположения от праведните.

Само аз ли не разбирам играта на Капитана или просто човекът си е влязъл на курорт? Каква е целта неговата групичка от шестима да отиде на финала? И като отиде какво? Май е сбъркал предаването с Биг Брадър, защото тук целта не е да гониш тези, които не харесваш, а да разкриеш предателите, дори и да са ти приятни и да сте близки. Това е играта.

Общи условия

Активация на акаунт