🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 6 (23.10 - 30.10) 🎭

• 35 241
  • 644
  •   1
Отговори
# 540
  • Другата България
По принцип продукцията не разкрива как е убит праведния - дали с целувка или пък с отпиване на чаша с “отрова”, това може да са само догадки и предположения от праведните.

Само аз ли не разбирам играта на Капитана или просто човекът си е влязъл на курорт? Каква е целта неговата групичка от шестима да отиде на финала? И като отиде какво? Май е сбъркал предаването с Биг Брадър, защото тук целта не е да гониш тези, които не харесваш, а да разкриеш предателите, дори и да са ти приятни и да сте близки. Това е играта.
Ама ти се опитваш да я разбираш ли? Blush
Повечето от нас се отказахме отдавна, то, не, че е трудно да видиш колко неподходящ участник е Николов още от самото начало на формата.
Не точно ББ, по-скоро компилация между него и “Бързи, смели, сръчни“, и след снощи с бройката - точно 6 човека явно е имал нагласа да си сформира отбор, който да заведе на финал, той и затова си вярва, че е превъртял играта. Но именно след снощи за мен ролята на Кръстникът много повече му подхожда от тази на кептън Бонония.
Мая искаше да целуне Мирела но не и се получи, та Бачорски не се е запънал, а трябваше да спасява положението с Оля.
О, напротив, Бачо си се запъна като магаре на мост, той директно си я поряза Мая, когато предложи Мирела, това снощи го коментирахме. Мирела е една от пионките му, както се оказа, а и е под протекцията на Кръстникът, Мирела е финалист - след снощи съм сигурна в това.
Да коментирам и това мнение.
Цитат
Някой в горните коментари беше писал, че Бачо в началото е искал да убие Капитан Планета, но после се бил привързал. Не, не мисля, че се е привързал, а успя да го превърне в един идеален параван и същевременно в слуга, който му върши работата. Просто му е нужен. Лична изгода. И колкото и крокодилски сълзи да рони, фалшът личи отвсякъде. Доста унизителна ситуация за Капитана като се гледа сега. Аз бих умряла от срам.
Разбира се, че не се е привързал, може да го харесва, да го уважава, но в случая се усети колко удобен плащ може да е Владо, колко удобен за постигане на целите му може да е, така че оставането му си беше чиста стратегия от негова страна.
Абе, играе човека, спор няма.

# 541
Според мен, освен за параван в играта, Бачо използа Дон Корлеоне и за "измиване на ръцете" пред публиката - аз съм предател, но никога няма да посегна на легенда. И стадото във Фейсбук ръкопляска....

# 542
  • Другата България
В Бонония Естейт всички са равни, там те са участници в ТВ формат, няма легенди, няма инфлуенсъри, журналисти, “национални богатства“.....това схващане, че понеже Х е някой извън Кошава /в случая/, следователно трябва да стъпваме на пръсти около него, винаги ме е разсмивало, когато става въпрос за доброволно участие на Х някъде, откъдето и той наравно с останалите ще извлече някакви дивиденти.
Това е все едно в реала да правим разлика между офис служителя в банката и чистачката, която мете пред сградата, не е съвсем релевантно сравнението, но горе-долу.

# 543
# 544
  • До морето
Още в момента, в който казаха за целувката знаех, че Бачо ще целуне Оля, защото самата Оля в синхрон каза, че няма търпение да остане с Бачо насаме и да го разпита по-подробно за масата. Абсолютно излишно беше да кара Мая да ходи да целува, който и да било и да се набива на очи, ама така нямаше да го има драматичния синхрон за това, че все той САМ трябвало да върши работата, придружен от тежки въздишки и примлясване.

# 545
Красивата Мирелка, всички я искат, обичат, пазят тя леко се промъква към финала.
Владо Тренера не играе никаква игра, какво остава за хубава или най-добра.
Най-добра е за Бачорски. Разбива този пич.
Убедена съм, че няма да прости на Мая глупостта да не го послуша. Той не обича такива женки, а има работа всеки ден с такива и е свикнал. Ще я оправи. Искам да я изгони и то бързо.

Глория е яка мадама, поздравявам я!
Тони, подкрепям те и те гледах във всички гостувания! Разбирам какво искаш да споделиш на публиката, макар да не мисля така.

# 546
И на мен сълзливите синхрони на Бачорски, където ни обяснявя колко му е тежко пак да прави нещо са ми супер нелепи. Най-добре за него ще е да приеме с гордост играта си и това, че всичките му успешни ходове минаха през миене на ръцете с някой друг. А пък вече, който иска да си прави изводите дали и в живота така безсрамно действа, или не. То няма и значение, важното е в играта да е успешен прийом.

Много издишат популистките му синхрони, където се опитва да говори на средностатическия зрител. Щях да имам повече уважение към него, ако "прегръщаше" същността си, която се оказва много успешна в този формат, а не хем да искаш да си мазняра, хем пък да се правиш колко ти е тежко и гадно. Grinning

# 547
Британският сезон, който се излъчва в момента (тази седмица е финалът) е заснет през пролетта, а нашият сезон е заснет през лятото.
В един от предишните епизоди имаше балотаж на кръглата маса, на повторното гласуване също имаше балотаж. Нямаше трето гласуване. След второто извадиха две кутии - едната с щит, другата без щит. Двамата с равни гласове си избраха по една от кутиите и ги отвориха на 3,2,1. Според мен това е неудачно решение на ситуацията, защото даден участник трябва да бъде прогонен по убеждения на останалите, а не на принципа ези-тура.
Аз подкрепям Мая в момента с целувката. От една страна, смятам, че щеше да изглежда неестествено, ако тя тръгне да целува някого. Но по-основния момент тук е, че всички знаем, че когато има открито убийство, ако праведните решат да разплетат случая и стигнат до някакви прозрения (невинаги успяват) се насочват правилно кой е извършил убийството, така че определено за един предател е по-добре ако самият той НЕ е извършил това убийство, а някой от колегите му.
Мисията: Стреляха изцяло на симпатии, никаква мисъл. Петканов с крив мерник, а Глория после реши, че ще му го връща. Владо пак решава, че на мъжете не им трябва щит. Фарс.
И аз определено се радвам, че Глория и Георги тръгнаха на прав път, но това идва от факта, че ние знаем кои са предателите. Не мога да омаловажавам добре аргументирани изказвания на кръглата маса и не само, пък били те и срещу грешния човек (пример: Георги тръгна към Ева с аргумента, че тя била сигурна за Петканов и след като Петканов влязъл на закуска - тя веднага обърнала плочата). По същия начин гледам и на Оля. Колкото и да са в неправилна посока техните разсъждения, звучат правдоподобни, ако не знаеш кои са предателите. Така че не мога да кажа, че някои от участниците не мислят и не разсъждават, само защото не споменават правилните имена. Предпочитам да гледам такива разсъждения пред номинациите на Владо срещу Георги, че е взел щит, срещу Бачорски, че е поставял монети без да изчака и сега евентуално срещу Мая, че не е гласувала с групата. Дори и да нацелва предателите, както чухме мотивите му за гласуване са: създаваш ми дискомфорт.
Махленско беше да гледаме сърденето между АМ и Владо, както и фалшивите сълзи на Бачорски. За този тип формат това бяха излишни кадри, които можеха да бъдат заместени с други, разкривайки стратегически, а не лични пристрастия.
Оля ме разочарова с изказването, че познавала Бачорски отвън, че му спасила бизнеса, т.н. А имах най-големи надежди за нея, че гори в играта и я разграничава от живота. Ева също добавям в списъка на разочарованията. По мое мнение, тя изказва адекватни и добре обосновани предположения на кръглите маси, но напоследък почна да разочарова с махленско поведение. Започна да се държи така, както Онцова се държеше със самата нея.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 12:09 от ztztt

# 548
  • До морето
Значи, по разказите на тези, дето са гледали чуждите версии, разбирам, че другата седмица на закуска слизат всички и се чудят какво става, докато Карамазов не им казва, че един от тях вече е "отровен" и умира бавно. Слагат им маскарадните костюми на всички и тръгвят с колите на погребение. Като влизат на погребението виждат снимката на Оля и така всъщност разбират чие е погребението и кой е убитият. Тоест шокираните физиономии от промото са момента, в който виждат, че убитата е Оля, а не че Оля се връща обратно, както ни оставиха да си мислим снощи.

# 549
  • Другата България
Още в момента, в който казаха за целувката знаех, че Бачо ще целуне Оля, защото самата Оля в синхрон каза, че няма търпение да остане с Бачо насаме и да го разпита по-подробно за масата. Абсолютно излишно беше да кара Мая да ходи да целува, който и да било и да се набива на очи, ама така нямаше да го има драматичния синхрон за това, че все той САМ трябвало да върши работата, придружен от тежки въздишки и примлясване.
Това, и другото, казано по-долу, също - за един предател наистина е по-добре друг да е бил в ролята на Юда, за да се насочат подозренията към него. Аз също се изненадах, че Бачо иска Мая да целува някакви хора, което освен, че изобщо не кореспондира с поведението ѝ би било и явен знак, че нещо не е наред. Но после, а и сега като чета си мисля, че това беше пореден негов добър ход, или опит за такъв - друг да свърши черната работа, а той да остане бял и добър. На него поне му личи, че е гледал чужди формати.
Скрит текст:
Британският сезон, който се излъчва в момента (тази седмица е финалът) е заснет през пролетта, а нашият сезон е заснет през лятото.
В един от предишните епизоди имаше балотаж на кръглата маса, на повторното гласуване също имаше балотаж. Нямаше трето гласуване. След второто извадиха две кутии - едната с щит, другата без щит. Двамата с равни гласове си избраха по една от кутиите и ги отвориха на 3,2,1. Според мен това е неудачно решение на ситуацията, защото даден участник трябва да бъде прогонен по убеждения на останалите, а не на принципа ези-тура.
Аз подкрепям Мая в момента с целувката. От една страна, смятам, че щеше да изглежда неестествено, ако тя тръгне да целува някого. Но по-основния момент тук е, че всички знаем, че когато има открито убийство, ако праведните решат да разплетат случая и стигнат до някакви прозрения (невинаги успяват) се насочват правилно кой е извършил убийството, така че определено за един предател е по-добре ако самият той НЕ е извършил това убийство, а някой от колегите му.
Мисията: Стреляха изцяло на симпатии, никаква мисъл. Петканов с крив мерник, а Глория после реши, че ще му го връща. Владо пак решава, че на мъжете не им трябва щит. Фарс.
И аз определено се радвам, че Глория и Георги тръгнаха на прав път, но това идва от факта, че ние знаем кои са предателите. Не мога да омаловажавам добре аргументирани изказвания на кръглата маса и не само, пък били те и срещу грешния човек (пример: Георги тръгна към Ева с аргумента, че тя била сигурна за Петканов и след като Петканов влязъл на закуска - тя веднага обърнала плочата). По същия начин гледам и на Оля. Колкото и да са в неправилна посока техните разсъждения, звучат правдоподобни, ако не знаеш кои са предателите. Така че не мога да кажа, че някои от участниците не мислят и не разсъждават, само защото не споменават правилните имена. Предпочитам да гледам такива разсъждения пред номинациите на Владо срещу Георги, че е взел щит, срещу Бачорски, че е поставял монети без да изчака и сега евентуално срещу Мая, че не е гласувала с групата. Дори и да нацелва предателите, мотивите му за гласуване са не на място.
Махленско беше да гледаме сърденето между АМ и Владо, както и фалшивите сълзи на Бачорски. За този тип формат това бяха излишни кадри, които можеха да бъдат заместени с други, разкривайки стратегически, а не лични пристрастия.
Оля ме разочарова с изказването, че познавала Бачорски отвън, че му спасила бизнеса, т.н. А имах най-големи надежди за нея, че гори в играта и я разграничава от живота. Ева също добавям в списъка на разочарованията. По мое мнение, тя изказва адекватни и добре обосновани предположения на кръглите маси, но напоследък почна да разочарова с махленско поведение. Започна да се държи така, както Онцова се държеше със самата нея.
Същото мисля, и за двете. От самото начало за мен Ева беше една от най-мислещите вътре, с най-добри идеи и предположения. Впоследствие обаче се разочаровах, поведението ѝ и на мен ми заприлича на това на Онцова.
За Оля също имах надежди, дори до последно именно заради въпросната им близост с Бачо бях заложила на нея за предател, а не на Мая. И продължавам да смятам, че вероятно щеше да е добър такъв, Бачо просто се уплаши, че няма да е послушна. Не знам защо обаче реши, че Мая ще е, или че тя е отборен играч. Въпреки това, за мен снощи играта на Мая беше великолепна, съотнесена към концепцията на формата разбира се. Досега просто не беше тя. Единственото, което за момента не мога да си обясня за себе си е защо каза на Бачо за Жорката. Ако взема предвид отговора му: “Знам.“, тоест, той вече знае, че Жорката го подозира /откъде обаче?/, то вероятно е искала да му покаже лоялност. Но от друга страна, ако все пак има едно наум, че Бачо вече отстреля двама предатели и тя може да е следващата, не беше ли по-добре да има “гръб“, а кой по-подходящ от Жорката?

# 550
Да кажат тези които са гледали повече сезони, но аз помня в UK сезон 2 отровената просто не се появи на закуска и май не им казаха, че е убита предната вечер. Може и да помня грешно, не знам.

# 551
  • Другата България
Още нещо пропуснах за Оля, именно поради изказването ѝ, по-скоро разочарованието относно поведението на Бачорски към нея.
Това, че тя изобщо не го подозира вероятно е поради същата причина - тя може би си е мислила, че ако това е така и Бачо е предател, по някакъв начин ще ѝ даде знак, или пък ще я пази, или пък ще има специално отношение....нещо. Защото са близки навън, и той едва ли не следва да ѝ е задължен за някакви неща.
Съотнесено с и към фиксацията ѝ относно Владо, така и не можа да види истинския предател.

# 552
  • До морето
Много странно го изпляска това, че Жорката го подозира и то веднага, без въобще да помисли. Изобщо не е в стила на Мая. Шушукането пред Глория, после странната игра на билярд на тримата долу, ама тя всъщност не можела да играе билярд- гаф след гаф. Цялата работа межеше да се оправи, ако просто Мая се беше навела и беше целунала Глория.  Щеше да е гениално. Така и така ги надуши. .  
Има логика и в думите й, че с гласуването е искала да се дистанцира малко от групата, но пък така се наби на очи на Владо и наруши неговия неписан кодекс за чест, достойнство и мъжка дума и не знам дали няма да й изиграе лоша шега това.

# 553
Да кажат тези които са гледали повече сезони, но аз помня в UK сезон 2 отровената просто не се появи на закуска и май не им казаха, че е убита предната вечер. Може и да помня грешно, не знам.

В UK сезон 2 “отровената” се появи на закуска, но водещата не им каза кой е отровен или как, а че трябва да се облекат за погребение, което всъщност беше самата игра. В самата игра трябваше да познаят кой е отровен и спечелиха пари, а не им казаха директно. Така че може и при нас да им дадат игра да познават кой е отровен. Естествено, само предателите знаят кой е отровеният, затова трябва малко да се прикриват Бачорски и Мая. Според мен това ще е самата игра и при нас, може накрая да има 2-3 снимки, та дори и Мая да е там, но в промото да ни показват само снимката на Оля.

Благодарности на ztztt, почвам британските трейтъри с известни личности. Да видим дали има и при тях задкулисни договорки.

# 554

Редакция: Маркирах всичко като спойлер, тъй като коментирам чуждестранни сезони, а някой може да не ги е изгледал още.
UK2, UK4, IE1
Скрит текст:
В сезон 2 убийството беше чрез отпиване от отровния бокал. В следващия епизод, участниците вървяха пеша до гробовете, като по пътя им бяха задавани въпроси, които насочваха към това кой е бил отровен. След като разбраха кой е убит, още в същия епизод на кръглата маса прогониха именно предателят, който беше извършил убийството. (Така че именно заради това подкрепям Мая, че се оттегли от задачата, за да не паднат подозрения върху нея. Въпреки че те така или иначе паднаха, но не в този аспект.)
В момента тече четвъртия сезон и праведните изобщо не разследваха случая в дълбочина и нямаше никакви последици за предателя. Мисията беше жертвата да бъде докосната по лицето.
В ирландския сезон от миналия месец мисията беше жертвата да бъде прегърната. Там също нямаше последствия и не беше разгледана обстойно случката.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 13:07 от ztztt

Общи условия

Активация на акаунт