🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 6 (23.10 - 30.10) 🎭

• 35 229
  • 644
  •   1
Отговори
# 555
  • Другата България
Изненадващо им дойде и на двамата това с писмата, за мен е основната причина да станат непредпазливи, да не мислят, да допускат грешки. И това пролича повече на Мая, и външно ѝ пролича. За което отново мога да поздравя Бачо - хвърли я при праведните, изпрати я да бъде Юда на мисия, която изобщо не е в неин стил, направо си я изнуди. И тя се разконцентрира, обикаляше като муха без глава, то цялото ѝ поведение крещеше, че нещо не е наред. Фиксацията ѝ в това как да направи нещо, което не иска, а трябва /а тя такива неща не прави/ ѝ попречи да помисли защо Бачо я хвърля на първа линия и дали така не пази себе си всъщност.
Ех, Майче, тъкмо те харесах и се разигра, и сега вероятно ще трябва да си тръгнеш, дано греша.

А можеха просто и да не убият никой.

# 556
В промото Петканов казва "не може да се отървем от тази Оля!". Какво би могло до значи освен, че се появява....може би като дух Confused

# 557
  • Разпиляна във въображението
В промото появили се някъде Венци?

# 558
По принцип продукцията не разкрива как е убит праведния - дали с целувка или пък с отпиване на чаша с “отрова”, това може да са само догадки и предположения от праведните.

Само аз ли не разбирам играта на Капитана или просто човекът си е влязъл на курорт? Каква е целта неговата групичка от шестима да отиде на финала? И като отиде какво? Май е сбъркал предаването с Биг Брадър, защото тук целта не е да гониш тези, които не харесваш, а да разкриеш предателите, дори и да са ти приятни и да сте близки. Това е играта.

Аз мисля, че целта на играта е да я спечелиш, отстранявайки и предатели, а ако си праведен, в един момент и праведни. Поне аз така ги схващам нещата. Нали само един ще е победител?

# 559
В промото Петканов казва "не може да се отървем от тази Оля!". Какво би могло до значи освен, че се появява....може би като дух Confused

Ако нещата се случват както предишните двама потребители са писали вече (че Оля реално умира на погребението си), е възможно синхрона на Петканов да няма нищо общо с играта. Примерно е фрустрация, че на са успели да я изгонят, а и тя се появява и на закуска жива.

# 560
Аз мисля, че целта на играта е да я спечелиш, отстранявайки и предатели, а ако си праведен, в един момент и праведни. Поне аз така ги схващам нещата. Нали само един ще е победител?

Играта може да приключи, когато останат четирима, трима, или двама играчи.
Ако са четирима и всичките са праведни - четирима победители.
Ако са четирима с предател между тях - един победител.
Ако са двама праведни или пък двама предатели - печелят и двамата.
и т.н.

# 561

Играта може да приключи, когато останат четирима, трима, или двама играчи.
Ако са четирима и всичките са праведни - четирима победители.
Ако са четирима с предател между тях - един победител.
Ако са двама праведни или пък двама предатели - печелят и двамата.
и т.н.

Благодаря за уточнението! Значи Владо си е напълно в час, човекът.
Ако успее да си добута групата на финал и Бачорски е един от тях, Бачорски ще спечели и според мен Владо дори ще му стисне ръката в знак на уважение, че най-честно си го е надиграл.

# 562
Да се надяваме сега Глория да действа, а не приказва само,  че то свърши играта.

Ако думнат двамата Бачо и Мая в следващите два епизода ще е супер шоу.

Много ми е интересно, какво Оля е завещала на другите, дано е добър хинт и Владо да прогледне като Георги, който се оказа доста умен в преценките си.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 14:06 от Stine Jensen 729211

# 563
Снощи не можах да чета и не гледах внимателно. Само моята неприязън към Владо става все по-силна? Този човек е неадекватен, убива удоволствието от играта. Много се надявам тея популистки глупости да не вървят пред масовата аудитория вече.

# 564
Пуснах си първия епизод в събота, страшно ми допадна и после на бърза ръка изгледах всичките епизоди досега. Това предаване си е явления за нашия ефир и глътка свеж въздух сред малоумщини тип Биг Брадър, Ергенът и подобни олигофрении. Но предаването не е за всеки- Антон например не знаеше какво прави там. За предателите е ясно, но не мога да разбера защо другите оставят Владо Николов да се разпорежда и го следват като овце. Трябваше одавна да са го изритали. Той играе с някакви си негови идеали за чест и достойнство, които в игра, наречена "Игра на предатели" са смехотворни. Но хич не е глупав. Бачорски много умело го ползва за параван и най- накрая на някой да му хрумне тази теория (Коджабашев). Интересно обаче, как за седем епизода името на Бачорски не се спомена нито веднъж, а сега изглежда почват да го емват. Според мен просто трик на продукцията кога какви изказвания да покажат. А за Бачорски може да има разнопосочни мнения, но човекът си се предавя много добре в ролята на предател, пипа тънко и елегантно. Мая също не стои зле, макар и да буди някои подозрения. Неве се простреля в крака, като не спаси Гъмов, а Жорката Янев беше бая пренавит и имаше много слаба защита. И, да, естествено, че стискам палци на предателите.

Генерално за тази игра няма правилна стратегия- всяка една мимика, движение, поглед, къде си отишъл и защо, едно покашляне могат да се използват за довод, че си предател, ако са си наумили да те сготвят. Параноята е на огромно ниво, което е разбираемо. Като гледам и някой сподели, че със 100% еди си кой е предател, а аз виждам, че не е си викам "Е тоя/ тая е егати тъпака/ тъпачката." Ама аз съм пред екрана, а те са вътре в цялата тая лудост. Изобщо, страшно интересен формат, в пъти ми е по- интересен от всичко друго по нашите телевизии.

Да бе забравя- много ми харесва цялата обставновка, в която се провежда играта- декори, дрехи и т.н. Навремето когато гледах първите наши Сървайвъри Владо Карамазов ми беше безличен. Сега, в ролята си на водещ, маниерите, излъчването, тоалетите направо ми е 10 от 10, абсолютно перфектно пресъздава образа, който има, страхотен е.

# 565
В промото появили се някъде Венци?
Да

# 566
Снощи не можах да чета и не гледах внимателно. Само моята неприязън към Владо става все по-силна? Този човек е неадекватен, убива удоволствието от играта. Много се надявам тея популистки глупости да не вървят пред масовата аудитория вече.

За съжаление все още си вървят. Онзи ден на предложени постове във фейсбук ми излезе пост от група, която дискутира предаването, в поста беше изтипосана снимка на Николов от преди 15 години с националния екип и мелодраматично послание как той е най-достойният за победата и други прочувствени слова тип "с теб сме, шампионе" Grinning публикацията имаше в хиляди лайкове.

За определен сегмент от българската аудитория просто няма надежда. И въпреки че съм голям спортен запалянко (буквално няма спорт, който да не гледам Grinning ), вече ми е писнало до гуша от безумното поставяне на пиедестал на всеки що-годе успешен български спортист. Появява се успешен спортист Х в предаване Y и се започват с призивите как победата трябва да им бъде дарена със специален шпалир.

# 567
При мен се заформят предположения свързани с играта ако единия предател бъде разкрит на кръгла маса и изгонен.

Ако разкрият Бачорски - Мая знае, че Георги го подозира (Оля вече я няма) и ако Георги не е споделил подозренията си с никого другиго то е идеален да бъде привлечен за предател. Така единствена заплаха остава Глория, която ако е хитра ще изчака финала и там ще спечели като каже, че все още има предател.

Ако разкрият Мая, то логиката би била подобна - за най-добра коалиция би се смятал човека, който със сигурност знае или има сериозни подозрения. Хода да привлече Мирела - доказан праведен за мен е малко вероятен, но възможен вариант.

Така или иначе има една кръгла маса, на която е възможно да прогонят един предател. Стратегията на останалия ще бъде интересна.

Иначе съм убедена, че Бачорски има план как да отхвърли подозренията към себе си на кръгла маса. Сигурна съм, че много добре знае как да завърти ситуацията в негова полза.

# 568
  • София
Върти ми се една еретична идея в главата 😉. Владо Николов да се е “светнал” доста по-рано кой го води за носа, но да е решил, че му е изгодно, защото и Бачорски ще го пази, а и ще го използва да маха другите предатели 😉. Така да стигнат на на финала, а там да го изобличат и да си разделят парите…. 😂
Не е толкова тъп, колкото се показва 😉.
Може да са имали и подобна стратегия от преди да влезнат…
И мен ме зарази теорията за конспирация 😂

# 569
  • София
Последната третина на епизода ми хареса май повече и от предишния. Да отбележа също, че ми хареса (подкрепям в голяма част) късния обзор на @ ztztt само преди 1-2 страници от темата ни. Но и преобладаващата част от мненията на всички писали. Обещах си да преспя. А днес пък намерих и две публикации, които ще ви споделя (накрая).

Играта за щит (за мен) изобщо не беше подходяща - само като идея.
Скрит текст:
Понеже с арбалет да уцелиш точно плочката - която искаш - не е чак толкова лесно. Ако намерението на сценаристите е било всеки да отстреля онзи, когото наистина (по свои причини) е решил - трябваше самото начинание да е лесно изпълнимо. Т.е. важна е калкулацията на резултатите, а не дали някои са успели да счупят желаната плочка.
Майчето. Наш Дяволо в (предишен предизвикан разяснителен) пост хубаво е припомнил какви ги игра принцесата в Острова.
Скрит текст:
Едно, че е огромен дебилен егоист, друго - че въобще не ги "играе" игрите; прави, каквото й се ще и мисли, че й изнася. Обаче се нахендри (отново), а нахендри и други край себе си. Но - ако трябва нарочно да сравнявам - този път тук е по на-място, отколкото под палмите преди време. И липсата на житейски комфорт (вместо бисквиДи - кетъринг и алкохол) не я обременява да си осигурява личен рахат - както тя си го разбира.
Жоро Лицата и Гло. В тях ни е надеждата сега.
Скрит текст:
Случайно, дочуто, вдЕнато най-сетне..., важното е да предизвикат бурята и да се справят с неострите залухавели и Гуруто на групата. (За мен, отново, изобщо не е Владо Капо ди Тути Капи, а си е поредния нефелник в играта - който просто след 5-6 епизода/дни вече опитва да отхвърля и нарежда неслучили се/възможни комбинации. Нищо повече.И Бъч мъдро го държи край себе си - то не са билярди, масички с винце. Бачорски - пак ще го кажа - крив/прав - в тази фантасмагория е човекът, който я прави да върви. За идеята да им прикача определения, Бачорски е сив кардинал-асасин, Владо е негов лейтенант, който се изживява като Кръстник.)
"Счупването". Много шум за нищо.
Скрит текст:
Да, стана интересно и се пообърнаха нещата на терен. Но самата ситуация/казус беше преекспонирана в анонсите и дитирамбите из медии, храсти и трейлъри. Коя ТВ първа, коя - 147-ма, не ме вълнува особено; ние изобщо сме територия/държава с малко "д" - вид експеримент, нещо като реалити на гърба на участващите ок. 6,5 млн. - от които над 5 млн. са си неостри цивилки. И Да! - снощният наш вариант на излизане от положението - ми хареса повече.
Договорките.
Скрит текст:
Не съм по връщане на сцени/кадри, затова с извинения ще споделя още, че снощи в хода на самия епизод поне на 2-3 пъти хващах реплики, които (на мен - след разгорялата се дискусия и покрай заявяваното от Антон Ст.) ми подсказваха, че от в момента наличните в шатото, поне 4-ма (или 5-ма?) са в "кръгово-квадратни" отношения, които не са се породили чак на терен.
Напомням пак: това, което на екран виждаме всеки вторник - е онова, което Продукцията е решила да ни покаже. Денонощието има 24 часа, нали, не 2. Не го забравяйте!

За онези, които нещо са пропуснали снощи, има твърде пространствена репрезентация в "актуално" от тази сутрин.
... фокусникът напусна играта, но преди да разкрие, че е праведен той остави своя завет с думите: „Много се надявах, влизайки в тази игра, да видя личности. Повечето от вас на тази маса са овчички.“ - болдът е от мен.
https://www.actualno.com/showbusiness/traitors-igra-na-predateli … news_2513754.html
И за феновете на Тино:
Специално и трогателно: Тино с концерт в хола на Георги Блажев (ВИДЕО)
https://www.actualno.com/showbusiness/specialno-i-trogatelno-tin … news_2513656.html

ПП. @ almadji - нищо не е невъзможно. Но на Бачорски си му иде отвътре играта и ролята. И, ако и Гуруто е с роля от "твоя сценарий" - на него още пО му идва отвътре, неподправено залухано, влудяващо зрители и съучастници там. Ще трябва да му дадем Оскар (освен парите).

Общи условия

Активация на акаунт