С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 790
  • 183
  •   10
Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Мен пък последните години ме дразни преекспонирането на Коледа. Все повече и повече ме дразни. Ама всички украсяват и се радват. Натрапват ми я отвсякъде тази Коледа, вече започнаха, успоредно с разпродаването на хелоуинските сладкории. Ама не вървя да ръся мозък по онези, които превръщат всичко в пластмаса, светлинки и хартия по празниците.

# 106
  • Пловдив
Да, вече има коледни украси. Поне от две седмици.

# 107
Мен ей това превъртане на сезони и празници ме влудява в магазините. Приключваме с Коледа януари и започваме украси за Великден??

# 108
  • Другата България
Мен пък последните години ме дразни преекспонирането на Коледа. Все повече и повече ме дразни. Ама всички украсяват и се радват. Натрапват ми я отвсякъде тази Коледа, вече започнаха, успоредно с разпродаването на хелоуинските сладкории. Ама не вървя да ръся мозък по онези, които превръщат всичко в пластмаса, светлинки и хартия по празниците.
Мислех, че съм само аз така.
И не, че не обичам Коледа - напротив.
Обаче, това комерсиализиране на този хубав празник, този ентусиазъм, на моменти фалшив или по-скоро по задължение, да не говорим за всички “подаръци“ по задължение, за които отиват понякога цели заплати, Коледни песнички, Коледни украси, елхи, еленчета, дядо ти Коледа наднича отвсякъде още от днес - буквално.....но и аз си мрънкам на себе си и единственото, заради което търпя всичкото това нещо е неподправената радост на децата, и събирането на цялото семейство. Без да го отъждествявам със софри и трапези, и препълнените колички в хипермаркетите, все едно предстои среща с Ной.
За сметка на това пък много обичам и харесвам Цветница и Великден.

# 109
  • Mediterraneo
Мери, че то и по Великден е все едно ще ни затварят за следващата пандемия, даже и ТХ купуват като невидели Simple Smile

# 110
  • Другата България
Ама еуфорията не продължава два месеца, при нас от края на октомври е украсено навсякъде, а в магазините си има цели рафтове с Коледни...всичко.
Може да има значение и това, че зимата е най-депресиращия ме сезон, а пролетта любимия ми, вероятно има.

# 111

Добре де, ама я се огледай - война, криза, Тръмп, глобално затопляне, правителствена криза, Пеевски, студ, тъмнина, зима, депресия... Отвсякъде те заливат черни и неприятни новини. Какво лошо има да се намеси и малко нещо цветно, хубаво, оптимистично и весело?  Поне част от мислите да са в друга посока. А колко ще е комерсиализирана Коледа си зависи от хората - който иска ще се изхвърли, друг няма.  В нашето семейство е прието подаръците за Коледа да са по-скоро символични - двадесетина лева за нас, от нас малко повече, но без изхвърляне Simple Smile

# 112
  • Glasgow
И мен истерията по Коледа ме натоварва, където живея дори не изчакват да мине Хелоуин, успоредно си вървят приготовленията😅 Коледни пуловери, коледни "кафета" след пъмпкин мача айс лате глупостите. На козметичните и парфюмните коледни сетове се радвам обаче, излизат добри оферти😅
Какво ме подразни в един спор, не беше конкретно с мен и от години го наблюдавам- като се натърти като позитивен аргумент "АЗ НЯМАМ ТВ. Аз от години не гледам телевизия!!!".
Е и? Какво изобщо значи това и защо е плюс. Не гледат новини ли, риалитита ли? Ок, ами филми? Значи, че не са "промити мозъци" ли, в спестеното време четат класика и ходят на постановки в камерна обстановка?

# 113
  • Другата България
Нали?
Не обичам натрапените неща, не ми е нужно нещо такова, за да ми е празнично, приятно, да си купя на близките каквото трябва и т.н. Тези неща си се случват регулярно и без повод, именно това “задължение“ за нещо ме натоварва.

# 114
Това с телевизията го приемам по-скоро като отказването от постоянното боботене за фон. Едно време се прибирахме вкъщи и веднага се натискаше копчето на телевизора, колкото да не е тихо. Сега се наслаждавам на тишината. Ако ми се слуша нещо, си пускам подкаст, музика, книга.

Аз съм голям фен на Коледното настроение. Не на подаръците, а на светлинките, шарената украса, миризмата на смола, печени кестени карамелизирани бадеми. Определено ми помага да се справям с депресивното зимно настроение.

# 115
Повечето хора като казват че не гледат телевизия имат предвид тв канали - с разни предавания, програми, новини. Имаме всички гледат стрийминг като Нетфликс и прочие, но това не е точно телевизия, а съдържание.

# 116
Мен ей това превъртане на сезони и празници ме влудява в магазините. Приключваме с Коледа януари и започваме украси за Великден??

Ааа, не! Пропусна Св. Валентин! 😀

Обичам Коледа, обичам Нова година. Защото тогава успяваме да сме повече време заедно семейството, както и да се видим с близки и приятели, които са ни приятни. Подаръци- никога по задължение или на всяка цена. Отбий номер отдавна “не играя”. Подарявам на когото ми е приятно, както и добре премислени неща. Което в никакъв случай не значи задължително скъпи.
С храната също вече отдавна не се престаравам. Друго ни е важно по това време на годината.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 00:53 от TuЛи

# 117
Янтра, във фактурата със ситни букви е написано, преди време ММ ми я показа, обикновено хората не четат всичко. Нямам налична фактура в момента за да покажа.

# 118
Янтра, във фактурата със ситни букви е написано, преди време ММ ми я показа, обикновено хората не четат всичко. Нямам налична фактура в момента за да покажа.

За кое дружество става въпрос? На Електрохолд не виждам да има такова нещо.

# 119

Янтра, дружеството е ЕVN.
Показвам стара фактура ."задължение към  обществото".
Да , сумата е малка, но не това е важно, а това че слагат такса за която не си дал съгласие и никой не е питал искаш или не.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 08:52 от жервез24

Общи условия

Активация на акаунт