С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 573
  • 176
  •   5
Отговори
# 120
Какво ме подразни в един спор, не беше конкретно с мен и от години го наблюдавам- като се натърти като позитивен аргумент "АЗ НЯМАМ ТВ. Аз от години не гледам телевизия!!!".
Е и? Какво изобщо значи това и защо е плюс. Не гледат новини ли, риалитита ли? Ок, ами филми? Значи, че не са "промити мозъци" ли, в спестеното време четат класика и ходят на постановки в камерна обстановка?
Мислех, че само аз го намирам за дразнещо. И се казва като някакъв вид превъзходство.

# 121
И аз го намирам за дразнещо с подчертаването да липсата на телевизор. Нито телевизорът работи нонстоп у нас, нито гледаме риалити формати. Новинарските канали до един имат интернет страници, та могат да се гледат и без телевизор, както и всичко останало. Колко е достоверна и истинска информацията по различните канали и платформи може да се спори.

# 122
  • София
И аз, особено заради фалшивата конотация за интелигентност. Интересно как някой, претендиращ за интелигентност, не се интересува от света.
Според мен е остарял израз, но е време да се смени с по-подходящ.

# 123
И мен ме дразни. Имай си, нямай си - твоя воля, какво изобщо ме засяга.

# 124
Зависи. Аз не мога без телевизор, но дъщеря ми изобщо няма, не гледа. И не е само тя от нейното поколение.

# 125
Телевизора има място в живота ни. Много е приятно и зарежда с енергия да гледате на живо примерно баскетболен мач. Но понякога се налага и няма да ви стане лошо,да гледате баскетбола по телевизията.

# 126
  • Glasgow
Аз не се дразня, че нямат, младежта болшинството няма, гледа всичко на таблети/телефони. Дразни ме като се използва като аргумент, като елемент на превъзходство. Аз дето нямам тв срещу вас дето ви облъчват.

# 127
Спомням си, като студентка, как колежка наистина ме впечатли с факта, че не в тях не се гледа тв, нямат и телевизор. Но говорим за късните 90 все пак. Grinning Сега ми е все таЗИ дали някой гледа тв или не. Честно казано, на такива изказвания не обръщам внимание, защото в днешно време това не значи нищо. Или пък "не гледам новини". Еми хубаво, ама това само по себе си също не значи нищо. Имаш ли смарт устройство в ръцете- няма как да твърдиш, че си над всички неща, които се случват около теб, не те касаят и не те интересуват.

# 128
Аз не се дразня, че нямат, младежта болшинството няма, гледа всичко на таблети/телефони. Дразни ме като се използва като аргумент, като елемент на превъзходство. Аз дето нямам тв срещу вас дето ви облъчват.
Моите наблюдения пък са точно наобратно. Аз съм от тези, които нямат телевизор - над 10 години вече. Като отида на гости в нашите там телевизора работи почти 24/7 - ей така за фон, на всичкото отгоре усилен, защото баща ми вече не чува добре, и първата ми работа като вляза е да го спра. Стигнала съм дотам, че ми е изключително неприятно като седна на маса с компания и зад нас да работи телевизор, а аз да се надвиквам с него и да се напрягам да чуя разговора (тук не включвам слушането на някаква приятна за компанията музика в умерени децибели).

Та, не се е случвало досега да напрапвам да другите факта, че не гледам телевизия/програми/предавания/реалитита въобще празно съдържание, лишено от смисъл, пълно с реклами и изопачена и спорна истина (предпочитам наистина да слушам книга, музика, подкаст), НО винаги, когато се стигне до темата, ДРУГИТЕ - гладещите телевизия използват този факт, за да изтъкнат колко съм изостанала от света, как живота ми е лишен от смисъл и развлечения и как едва ли не живея в пещерите. Joy
П.С. разбира се, че чрез смарт телефона се информирам и интересувам от света и всичко, което се случва около нас, никой не твърди обратното. За филми и сериали наистина никакво време нямам, за съжаление.
А за облъчването и промиването на мозъци е субективно и всеки избира на кой източник на информация да вярва, познавам и от двата вида хора.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 12:49 от HoneyBee33

# 129
Стрийминг платформи, с техните cookies, смарт телефони, разговори, среда, форуми, ВСЯКАКВО съдържание влияе. Въпрос на качества е да може да се отсява, задържа, анализира и прилага подадената информация по добър начин. Дали някой не гледа тв, за мен не е критерий за нищо, особено предвид колко много хора познавам, които се скъсаха от семинари, дигитални детокси и четене на книги и пак са от най изгубените хора, които познавам.

Интелигентността е доста сложно нещо и който мисли, че е по-интелигентен само заради това, че няма телевизор, значи има много плоско разбиране за акъла.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 13:15 от Linda*kiss

# 130
А мен ме впечатляват хора, които упорите успяват да си живеят в тяхното си балонче, изолирани от случващото се по света и всичко това във времена, когато информацията е на един клик разстояние. Вярвам, че сред тях има такива, които наистина приемат и преживяват всяко чуждо страдание много тежко и затова предпочитат да не знаят, но мисля, че болшинство са тези, които просто нищо, което не ги засяга пряко не ги интересува.

# 131
Аз съм от тези хора. Имам си мои лични неща, които ме ангажират емоционално. Ако почна да страдам за проблемите на света сигурно ще се пръсна.
А аз се дразня, ако хората държат да ме информират за политика или за неща, които крайно не ме интересуват, въпреки че го знаят.

# 132
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мен не ме дразнят изборите на другите, а желанието им да ми ги натрапват. И аз не притежавам телевизор и не смятам, че нещо многа съм изгубила. У дома вечер, след като легнат децата ММ пуска някакви подкасти. Някои са интересни, други не.
Но пък като отидем на гости на бабите и дядовците в провинцията се улавам как не мога да откъсна поглед от пустия му телевизор. Дали е (рядко) заради интересно предаване/филм, или за да немога да се начудя на идиотските реклами - и аз не знам, но е ужасно пристрастяващо. И съм избрала у дома да се "лиша" от това удоволствие.
И децата полудяват като имат достъп 24/7 до детски.
Да, някои и на мен са ми интересни и ги гледам в захлас, но други са направо душегубки и видиотяващи.
Не съм светица - често съм със забит поглед в телефона - основно във форума Trollface
Или в някой пинтерест, който ми е интересен....
Но и чета книги - да, на електронен четец, ама чета книга.

И не смятам, че моят избор е Правилният. Но пък си е мой. Ако стане въпрос - споделям. Ако не стане въпрос - не отивам в графата "Аз съм веган". Grinning

# 133
Аз гледам телевизия много рядко и никога,не ми е идвало на ум,че някой може да си мисли,че се представлявам и се правя на важна. С чувствителна нервна система съм и особено вечер,никакъв шанс да заспя на лампа и телевизия. Имам и проблеми с очите и като гледам ме болят. Използвам само таблет и той ми е в повече дори. Много хора,са точно обратното и не могат да заспят без телевизия,което за мен е много странно. Също и не ми е интересно и шума и светлината ме натоварват.

# 134
  • Glasgow
Ама натъртвате ли го в спор, вметвате ли го в разговор без някой да го интересува? Или някакви хора да си коментират например сериал и вие да им влезете с "Аз пък не гледам сериали, нямам тв" и т.н🤷🏻‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт