С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 447
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Аз ходя често с пълна количка и никога не съм имала проблеми. И ми е по-удобно отколкото да се бутам с количката в тесните коридорчета на другите каси и да бутат със следващите покупки моите докато плащам и ги прибирам едновременно.

# 211
Дразнят ме хората, които вече са чули някаква новина за мен или за близките ми, но се правят на ударени и почват да ме разпитват заобиколно

# 212
  • София
Откак се е стъмнило се "наслаждавам" на пиротехники, в UK празнуват нощта на Guy Fawkes, щото в 17век опитали да убият краля и подпалят парламента. И как се празнува - с пиротехника гърмят.Дразнят ме, защото всяка година предупреждават как се отразява  на деца със специални нужди, на животни, но не, гърмят си.
Ееее, как развали хубавата приказка, че само ГанЯ хвърля пиратки.
Прави ми впечатление, че поне на Бъдни вечер сякаш намаляха значително.

# 213
  • Glasgow
Не, направо като на война беше тази година, защото отмениха организираните. Аз харесвам организирани контролирани фойерверки, а не всеки да си гърми от двора. В местната ми ФБ група всеки пост днес е за избягало от страх домашно животно и да се оглеждаме за него или кой има таблетки за кучета успокояващи и т.н. И няколко специални деца дето днес не искат да отидат на училище, защото ги е страх.
Дори не знам как може да им доставя удоволствие това, то дори не беше красиво заради времето. Да ходят на стрелба някъде като толкова ги влече...

# 214
Откак се е стъмнило се "наслаждавам" на пиротехники, в UK празнуват нощта на Guy Fawkes, щото в 17век опитали да убият краля и подпалят парламента. И как се празнува - с пиротехника гърмят.Дразнят ме, защото всяка година предупреждават как се отразява  на деца със специални нужди, на животни, но не, гърмят си.
Ееее, как развали хубавата приказка, че само ГанЯ хвърля пиратки.
Прави ми впечатление, че поне на Бъдни вечер сякаш намаляха значително.
Не, естествено, че не е само Ганя, но моето наблюдение е, че в Бг е силно застъпено и сред хора, които уж са образовани или се хвалят с "престижна офис" работа - обаче видно тази "шумна култура" не ги е напуснала, нищо, че те са напуснали селото. Това е начинът им да покажат, че (най-сетне) са се видели в пари (конкретно зарята, но и пиратките, и много други неща, които тук са демонстративни и кресливи).

Скрит текст:
Еквивалентът на white collars в Англия не е точно с пиратките. В BG средно високото ниво = средно ниското в GB. Кварталите също. Богаташките квартали тук са на светлини години от други европейски. Така и с културата на хората, които са в тези квартали тук. Малко се съмнявам, че това става в английските богати квартали, правено от еквивалента на същата прослойка там. Аз поне друго съм забелязала. Така че "ура", че много "образован" и много "претенции" Ганьо прави като английските лумпени ли.

Естествено всяка държава си има проблеми. И нито една класа не е перфектна. Но това е ясно. А ние говорихме за пиратките и това, че тук са навсякъде цял декември. Да, намалели са. Но то преди беше Багдад. Така че има още накъде да намаляват.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 07:03 от Linda*kiss

# 215
  • София /Абсурдистан
Гърмежите ме дразнят много, ама наистина много. Едното ми куче се побърква от страх. Защо изобщо трябва да се гърми не разбирам.

# 216
С непрекъснатото фукане и парадиране колко перфектен им е животът, над 50 сторита на ден от поредната им почивка в различен край на света, а истината е, че мизерстват, ядат най-евтината храна, стисливи са до мозъка на костите си, гледат всяка стотинка, но на снимките са перфектни.  За една двойка става въпрос

# 217
Дразнят ме тия дето си вървят най-спокойно на паркингите пред магазините, и пречат на колите да минат. Може и да е обсъждано, не знам, но се сетих за това. Или пък такива, които в същите тези магазини се влачат на излизане и запречват вратите (като въобще не визирам възрастни или трудноподвижни хора).

# 218
  • UK
О, да ходещите по платното са ми най-любими. При нас си има очертано за пешеходци, за коли, пешеходни пътеки но те пак се мотат по платното. Аз карам ел.кола, почти безшумна и трябва да съм винаги нащрек, карам бавно, че не ги знам на къде ще тръгнат.

Една приятелка ме издразни яко вчера, детето ми има РД, тя ме пита какво да и купи  казах и аз Лего, че тя харесва. Познайте какъв отговор получих - ааа, те моите много мразят Легота, нещо друго ще взема - някоя дреха.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 17:28 от GreenP

# 219
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
О, да ходещите по платното са ми най-любими. При нас си има очертано за пешеходци, за коли, пешеходни пътеки но те пак се мотат по-платното. Аз карам ел.кола, попти безшумна, и съм винаги нащрек, карам бавно, че не ги знам на къде ще тръгнат.

Една приятелка ме издразни яко вчера, детето ми има РД, тя ме пита какво да и купи  казах и аз Лего, че тя харесва. Познайте какъв отговор получих - ааа, те моите много мразят Легота, нещо друго ще взема - някоя дреха.

Ей такива неща ме изваждат от равновесие!
Хем питаш, хем ти казват, хем ти си си наумил нещо и приказваш и питаш, само за да се движи въздуха. Адски егоцентрично и малоумно поведение.

# 220
Ами да, честно казано и аз не разбирам какво значение има какво харесват и не харесват нейните деца, при положение че става въпрос за друго дете.

# 221
Леле, издразних се само като го прочетох. Явно и на мен доста често ми се е случвало по един или друг начин.

# 222
  • Glasgow
Да пробута нещо подарено на нейните сигурно 🤷🏻‍♀️

# 223
На мен наскоро свекървата така ме пита уж какво да купи за рд на детето. Казах ѝ, при което тя по-късно ми съобщава, че поръчала била еди какво си, мислила, че ще ѝ хареса. Смисъл?! За какво ме питаш като знаеш… много се издразних. И да кажеш, че веднъж е ставало, а то доста често. Бях казала, че си търся една като гумена постелка за месене на тесто из магазините. Минава някакво време и тя ми праща снимка как си купила същата постелка, за която аз се оглеждах. Ами, добре де, купи една и за мен, не е толкова далеч от акъла. Сигурно ще се разори.

# 224
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На мен наскоро свекървата така ме пита уж какво да купи за рд на детето. Казах ѝ, при което тя по-късно ми съобщава, че поръчала била еди какво си, мислила, че ще ѝ хареса. Смисъл?! За какво ме питаш като знаеш… много се издразних. И да кажеш, че веднъж е ставало, а то доста често. Бях казала, че си търся една като гумена постелка за месене на тесто из магазините. Минава някакво време и тя ми праща снимка как си купила същата постелка, за която аз се оглеждах. Ами, добре де, купи една и за мен, не е толкова далеч от акъла. Сигурно ще се разори.

Има твърде несъобразителни хора.
От такава случка на сетне, аз започвам да казвам "Не знам" или "нищо", като ме пита някой какво да купи, но не ме слуша, като му кажа.

Общи условия

Активация на акаунт