С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 444
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
На мен наскоро свекървата така ме пита уж какво да купи за рд на детето. Казах ѝ, при което тя по-късно ми съобщава, че поръчала била еди какво си, мислила, че ще ѝ хареса. Смисъл?! За какво ме питаш като знаеш… много се издразних. И да кажеш, че веднъж е ставало, а то доста често. Бях казала, че си търся една като гумена постелка за месене на тесто из магазините. Минава някакво време и тя ми праща снимка как си купила същата постелка, за която аз се оглеждах. Ами, добре де, купи една и за мен, не е толкова далеч от акъла. Сигурно ще се разори.

Има твърде несъобразителни хора.
От такава случка на сетне, аз започвам да казвам "Не знам" или "нищо", като ме пита някой какво да купи, но не ме слуша, като му кажа.

То реално  това очакване имат - да кажеш не знам или каквото решиш Хем да се покажат като любезни и грижовни, хем да пробутат каквото са решили.
Както въпроса на майка ми "Какво да ви сготвя" когато и да съм и отговорила нещо конкретно, никога не го прави. Сега отговарям всичко обичаме. Каквото направиш. Хем тя си мисли, че ни е зачела, хем пак си прави каквото си знае. Даже някога стига нови висини като каже "Ама никога не казвате бе деца, толкова ме затруднявате" Simple Smile

# 226
Не точно дразнят, но ми правят изключително лошо впечатление такива, които все трябва да кажат какво/ кого НЕ харесват, без да са ги питали. Пример- казваш, че си си харесал конкретна дреха, или си  слушал подкаст, чел книга; и се почва- това няма с какво да го нося/ не е в стила ми, този говори пълни глупости, не харесвам автора.
Не ви питам за мнение, бре! Споменавам в разговор  АЗ какво харесвам, на какво съм попаднала, нещо, което ми е направило някакво впечатление, без значение добро или лошо.
Все да се изтъкнат, да не вземат да останат незабелязани.

# 227
Мисля, че на много хора им липсва (и на мен понякога) добри умения за общуване и най-вече за слушане. Повечето хора не слушат, те чакат да свършиш докато си мислят какво да кажат те.

Също някои неадекватни реакции, като разказаната по-горе или неумението да се зарадваме и поздравим човек, вместо да се разказват собствени подобни истории или на "други преминали през същото" много отблъсква.
Много дълга тема.

# 228
  • Down south
Дразни ме нов член на служебния ни екип, която непрекъснато намира за какво да се оплаква. Небрежно, но отчетливо.

Дразнят ме отговори по разни теми във форум,  включващи несвързани лични преживявания, нямащи общо с темата. И следващият ги водопад от същите.

# 229
Цитат
Дразнят ме отговори по разни теми във форум,  включващи несвързани лични преживявания, нямащи общо с темата.
О, да!Тук ми се е набила в очите една такава персона.В реала също не взимам на сериозно такива хора.Както и по-горе стана дума за подобни.Пита те какво правиш, става дума, че ще пътуваш до Виетнам, примерно.Отсреща се започва:точно там няма да отида никога, защото......и водопад някакви си измишльотини, вживяване в собствената си правота.Никой нито ги кани да пътуват, нито ги принуждава, нито ги пита за мнението им за дестинацията.
Цитат
Точно и на всяка манджа мерудия.

# 230
  • Fairbanks, Alaska
Дразнят ме тия дето си вървят най-спокойно на паркингите пред магазините, и пречат на колите да минат. Може и да е обсъждано, не знам, но се сетих за това. Или пък такива, които в същите тези магазини се влачат на излизане и запречват вратите (като въобще не визирам възрастни или трудноподвижни хора).
А колите бързат ли за някъде? Защото така казано, излиза че едва ли не искат да карат по паркингите с 50 и повече км. А реално не можеш с повече от 10-15 км/ч. И да ги няма хората, на първия светофар ще изгубиш аванса, който си мислиш, че ще спечелиш.

# 231
  • Пловдив
Цитат
Дразнят ме отговори по разни теми във форум,  включващи несвързани лични преживявания, нямащи общо с темата.
О, да!Тук ми се е набила в очите една такава персона.В реала също не взимам на сериозно такива хора.Както и по-горе стана дума за подобни.
А според мен е готино, като малко джобче друга реалност.

# 232
Дразнят ме тия дето си вървят най-спокойно на паркингите пред магазините, и пречат на колите да минат. Може и да е обсъждано, не знам, но се сетих за това. Или пък такива, които в същите тези магазини се влачат на излизане и запречват вратите (като въобще не визирам възрастни или трудноподвижни хора).
А колите бързат ли за някъде? Защото така казано, излиза че едва ли не искат да карат по паркингите с 50 и повече км. А реално не можеш с повече от 10-15 км/ч. И да ги няма хората, на първия светофар ще изгубиш аванса, който си мислиш, че ще спечелиш.
Не става въпрос за това. Не може половин час, трима човека да се размотават по продължението на платното, вместо да свият встрани. И колите зад тях почти спрели, за да ги изчакат да се намотаят. Мъжа ми не обича да използва клаксона за всичко. Използва го само в краен случай, както имахме скоро такъв.

# 233
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не точно дразнят, но ми правят изключително лошо впечатление такива, които все трябва да кажат какво/ кого НЕ харесват, без да са ги питали. Пример- казваш, че си си харесал конкретна дреха, или си  слушал подкаст, чел книга; и се почва- това няма с какво да го нося/ не е в стила ми, този говори пълни глупости, не харесвам автора.
Не ви питам за мнение, бре! Споменавам в разговор  АЗ какво харесвам, на какво съм попаднала, нещо, което ми е направило някакво впечатление, без значение добро или лошо.
Ей точно така прави майка ми. Казваш, че си харесал нещо - ааа, то това е много ... сами изберете и заместете точите с негативна конотация.
Ядеш нещо, което не е опитвала - първо е дай да видя какво е това, после - абсолютно винаги, ако ще и амброзия да си ѝ дал има кисела физиономия и пълно отрицание.
То просто не може да се зарадва на нищо. Но когато стане въпрос за нея - тя е най най от всички. Лятото си работи в градината на село. На цялата улица има само две 80 годишни баби, които едва мърдат. Всеки ден ми се обяснява как нейната градина каква била и какво била откъснала, и нонстоп се сравнява с тези две баби, само за да се изтъкне колко е велика... Аз направя нещо, което е добро - пак е само нейна заслугата за моите действия...
Една време се дразнех много на всичко това, вече я игнорирам като почне с тези неща, но си е адски неприятно.

# 234
  • Glasgow
Аз направя нещо, което е добро - пак е само нейна заслугата за моите действия...
Една време се дразнех много на всичко това, вече я игнорирам като почне с тези неща, но си е адски неприятно.
Моята имаше друг стил, когато някой мен похвали за нещо- тя казваше 'А пък ако знаете другата!!! (сестра ми).../какви очи, коса или каквото-и-да-е-там. Обаче понеже сестра ми беше в пика си по време дето нямаше социални мрежи, в смисъла на това да се пускат снимки, хората да коментират, да знаят в общи линии какво ти се случва... а по мое време стана популярно и съответно лели, учинайки, комшийки гледат, коментират, комплиментират и нашата смени посоката Simple Smile Започна и тя с комплименти, похвали.
Казах ѝ го веднъж вече като лелка, смути се, изобщо не била забелязала, не било целенасочено поведение, сторило ми се е.

# 235

Не е въпросът за бързане, а че изникват отвсякъде и не се оглеждат, все едно са на пешеходна зона. Писала съм и преди как щях да сгазя малко момиченце. Паркинга на Лидл, качвам се в колата, оглеждам всички огледала - празно, само някаква баба някъде далеч. Превключвам на задна, включва ми се камерата за заден и хоп - някакво метър високо момиченце нещо си играе баш зад бронята ми. А бабата си гледа в телефона двадесет метра встрани. И какво, ако нямах камера сега щях да лежа?

# 236
Ооо, скоро на паркинга на Лидл видях движеща се кола, от която наполовина преметнато през отворения прозорец се оглеждаше дете. Не само не беше в столче, а и висеше през прозореца! Като родител не мога да допусна колко малко им пука на някои за децата им...

# 237
Тролската фраза по форумите:

"Не ми отговаряй,всъщност" Laughing

# 238
Звучи ми много пасивно-агресивно тая фраза, все едно “оф, не ми пиши, че трябва да ти отговарям”.

# 239
Като казахте пасивно-агресивно...
Е, това ме изкарва извън кожата!

Общи условия

Активация на акаунт