С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 381
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • here and now
ЧС, спри се. Останала съм с друго впечатление за теб. Ако майка ми започне да ми набива, че съм хипопотам, няма да ми стане приятно, меко казано. Може би аз не виждам, че съм хипопотам, не знам , че не е здравословно и т.н. Значи, освен, че съм грозна и дебела, индиректно ще ми вменява вина и че съм тъпа, а и ще обиди себе си, че ме е възпитала така?
На мен ми отне 2 години да добия прилична форма след раждането. Винаги съм била много слаба. Последното от което имах нужда е някой да ми казва нещо, което аз виждам и усещам много по-добре от него. В този период ми беше важно детето да е добре, накърмено, после нахранено.. След това вече се погрижих за себе си.

# 361
Аз родих с операция и буквално на първата седмица свекърва ми ми даде стягащо бельо да ми се прибере коремът. И това при положение, че бях качила 10-11кг за 9 месеца
Не се подразних, изумена бях на простотията и. Но тя е раждала естествено и трябвало веднага да започне да се стяга.....

# 362
Понеже в момента съм съвсем в края на бременността си, темата ми е особено актуална. В рамките на последните две седмици чух пълна палитра от мнения за размера си. От "Я какъв огромен корем, като топка за фитнес е!", "Да не са близнаци? Ама сигурна ли си, че не са близнаци. Ще излязат две, ще видиш, аз знам" (от мъж) до "Виж колко ти е тънък крака, защо гладуваш" и "Е, ти си качила само 10 килца, ще го умориш това дете, толкова си мъничка, не е хубаво това, не е здравословно". Всичките от далечни познати, съседи и продавачка в магазина, в който понякога пазарувам. А майка ми и приятелките не са ми казали и една подобна глупост досега. Излиза, че за случайните познати съм едновременно огромна матрона и безотговорна кльощава диетичка. И хората знаят по-добре от доктора ми дали чакам едно или две бебета. За щастие ми е комично, не се обиждам.

Изводът: Никога не бих коментирала вида и теглото на бременна дама. И не само. Моля ви, не го правете и вие. Колкото и да сте загрижени.

# 363
Жената в този етап от живота си е изключително чувствителна на тема външен вид, и всяка жена минала през бременност и раждане трябва да е наясно. Думите, особено от близки гора, остават и не се забравят.
Не бих обсъждала теглото и изобщо тялото на която и да е бременна или прясна родилка. Смятам, че не е просто проява на лош вкус ами и ужасно несъобразително, но и показва колко е капацитета на коментиращия.

# 364
‘Жена, която не е родила по естествен път, никога няма да разбере истинското чувство на майчинството’

Заповядай в темата "За секциото с любов"! Там много ги обичаме такива! Joy

# 365
За пореден път се изумявам, на идеята, че трябва да кажеш на една напълняла жена, че е напълняла. Няма абсолютно никакво значение, как е казано. Все пак тази жена има огледало и вижда, че е качила килограми. Казването, освен да доведе до изостряне на отношението и емоционално хранене, друго няма да постигне.
Ако някоя майка е загрижена за дъщеря си, може да ѝ предлага да излизат на разходки, да гледа бебето за малко, за да може дъщеря ѝ да се наспи и да отиде на спорт, например. Това е смислена помощ. Другото е адски неприятно и предполага влошаване на отношенията.

# 366
ОК, за последен път - ако всички хора виждаха в огледалото, че наддават, и ако това беше достатъчно за да се вземат в ръце, нямаше да има дебели хора. Но за съжаление съвсем не е достатъчно, трябва и подкрепа, и малко побутване за да се случат нещата. Но не схващам защо всички тук виждат това побутване като подигравка и не знам си какво си. И да питам - ако вие видите своите дъщери да наддават на кила с бодро темпо, ще си мълчите ли тактично без дума да обелите? Не знам защо не го вярвам.

# 367
Има и друг сценарий – на човека по принцип може изобщо да не му пречат неговите „излишни“ килограми. Може да му е комфортно във всякакво телосложение, може да му е напълно все едно както за мнението на другите, така и за отслабването - за разлика от тези, които критикуват. Има хора, които се обичат и приемат такива, каквито са. Все пак живеем в 21-ви век и ако самата жена не повдига темата за теглото или дискомфорта, може би не е нужно да се намесваме, ако не е поискала мнение или помощ?

# 368
Да, то е същото като “трябва да качиш някое килце”. Ми ако не искам?

# 369
И да питам - ако вие видите своите дъщери да наддават на кила с бодро темпо, ще си мълчите ли тактично без дума да обелите? Не знам защо не го вярвам.
Да! Предпочитам тактично да мълча, отколкото нетактично да и казвам, че е хипопотам.

# 370
Да, ще мълча, защото знам как се прави на пук, на уж "добронамерения" казващ. Няма човек, който да не знае и усеща, че е качил килограми, и казването на очевиден факт не знам как точно би помогнало.

# 371
ОК, предавам се. Но все си мисля, че населението все повече затлъстява именно заради тази нововъведена прекалена толерантност към затлъстяването. Как само дебелите си измислиха термина бодишейминг и с него издават индулгенция за всеки с наднормено тегло. Но, това си е мое мнение и повече няма да пише по темата.

# 372
Много може да се причините за напълняване, включително хормонални промени, разни болести, примерно. Не мисля че основната причина е толерантността към затлъстяването.
Ето аз например имам коремче, заради инжекции с хормони. Не мога да го сваля с диета и спорт. Тъкмо постигна някакъв минимален успех и почвам наново с хормоните. Не би ми било приятно майка ми да ме подбутва да сваля коремчето.

# 373
При положение, че наднормено то тегло е бич за съвременния човек и източник на болести, не виждам защо близък човек да не "побутне" малко процеса със съвети.
Въобще нямам предвид ситуация при която някоя жена е била цял живот 48 кг и ден след раждането е 57,естествено,че не става въпрос за такава ситуация. Но при драстично наднормено тегло вкл и при менопауза, стресови събития и всяка една ситуация, кой, ако не близък човек да говори.
Значи може да се притесняваме за близки, които пият и пушат (скорошна тема), а за наднормено тегло не може.

Много ли е хубаво една майка да си замълчи, а останалите да се подиграват зад гърба на детето и. Или пък в един момент на детето да започне наистина да му пречи и да тръгне към драстични и безумни диети и съвсем да си пропасти здравето.

# 374
“Населението” е съставено от нормални мислещи хора, които могат сами да помислят за теглото си и разполагат със съвсем същата информация като пишещите тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт