С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 378
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
В момента такива разсъждения тип “perfect wife” и “tradwife” са модерни. Тип естествено раждане на всяка цена, бързо влизане във форма да се харесваме на съпруга, разсъждения за по-консервативно възпитание и т.н. Повечето жени според мен не го мислят съвсем сериозно, ама мелят там да са в тренда.

# 346
Абе, за влизането във форма не съм съгласна. Първо, не само роднините, ами и гадните нетактични лекари казват, че бременната жена не трябва да напълнява много.
Иначе след раждане влизането във форма не е (само) заради съпруга, а преди всичко за самата жена - да се чувства добре, да се усеща харесвана, да е удовлетворена. И колкото по-бързо се влезе във форма, толкова е по-лесно. И обратното - остави ли се за някога, когато ще е по-спокойно, може и никога да не се случи.  Да даде господ внуче, ама нямам никакво намерение да оставя дъщеря ми да стане на хипопотам, ще дудна и още как.

# 347
  • Glasgow
И тя после ще пише в тази тема- как я дразните 🤷🏻‍♀️

# 348
Нека пише, ще си нося родителското бреме. Само да се вслуша.

# 349
Понякога е дразнещо как хората разсъждават как другите са дразнещи, но нямат против самите те да са дразнещи, стига да набият в канчето на други хора това, което смятат за правилно 😀

# 350
  • Пловдив
Безконтролното наддаване на тело повишава риска от гестационен диабет, риск от повишаване на кръвното налагане и съответно риск от прееклампсия, което може да бъде животозастрашаващо, защото може да отлепиш плацента. Не схващам идеята като си бременна да не контролираш теглото си, с идеята, че щом ще раждаш всичко е позволено, дори тегло 20+. По-добре да ти набият канчето по отношение на килограмите, отколкото усложнение на бременността.

# 351
Говорим кой от какво се дразни, не за гестационния диабет и прееклампсия. Със сигурност по-младите могат да получат информация за това, без да им се дотяга с “добри намерения” (всъщност начин да се почувстваш важен).

# 352
  • Пловдив
Всъщност, права си. Дразнещо е. Мен пък ме дразни повече това, че млади хора, с претенции, не осъзнават риска, на който се подлагат по време на бременност. И още повече ме дразни това, че ако нещо се случи, лекарите ще са виновни.

# 353
Добре де, с някои от коментариите съм съгласна (по отношение на здравето и самочувствието на самата жена). Но има едно "но" - в този разговор критикуваха момиче, което НЯМАШЕ излишни килограми - всичко, което ѝ беше останало след раждането, беше издаден корем и много голям бюст. И дори да имаше излишно тегло, никой по принцип няма право да критикува агресивно момиче, особено ако току-що е родило. Да не говорим, че много зависи от генетиката, първо, и второ - че през първите месеци тежките натоварвания и спорт са вредни за здравето. За неконтролираното качване на тегло изобщо не ставаше дума. Вече се премина към коментиране на друга вълна, без изобщо да се забележи същността, за която ставаше дума в поста

# 354
Една току що родила жена изгаря от желание да чуе "маме, приличаш на хипопотам, стегни се". Честно, има милион други неща  с които може да се помогне вместо да й се повтаря нещо, което и сама вижда в огледалото. Освен да я набута в някоя следродилна депресия, тия коментари нищо друго няма да направят.
Аз лично бих спряла да вдигам телефона и бих ограничила срещите. Имам точно нулево желание някой да му помрачава най-прекрасните моменти в живота.

# 355
Понякога е дразнещо как хората разсъждават как другите са дразнещи, но нямат против самите те да са дразнещи, стига да набият в канчето на други хора това, което смятат за правилно 😀

Има голяма разлика кой набива канчето - родител или познати и роднини.  На родителя все пак това му е работата. Е, с мярка, разбира се, иначе ще има отрицателен ефект според Трети принцип на нютон.  Всъщност не знам дали някоя от пишещите тук безучастно ще гледа как дъщеря и става хипопотам, че и ще я окуражава да не се притеснява от това.

# 356
Не, няма никаква разлика от гледна точка на раздразнение. Даже от “близък” човек е още по-дразнещо, защото той се чувства ок да ти се бърка.

Не, не мисля, че на родителят “това му е работата” с пораснали деца. На хора, които са създали семейство и ще раждат деца, родителите не бива да се бъркат, защото това бъркане винаги е форма на контрол.

# 357
Работа е (пак казвам с мярка), защото само родителят ще го каже с чисти намерения, а другите ще се усмихват и ще се подиграват зад гърба.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 12:56 от Черна станция

# 358
Да да, много чисти, да се набъркаш в хорските работи под претекст, че е “за доброто на детето” (което дете е на 28 години примерно), а всъщност се гризеш какво ще каже комшийката.

# 359
Много зависи и начинът, по който е казано нещо. Дали ще е грубо или казано с такт. Едно и също нещо казано по различен начин може да се приеме като навлизане в личното пространство или като нещо полезно.
И не говоря за конкретния казус, а по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт