С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 382
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
По моловете е ясно. То е направо задължително. Но! Кажете ми, за Бога, какво дирят мъж, жена и бебе/ дете в АГ медицински център. Влизат на гинекологичен преглед заедно. 😳😳😳🫣. Докато чаках, гледах и не вярвах на очите си. Съпругът ми никога, ама никога не е посещавал гинеколог с мен, какво остава да отидем тримата, с дъщеря ми. Някаква пълна шизофрения е. 🙄🙄🙄 Може да ме придружи, но с мен, в чакалнята, в кабинета. Не!
А детето момиче ли беше, или не беше ясно? Защото, наистина не е невъзможно лекаря да е бил за него. Иначе няма логика цялото семейство да влиза, ако жената е на гинеколог, ако ще и всички да се познават с лекаря. Дори да им е близък, пак е странно. Честно казано, не знам дали и самият лекар би го допуснал. Не мога да си представя мъжа ми да влезе с мен при гинеколог, още повече, гинеколога да не каже нищо по въпроса. Придружавал ме е по лекари, но не е влизал с мен, само ме изчаква отвън.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:33 от Borqna Sto 771419

# 331
Може майката да е бременна и татко и дете да видят на ехографа бъдещото бебе. И не разбирам, това как ви влиза в работата?

# 332
И аз не разбрах това голямо чудене по въпроса. ММ винаги е с мен на всички прегледи при гинеколога (по време на бременността). Това е и неговото дете, и на него също му е интересно как се развива. А да вземеш малко дете със себе си може да е даже много полезно от психологическа гледна точка, защото така и то разбира, че скоро ще има нов член в семейството и по-лесно свиква с идеята. Освен това не всички прегледи се правят трансвагинално. Ако ехографът вече е през корема - какъв е проблемът да вземеш детето?

# 333
  • София
Синът ми определено не обичаше да ходи по магазини (вече на 16 още не обича) и се стараех да не го водя. Ако се наложи - слагам го с телефона някъде да седне.
Като се понесат целокупно на пазар, децата реват, родителите им съскат - семейна идилия. Явно няма начин само единият да напазарува, докато другият забавлява детето отвън.

# 334
Дразнят ме вездесъщите царе чиновници. Днес отидох да взема едни документи и една такава седеше без никакви хора на гишето, обърна ми внимание след пети плах опит, накрая с подигравателно превъзходство ме попита мога ли да броя до четири. Никой не ме е уведомил, че тия документи се взимат след четири месеца. Вчера някакъв се възмущаваше по телевизията защо хората мразят държавната администрация и ги наричат с всякакви обидни думи. Ами затова! Седят по цял ден без работа, обслужването е под всякаква критика, но с претенции за заплати. Веднага бих им ги намалила поне с 50%.

# 335
Дразнят ме вездесъщите царе чиновници. Днес отидох да взема едни документи и една такава седеше без никакви хора на гишето, обърна ми внимание след пети плах опит, накрая с подигравателно превъзходство ме попита мога ли да броя до четири. Никой не ме е уведомил, че тия документи се взимат след четири месеца. Вчера някакъв се възмущаваше по телевизията защо хората мразят държавната администрация и ги наричат с всякакви обидни думи. Ами затова! Седят по цял ден без работа, обслужването е под всякаква критика, но с претенции за заплати. Веднага бих им ги намалила поне с 50%.
Като бивш чиновник искам да Ви кажа, че не всички са ужасни и имах колеги, които работеха със желание и все още работят. Има обаче и една такава група нагла до безобразие, която се мисли за "Господ", но моето виждане е, че това си е до скапана култура и възпитание, демек до човек. Другото е, че масово се шири убеждението, че в администрацията нямат никаква работа, но бих казала, че не е точно така или поне не са всички с протекции, избягващи поемането на отговорност "скатавци" (както им казвам). Липсата от поемане на отговорност е от една страна заради самата отговорност, а от друга некомпетентност (въпреки, че някои блъфират и изглеждат като много знаещи).

# 336
Разбира се, че не всички. Напоследък в нашата община като ходя да плащам за НЗОК или данъци си кипи съвсем адекватно обслужване.

# 337
Тези, които прибират парите са любезни, да

# 338
Идвам с голямо клише, ама такъв ми бил денят - ама какво чакате, стига си работила, няма ли да забременяваш вече. Въртя очи. От родата ще преглътна, че имат някакви си свои амбиции, ама на добър познат да ги изнасяш тия лекции….

# 339
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Това е ужасно нетактично и дебелашко.
Скоро се постарах да възпра един иначе добре възпитан господин на годините на баща ми, който беше подел инициативата някакво почти непознато момиче да забременява и ражда, че то времето си течало... А той неговите деца не разбрал кога порастнали...

Много ми е гадно така като почнат хората, без мисъл дали човека отсреща въобще може да има деца. И разбира се, дали въобще иска такива.

# 340
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Това е ужасно нетактично и дебелашко.
Скоро се постарах да възпра един иначе добре възпитан господин на годините на баща ми, който беше подел инициативата някакво почти непознато момиче да забременява и ражда, че то времето си течало... А той неговите деца не разбрал кога порастнали...

Много ми е гадно така като почнат хората, без мисъл дали човека отсреща въобще може да има деца. И разбира се, дали въобще иска такива.
Е той и един познат не разбра кога щерка му стана тийн, защото жена му и двете баби я отгледаха.
 Растат си като гъбки, мхмх.

# 341
С липсата на лично пространство, нахалство и нетактичност. Вчера бяхме седнали с мм на една пейка, до нас имаше друга свободна, но една жена дойде и просто седна до нас на пейката най-нахално... виждаш, че сме двойка, виждаш друга свободна и сядаш до нас??

# 342
Много ме дразни липсата на толерантност между самите жени и самата мизогиния. Уикенда със свекърва ми отидохме на кафе при роднини, където имаше и други гости. Понеже съм бременна, отвори се темата за раждане и възстановяване. И толкова ме разби как жени се опитват да оправдаят нелюбовта към себе си и към другите с някакви тъпи изводи.
‘Жена, която не е родила по естествен път, никога няма да разбере истинското чувство на майчинството’, ‘Еха, ти каква си била след раждането! Не е чудно, че мъжът ти се е плашил дълго време’, ‘След раждане жената трябва бързо да влезе във форма, в никакъв случай не трябва да е пълна!’.

Едва издържах сред тия същества и като се прибрах вкъщи, просто исках да се измия от мръсотията на тия разсъждения. Добре, че аз не съм чувствителна към такива изказвания и имам ясно чувство за кое е правилно и кое не, ама на мое място можеше да е друга, по-чувствителна, на която спокойно могат да втълпят вина после.

Жена към жена трябва да е по-уважителна и по-толерантна!

# 343
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Много ме дразни липсата на толерантност между самите жени и самата мизогиния. Уикенда със свекърва ми отидохме на кафе при роднини, където имаше и други гости. Понеже съм бременна, отвори се темата за раждане и възстановяване. И толкова ме разби как жени се опитват да оправдаят нелюбовта към себе си и към другите с някакви тъпи изводи.
‘Жена, която не е родила по естествен път, никога няма да разбере истинското чувство на майчинството’, ‘Еха, ти каква си била след раждането! Не е чудно, че мъжът ти се е плашил дълго време’, ‘След раждане жената трябва бързо да влезе във форма, в никакъв случай не трябва да е пълна!’.

Едва издържах сред тия същества и като се прибрах вкъщи, просто исках да се измия от мръсотията на тия разсъждения. Добре, че аз не съм чувствителна към такива изказвания и имам ясно чувство за кое е правилно и кое не, ама на мое място можеше да е друга, по-чувствителна, на която спокойно могат да втълпят вина после.

Жена към жена трябва да е по-уважителна и по-толерантна!
Живот и здраве, като се роди детето ти, ще е още по яко мъже да ти дават акъл и мнение за кърменето, ако го правиш де. Освен жените, де Grinning

# 344
Добре, че не го приемаш лично. Дори да родиш естествено, после ще ти обясняват, че ако нямаш 30 шева никаква майка не си. Ако не кърмиш 5години, ако нямаш 6 деца, ако бебето ти няма колики и .....Абе все ще са повече майки от теб. 
Ненавиждам такава агресия от жена към жена

Общи условия

Активация на акаунт