С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 417
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Последните публикации обясняват защо хората се барикадират, за да не седне някой до тях. Или защото миришат, или, за да не дишат миризмата на някой друг. Силната, натрапчива миризма на парфюм също е много неприятна. Не знам защо някои хора намират това да миришат силно на парфюм за изключителен финансов статус. 🤣 Визирам една особа, която не спря да обяснява благосъстоянието си, докато околните избягахме и спряхме да я слушаме. Удуши ни с някакво Бърбъри, което приемаше за върха на върховете. 🫣

# 301
Започна коледното пазаруване.
Майка разнася ревящо бебе, да на ръце, из магазин.
Нарежда се на линиите за плащане.
Бебето продължава да плаче. Прехвърлят го от майка на друга жена (руско говорящи)
Не знам, защо не го изведоха навън, докато дойде ред за плащане.
Тук не е прието да се  отстъпва ред на майки, бременни, възрастни и т.н. 
Всеки търпеливо изчаква, но когато има напрягащи фактори, атмосферата излишно се нажежава.

Съгласна съм! Днес в един магазин имаше бебе в истерия, което плачеше много силно и беше ясно, че му е некомфортно в магазина. Бащата си разглеждаше и го буташе в количката напред назад, докато майката се беше начумерила и ходеше след тях, а то се тръшкаше. Не ми стана ясно защо тези хора така постъпват.

# 302
Мда, и като станат децата на по 5-6 годинки, вместо да ги заведат в парка, на музей, на кино или на разходка до някоя пещера - на разходка уикенда в Икеа. За да скучаят и да се моткат из стоки, рафтове, кашони.

# 303
E, никой не води деца на разходка в ИКЕА. Просто на възрастните се налага да отидат на пазар, а децата няма на кого да бъдат оставени.
Тоест, децата са там по необходимост, не за кеф.

# 304
Не в точно така, хората буквално оставят децата в детските стаи на Икеа, докато се разхождат в мола. Grinning

# 305
  • София /Абсурдистан
Сега се прибрах от центъра. Взех трамвай до метрото и наближаваше спирката. Един тъпанар с огромно, ама наистина огромно шкембе се завъртя наляво и надясно и с шкембето удари всички, които бяха около него, проправи си път и слезе. Направо ме залепи за стъклото зад ватмана. Аз обществен транспорт не ползвам, ама днес беше по изключение. Няма да ползвам и занапред. То бива простотия, бива, ама чак толкова не бива.

# 306
Много се надявам наистина това да е причината да наказват така дечицата, но ми се струва, че планът на родителите е бил малко по-различен. Особено когато купуват на каса само по една играчка или възглавница после. Преди няколко седмици ми се наложи да купувам мебели и ми направи впечатление колко много семейства има, които насърчават децата да играят по мебелите. А повечето от децата издивяваха от скука и тъпотия. Не съм виждала подобно нещо в никой друг мебелен магазин. Аз бих избрала вариант, в който един от възрастните отива сам до мебелния магазин след като сме разгледали каталога онлайн, а децата остават вкъщи с другия. За сам родител - става и доставка. ИКЕА през уикенда е особено мъчение, което не пожелавам дори на възрастен, камо ли на дете.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 19:15 от Chupacabrita

# 307
Децата също може да участват в избора на мебели в икеа. Не намирам нищо нередно в обикалянето на семейство с деца. Виж, ММ определено няма нерви за това та го оставям да ме чака в колата или ресторанта Simple Smile Плътно с мен е изключение и приключение.

# 308
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Имам познати, семейство, които поне веднъж месечно са в Икеа, мотаят се малко, и обядват в ресторанта.

# 309
Нашата Икеа в пиков ден и час е почти ад, но нямам възможност по друго време да ходя. И, да, нормално е да се водят деца, но е дразнещо и много натоварващо, ако трябва постоянно да внимаваш да не бутнеш без да искаш малко дете, оставено да щъка спокойно.

# 310
В ИКЕА децата много се кефят на кюфтенцата и май винаги искат да ги водят. А за малките има и някакъв детски кът.

# 311
  • Glasgow
Вие говорите за дечица, а скоро на мястото където живея затвориха популярен клуб, работил десетилетия, нещо тип "Червило" за София, не се сещам еквивалент. И хората започнаха да си припомнят, кой там се запознал със съпруга/съпругата, работил там, купонясвал там, и някой попита -"добре, де, младежи, къде излизате, къде се социализирате, че толкова клубове затварят....и някой GenZ отговори-"ами ходим следобед да се разхождаме в Икеа, имаме късен обяд там"...🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
аз там се чувствам като в капан 🤣🤦🏻‍♀️не знам как някой може да се забавлява

# 312
  • София /Абсурдистан
И аз избягвам да ходя в Икеа в почивните дни. Задължително има пронизителни писъци и рев постоянно и ми се надува главата. Не искам да си го причинявам.

# 313
  • Пловдив
По моловете е ясно. То е направо задължително. Но! Кажете ми, за Бога, какво дирят мъж, жена и бебе/ дете в АГ медицински център. Влизат на гинекологичен преглед заедно. 😳😳😳🫣. Докато чаках, гледах и не вярвах на очите си. Съпругът ми никога, ама никога не е посещавал гинеколог с мен, какво остава да отидем тримата, с дъщеря ми. Някаква пълна шизофрения е. 🙄🙄🙄 Може да ме придружи, но с мен, в чакалнята, в кабинета. Не!

# 314
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
По моловете е ясно. То е направо задължително. Но! Кажете ми, за Бога, какво дирят мъж, жена и бебе/ дете в АГ медицински център. Влизат на гинекологичен преглед заедно. 😳😳😳🫣. Докато чаках, гледах и не вярвах на очите си. Съпругът ми никога, ама никога не е посещавал гинеколог с мен, какво остава да отидем тримата, с дъщеря ми. Някаква пълна шизофрения е. 🙄🙄🙄 Може да ме придружи, но с мен, в чакалнята, в кабинета. Не!
Не_дай_си_Боже прегледа да е бил за бебенцето....
Има и такива моменти, уви. И да, редно е и бащата да чуе мнението на лекаря.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 21:22 от CvEtEmOe

Общи условия

Активация на акаунт