С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 484
  • 176
  •   5
Отговори
# 30
  • София /Абсурдистан
Дразни ме чалга културата, тоталната липса на доброта и толерантност към никого.

# 31
Не помня писала ли съм в темата. Grinning
Дразнят ме ужасно, когато някой подхвърля нещо. Най-вече колеги, другите мога да ги игнорирам. Най-вече нещо относно тялото ми или предполагаемото ми материално състояние.
Обичам качествени неща, често ходя и по екскурзии и  се подхвърля че съм богата
и  подобни. Но пък не пуша, не си поръчвам храна и не давам пари всекидневно за глупости.
Иначе, клюки, завист... то си върви даже не обръщам внимание.

# 32
Аз съм като Daylily и я разбирам,
В работата не се обсъжда кой колко пари има, дебел ли е и какво яде, а подобни приятели нямам. Но приятелският ми кръг е много малък.
Ако някой говори зад гърба ми, явно не го чувам.

# 33
Дразнят ме хора, които раздават непоискани съвети

# 34
Дразни ме колежката, която сутрин не поздравява. Офисът ни е малък и тесен, общо 5 жени сме, по цял ден  сме заедно. Не мога да разбера как може да дойдеш на работа и да влезеш наборсучена, нито здравейте, нито добро утро. Липса на възпитание ли е, какво ли е? Аз лично не го разбирам това, винаги ще кажа поне едно добро утро. Все пак цели 8 часа от деня, всеки ден, сме там заедно.

# 35
  • UK
Невъзпитани са тези хора, как пък няма да влезеш в стая пълна с хора и да не кажеш Добро утро.
 Имам двама такива в родната, т.е.на ММ роднини - звънят по телефона на нас, на децата и веднага почват да се жалват " оххх цяла вечер чакам да се обадите" или разговора започва "няма да се сетите да се обадите" . Говорят на "ма" на децата ми, направих забележка още когато голямата беше бебе, отговора беше "Ааа ние така си говорим по нашия край", казах им че не съм забелязала някой друг така да говори. Аз съм ограничила до минимум разговорите с тях, ММ го забелязвам че хич вече не ги търси.

# 36
  • Банско
Дразни ме цензурата, особенно в някои български форуми...

# 37
То не мога да го нарека дразнене, ми направо изпитах шок. Като тръгвам за работа, съвпада с минаване покрай училище, където точно по това време родители водят децата си от малките класове. Днес една майка крещи нещо на момиченце, което плаче (не знам за какво изначално е караницата, разминаването ми с тях е за минута - две), но ставам свидетел как брои нещо до три и точно като минавам покрай тях, казва на момиченцето си "ах ти, гад мръсна". Мен ме заболя, не знам за това детенце.

# 38
… точно като минавам покрай тях, казва на момиченцето си "ах ти, гад мръсна". Мен ме заболя, не знам за това детенце.

Ох, не! И мен ме заболя току- що! Много!

Голямо перде съм по принцип, подминавам много неща, но подобно отношение, особено пък към дете… Ох…

# 39
NellyN Думата "майка" не се вписва в текста. Това е един боклук и нищо повече.

# 40
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз пък, понеже съм от ядосващите се майки, които не са вечен дзен, клоня към мисълта какво ли се е случило с тази майка и това дете, че да се предизвика подобно отношение?

Да, не всяка жена става за майка, и все пак, не ми се връзва ей така просто да си крещи и обижда без нищо нищичко да я провокирало.

Подчертавам, че не заемам страна.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 21:04 от CvEtEmOe

# 41
То няма сигурно майка да не се е скарала, повишавала тон (и аз в това число), но такива думи не се казват на малко дете. Какво пък толкова да е направило! Всъщност: каквото и да е направило, си има начини, без да бъде така обиждано и унижавано.

# 42
Напълно подкрепям мнението на NellyN.
И съм повишавала тон, и съм се карала на децата, особено когато бяха в началните класове, но никога през главата дори не ми е минавал подобен вариант на обръщение към тях.
Как може да се говори така въобще, още повече пък на дете???!!!

# 43
Дразня се когато мъже започнат да обясняват как било много лесно и елементарно да се върши домакинска работа и как всичко се свеждало до натискане на един бутон - пералнята сама пере, прахосмукачката робот сама чисти, миялната сама мие. Всичко им е много лесно и елементарно, докато не им се наложи да го направят сами.
Също ме дразнят и коментарите от типа "тя ще си остане сама с котките". То за всяка самотница с котка, има по един самотник, който сам си натиска бутоните на пералнята вкъщи и разправя, че прането се сгъва за 1 минута.

# 44
NellyN Думата "майка" не се вписва в текста. Това е един боклук и нищо повече.

Айде, айде от от пост на жена хванала три секунди от живота на друа и пресъздадрно извадено от контекста, я осъдихте и ѝ отнехте родителските права на клетката женица, че чак и боклук я нарече.  Направо у моралната полиция ще те вземат.

Общи условия

Активация на акаунт