С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 305
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Най-добре никой да не защитаваме, че ще вземе да се засегне някой.

# 481
  • France
Чакай да погледна какви бяха статистиките. 95% в "полза" на жените или беше повече? Въобще мислите ли като ги пишете такива?

# 482
Насилието е насилие независимо дали е над жени, над мъже, над деца, над животни. Не трябва да се толерира насилието, независимо над кого е упражнено. Това че статистиката казва нещо си - "95% в полза на жените",  не означава да си затворим очите спрямо останалите, колкото и по-малко като проценти да са те. Не е въпрос да се сравнява кой повече, кой по-малко. Трябва обществото да е критично към всяка форма на насилие, независимо над кого е упражнена.

# 483
  • France
Добре, нека да не говорим, да не даваме гласност, да не работим по превенцията на един проблем, защото има друг (дори и да е равностоен, което в случая не е, защото говорим за системичност, култура, ect...)
Да не правим митинги по повод глобалното затопляне, защото има световен глад, да не говорим за проблемите "тук", защото "там" има има и по-лоши
Дразнят ме първосигнални хора, които повече приказват, отколкото мислят

# 484
Наистина не разбирам, как демонстрациите против насилието над жени може да ви дразни. Всяка 4та българка е подложена  на някаква форма на насилие. Можете ли да си представите? И най-страшното е, че се приема за нормално.
И да, срещу насилието над мъже също трябва да се говори.

25 ноември е световен ден против насилието над жени. Все още има места по света, където жената не се счита за човек.

# 485
То иронията е, че Световния ден на мъжете е на 19ти ноември, ден за гореизброените проблеми на мъжете. Уви, сигурна съм, че никой от одумващите денят за жените не го е отпразнувал или отбелязал.

# 486
Ми аз защитавам и жени, и деца, и животни.
И трите вида тормоз съм видяла, как ще мълча в дните, които споменават за това.
Бе няма оправия.

# 487
Може да не е пряко по темата, въпреки че до голяма степен е, тъй като всичко се мисли и прави от хора, все пак. Дразнят ме недомислиците в много фирми, относно транспорта на едри артикули. Правим основен ремонт, скоро ни предстои местене, съответно има тежки обемни неща за качване, защото апартамента се ремонтира от-до, и ще се обзавежда наново. В някои от дните в които се доставя дадено нещо, аз съм сама на адреса. Не мога да разбера как така на доста места нямат практика да се качва до етажа, а само долу до входа, дори когато им предлагаш допълнително заплащане! Нямало такава практика и това е. Трябва да се караш с тях едва ли не. Ами ако на адреса е сама жена или възрастен човек, пък дори и мъж да е, сам човек не може да качи доста неща по стълбите. Какви са тия абсурди, направо акъла ми не го побира! И като им кажем да звъннат поне час по-рано, за да отреагирам и да стигна до там навреме, те вземат че звънят половин час преди да са отишли, или са си решили да отидат по-рано, и ми звънят като вече са там. Е аз да не летя, извинявайте, на мен пътя ми е 45 минути поне. Толкова са несериозни всички.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 10:16 от Borqna Sto 771419

# 488
Може да не е пряко по темата, въпреки че до голяма степен е, тъй като всичко се мисли и прави от хора, все пак. Дразнят ме недомислиците в много фирми, относно транспорта на едри артикули. Правим основен ремонт, скоро ни предстои местене, съответно има тежки обемни неща за качване, защото апартамента се ремонтира от-до, и ще се обзавежда наново. В някои от дните в които се доставя дадено нещо, аз съм сама на адреса. Не мога да разбера как така на доста места нямат практика да се качва до етажа, а само долу до входа, дори когато им предлагаш допълнително заплащане! Нямало такава практика и това е. Трябва да се караш с тях едва ли не. Ами ако на адреса е сама жена или възрастен човек, пък дори и мъж да е, сам човек не може да качи доста неща по стълбите. Какви са тия абсурди, направо акъла ми не го побира! И като им кажем да звъннат поне час по-рано, за да отреагирам и да стигна до там навреме, те вземат че звънят половин час преди да са отишли, или са си решили да отидат по-рано, и ми звънят като вече са там. Е аз да не летя, извинявайте, на мен пътя ми е 45 минути поне. Толкова са несериозни всички.

Няма как на всеки да им качват пералнята без пари до петия етаж без асансьор, защото видиш ли си сама жена. Хората не са хамали. Дископатията не се лекува. Обикновено не им плащат за хамали, а за транспорт.
Ти трябва да си наемеш хамали.

То до линейката няма кой да те пренесе дето е на живот и смърт, ти искаш да ти качват дивана до горе Simple Smile

# 489
  • Пловдив
Повечето фирми за такъв тип стоки работят с  фирми за хамалски услуги. Когато купувах матрак, тежък и не на руло, договорих още в магазина хамалите, предложени ми от фирмата, които се съгласуваха с фирмата. Дойдоха по едно и също време. Едните доставиха матрака, другите го качиха срещу заплащане, предварително договорено. Пералня поръчах до офис на куриер, от там я взеха хамали, докараха я до вкъщи и ми я качиха, като изнесоха старата. Няма как шофьор и хамал да са едно и също нещо.

# 490
За пералнята си доплатихме капване до петия етаж.
 За мебели от масивно дърво обаче нямаше такава опция.  Бяха суууупер тежки и поне 10 пакета (шкаф под телевизора, витрина, голям скрин, етажерки и холна масичка). Като ме видяха бременна в деветия месец изкараха специална хидравлична количка, която сама качва стълби и качиха всичко до вратата. Та има начини и без да се мъкне на гръб. Просто инвестиция трябва, а на фирмите не им се занимава.
Но да, по принцип е хубаво да има платена услуга.

# 491
И аз така го разбрах – жената не се оплаква, че шофьорът не мъкне тежките стоки по етажите, а че фирмата не осигурява хамали, дори и срещу заплащане, след като има търсене.

# 492
  • Пловдив
В единия случай фирмата ги предложи, в другия сама ги намерих.....

# 493
Moже би фирмата ще осигури качване, ако се поиска при покупката. Ако не е поискано изпращат само шофьор. Не виждам нищо нередно.

# 494
Предполагам, че ако хамалите са през търговеца, който продава и доставя стоката, ще се очаква те да са и застраховани и да им плащат осигуровки, което ще вдигне цената им и реално желаещите за такава услуга няма да се окажат чак толкова много, защото повечето клиенти ще намерят познати, които да им помогнат с качването. Обикновените хамали не са ли в сивия сектор? Но пиша малко (много) наизуст, нямам представа как се организирани хамалските услуги.

Общи условия

Активация на акаунт