С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 311
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • here and now
Ааа Благодаря, просто се опитват да се подмазват или да направят услуга на себе си. Не го приемам изобщо за благословия...

# 466
Той като е тъп - този съвет няма да му влезе в работа.
Ти замълчи, защото ние сме от хипопотамите, както ги описаха по-горе. И какво като някоя непозната жена ме е нарекла хипопотам!? Имам прекалено високо самочувствие, за да се засегна!
И аз, както знаеш, не съм тънка фиданка. Обаче се имам за свестен човек. Даже много свестен. И хората около мен го оценяват. Не ме преценяват според това колко тежа в момента и как съм се нагласила - това как ги касае!? Важно им е как се отнасям към тях в ежедневието. Знаят, че ще им подам ръка в нужда, ако и да е да изслушам проблем и да дам съвет. Все им е тази колко кг човек им дава съвета.
Държа да изкажа мнение и по повод кг на детето. Моето винаги е било слабичко, но някъде в пубертета понапълня. Ние се храним здравословно, но ето, случи се. Нищо не и казах, разбира се, тя сама видя и засили спорта, но си беше леко закръглена (леко наднормена, не откровено дебела). Ами ето, сега пак е в идеална форма. А ако понапълнее след раждането няма да я обиждам на хипопотам. Жената претърпява много хормонални промени, свързани с отпускане на мускули и някои връзки, което създава допълнително визуално възприятие за закръгленост. Естествено, че е важно да се възстанови, но не веднага. Дайте им време на тези майки!
А гестационен и я диабет не е задължително асоцииран с наднормено тегло. Както и диабетна тип 2 по принцип.
Да, има положителна асоциация между обезитет и тип 2 диабет, но не всички диабетици тип 2 са дебели, както и не всички дебели са с диабет!
А причината за затлъстяване на населението не е приемането на по-пълничките. Това е абсурдно твърдение. Казвам го от позицията човек, който освен че не е с идеално тегло, професионално се занимава с диабет и затлъстяване. И неидеалното ми тегло не е от липса на старание и лоша хигиена на хранене.
Та тези, идеалните, които имат намерение да критикуват дъщерите си, съветвам ви да го правите внимателно и деликатно, за да не им създадете комплекси и да ги разболеете.

Последно, къде остана критиката към мъжете!? Защо не се коментират тяхните кореми и дупета!? На всичко отгоре не им се е налагало да носят човешко същество цели 9 месеца. И после защо сме говорели за мизогиния!

# 467
Ти си благословенна, че хората ти правят услуги, от които нямаш нужда.
Даже има израз, който се отнася за такъв тип нежелана помощ- " мечешка услуга". Той си мисли, че ти помага, но прави нещо, което повече те спъва и ти пречи, отколкото да ти помага.

# 468
Ти си благословенна, че хората ти правят услуги, от които нямаш нужда.

Дразни ме някой от съседите, който пуши М и миризмата се разнася през дворове и поляни.
Ох, това е нищо, аз живея с пушач, а той пуши доста. Много е натоварващо, ама....

# 469
  • Deutschland
И аз пуша, но обикновени цигари. Вкъщи никога обаче и не разрешавам на никой да го прави. Който ще да се сърди, не ме интересува.
И аромата на алкохол ме дразни. Като ми лъхне от някой на ракия, направо ми се гади.

# 470
Дразнят ме колегите ми. Значи, не се спира/намаля отоплителния уред, а се отваря вратата. Никаква мисъл и самосъзнание.

# 471
Дрязнят ме хората, които описват една елементарна свършена работа, все едно нещо велико са направили, колко е трудно и ангажиращо, какви усилия са вложили и едва ли няма никой на света, който да се посвети и отдаде на това и то без пари ( за тях да преместят химикалка от ляво на дясно е все едно планина са преместили) - и по един час трябва да слушам за техните мъки.

# 472
Мен ме дразнят вечните жертви. Всички ги нападат, все са неразбрани, никой не ги харесва. Само си търсят съжаление и защитници да ги галят по главичката.

# 473
Лютиче, това са манипутори.

Много ме дразни свинщината. Вързал си боклука, но го оставил на тротоара. Защо?

# 474
Ми гледам да не обръщам внимание на околните и не се дразня, само когато ми трябва някоя административна услуга и някой ми каже, че не може, издивявам:)
Радвам се на живота си, имам си всичко, с годините разбрах, че няма смисъл да следиш живота на другите заради това, че никога при теб не може да е същото, или пък да съм завиждала на някой за нещо....Фокусирала съм се в нещта, които искам да постигна и имам, боря се със зъби и нокти и това е.
Лошото е, че дните много бързо се нижат и живота си минава.....,така, че не се дразнете, а живейте!

# 475
  • София
Мен ме дразнят вечните жертви. Всички ги нападат, все са неразбрани, никой не ги харесва. Само си търсят съжаление и защитници да ги галят по главичката.
Да. Вечните мрънкалници.

# 476
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Да. Вечните мрънкалници.
Off topic:
Но не се сдържáх.
Скрит текст:
Аз един такъв отглеждам. За момента е 7годишен, но първоначалната му реакция е винаги една и съща - все той невинен и чист като сълза от еднорог, а злия лош свят все около него се тълпи и го тормози и гази...

# 477
Дразнят ме колегите ми. Значи, не се спира/намаля отоплителния уред, а се отваря вратата. Никаква мисъл и самосъзнание.
Какъв отоплителен уред? Ако е климатик, не се спира нацяло.

# 478
Какъв отоплителен уред? Ако е климатик, не се спира нацяло.
При нас е парно. Рядко климатик за отопление. Но така или иначе климатиците ги спираме в 17ч. За мен не е нормално парното да е на 8, а ти да отвориш вратата, че ти е топло, а не да го направиш на 2, или да го спреш.

# 479
Дразни ме широкото прокламиране на днешния ден за защита от насилието и по-специално това, че се акцентира върху насилието над жени и  неглижиране насилието над мъже. Насилието над мъж буди все още ехидност или поне иронична усмивка, но е проблем и още как.

А психическото насилие над деца е просто тема табу.

Дразни лицемерието в представянето на проблема

Общи условия

Активация на акаунт