Дете със Синдром на Жилбер - често повръщане

• 491
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте!
Има ли тук майки, чиито деца са диагностицирани със Синдром на Жилбер?
Дъщеря ми е на 9, това лято след поредица от епизодични повръщания и болки в корема открихме, че има Синдром на Жилбер. Според гастроентеролога, който посетихме, всичко друго й е ок - направихме ехограф, кръвни изследвания, вкл. такива за синдром на раздразненото черво и непоносимост към глутен.
Казаха, че единственото нещо е леко завишения билирубин.  Направихме и генетичен тест, който доказа Синдрома.
Проблема е, че имаше един период на затишие на симптомите, но последните два месеца повръщанията зачестяват - става й лошо, повръща няколко пъти, после заспива, на другия ден нищо й няма.

Ако може някой да сподели възможно ли е този Синдром на причинява толкова често гадене? Или да ме насочите към детски гастроентеролог, който би обърнал повече внимание?

Благодаря!

# 1
Горкото детенце. Така не може да ходи на училище... Confused Аз бих направила консултация и с други, за второ мнение, без да казвам диагнозата на първия. Според инфото в нета, този синдром не причинява други симптоми, освен жълтеница и главоболие.

Скрит текст:
Като малка много често ми се гадеше сутрин, от стрес, че трябва да ходя на училище, че ще ме изпитват, че не съм направила еди коя си домашна, че ще видя съученици, които не обичам, или съученик, който харесвам, но той мен не.... причини за стрес - бол. Като юноша започна да ми се гади преди и по време на пътуване, без значение в какво транспортно средство. Мускулите на стомаха ми се схващаха и правех нервни кризи. Като бях студентка се стрясках сутрин от най-малкия шум и стомаха почваше да ми къркори, да ме пари и стяга още в леглото... Някъде към 20+ годишна ми направиха гастроендоскопия, след прекаран гастро вирус от който повръщах с жилки кръв, и ми откриха малка хиатална херния. Стомахът ми беше адски възпален, хранопровода - също, от повръщане. Две години си лекувах лигавицата на стомаха с омепразол и диета. Като забременях беше адското повръщане. Три месеца като парцал - и от вода повръщах.
Лекари са ми казвали, че имам "нервен" стомах. Рефлукс нямам, непоносимост към лактоза развих на 30+, но според мен всичко е по-скоро психологично. Въпреки че и на психиатър съм ходила и човекът се изсмя, че са ме пратили при него заради стомаха.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 09:06 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт