Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 790
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
mundi,за някои изследвания е добре стойностите да са по-скоро на долна граница(захар и инсулин например) и затова ти намекнах за оптималните стойности.

# 511
Оплаквам се, че се чуствам развалина. Вече три месеца преди цикъл съм с адски ПМС - ужасни болки в гърдите, подуване, болки в кръста и яйчниците, болки в ставите...Всяко минимално движение ми предизвиква и болки в мускулите... Започнах да пия витамини от групата на  В и магнезий...
Най-нетърпими са болките в гърдите, ужасно напрегнати и болезнени...
Приемам съвети всякакви ☹️

# 512
  • София
mundi,за някои изследвания е добре стойностите да са по-скоро на долна граница(захар и инсулин например) и затова ти намекнах за оптималните стойности.

Разбрах, но лекари ми ги гледаха и са ми добри. Единствено В1 и В2 ми бяха под долна граница, но те не били свързани с моята симптоматика. Затова започвам да се замислям за ХЗТ евентуално ако това ще ми помогне....

# 513
vita, вечерна иглика, витекс, див ямс.

# 514
  • Canada
За много години, момичета!

Здраве, сили и виталност да имаме 🎇🍀🥂

Вита, йод ако си ок с щитовидната. И най безобидните неща, които можеш да опиташ - морковена салата и castor oil pack. На мен ми помагат и трите.

# 515
  • Бургас
Аз не трябваше да ги пия тези хапчета. На 3ти трябваше да ми дойде, според календара,....още го няма....
Не мисля, че онова кафяво зацапване два дни ( на 9я ден от приема на хапчетата) е било цикъл....

# 516
Никакви добавки не ми помагат на мен, сериозно се замислям за ХЗТ. Страшна напрегнатост и изнервеност чувствам, и корема ми е подут като балон.

# 517
  • Бургас
Мими, така станах за нула време на НГ, още на мезетата и добре, че ММ носеше ензими.Изпих едно и като по-чудо ми олекна много бързо, направо не можах да повярвам. Ще го тествам пак, да не би да е било  случайност.

# 518
  • Бургас
Какво е ХЗТ?
Галдучо, какви са тези ензими?

И аз се чувствам адски подута и не е от хранене.
А за настроението ми - иде ми да разкъсвам и трепя всичко около мен....Отвратително е!

# 519
Ензими на пазара има много, повечето са плацебо общо взето, само цените им лекуват джоба.

Единствените терапевтичен клас на българския пазар са Креон. Всички хора със стомашни проблеми ги знаят, изписвани са им Simple Smile Опитайте с Креон 10 000 - една таблетка на всяко основно хранене, при празнично преяждане - две таблетки наведнъж. Ако видите подобрение, хубаво е да се приемат поне месец.
Като цяло при всеки човек ензимната активност намалява с възрастта, затова е хубаво да ядем по-малко количество и по-прости храни, малко тип "разделно" - да не смесваме много продукти и хранителни групи на едно хранене.

Пробиотици също могат да подействат положително, но пак трябва да се приемат поне 1-2 месеца редовно и то да уцелите щамовете, защото не всеки става за всичко. (А някои от нещата на пазара за нищо не стават.)

# 520
  • на Мелмак
Карз - Хормоно Заместваща Терапия.
Параход, на ММ е изписван Ензимил високи дози. Имаше ефект.

# 521
Аз не съм с добро мнение за Ензимил, но имат агресивна рекламна кампания сред лекарите (както и другите продукти на Botanic) и затова биват често изписвани. Иначе има някои вносни продукти, които могат да се намерят по сайтовете и големите дрогерии, с висока концентрация на ензимните комплекси, но не мога да ги коментирам специфично.

# 522
  • Бургас
karzz, храносмилателни ензими.Тези са нашите:

Домакинята сподели, че тя ползва дегазин, но го взима предварително. Останах с впечатление, че няколко се взимат през интервали от време и така се спасява от подуването.

# 523
Като съм почнала по темата - дегазин, еспумизан и всичко друго със симетикон за нашата възраст са категорично НЕ, защото са пряк път към запек.

# 524
Аз не трябваше да ги пия тези хапчета. На 3ти трябваше да ми дойде, според календара,....още го няма....
Не мисля, че онова кафяво зацапване два дни ( на 9я ден от приема на хапчетата) е било цикъл....

Ти какво имаш изписано, ако е примолут нор цикъл идва на 2-3-4 ден от спирането му. АГ то каза, може и да не дойде..ако му е дошло време да спре окончателно!
Храносмилателни ензими от аптеката са, Креон, Мезим форте, Ензимил, едно време имаше едно турско Фестал. Добавки като ензими има най различни, но не знам колко са добри. Аз на НГ носех тези, гледах да не се тъпча много и уж не се подух много. Не зная дали е от ензимите...като цяло не мисля, че ми помагат. По доброто решение е малки порции, разделно и не много преработена храна!

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 21:00 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт