Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 447
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Аз откакто съм без матка забелязах че килограмите ми вървят само нагоре, без да има друга драстична промяна в режим на хранене и спорт. Преди като ми идваше цикъла, килограмите в плюс преди да ми дойде се "изтичаха" и теглото ми се регулираше. Сега плавно върви само нагоре кантара, за 2 години съм + 10 кила. Работя на 4ти етаж и имам желание да се изкачвам без асансьор, но така силно ме болят коленете, че даже сълбите до втория етаж вкъщи едвам изкачвам.

# 586
Сърдити няма, просто динамиката на всеки е различна. Не всички сме спортни, на едни им трябва повече време и упражнения, за да се стегнат и да изчезне корема. И преди перименото имах корем, който се стягаше трудно, а сега съвсем. Мразя генерализациите.

# 587
От около 2 месеца всяка сутрин правя упражнения. Искам да вкарам и още и се надявам да ги вместя във времето преди работа.

# 588
айде пак, някои от чувствителните сърдити.
Това не е "начукване на канчета", това е споделен опит, който работи. Една от вас, да промени нещо ще е чудесно. Пре или  менопауза, не е чак толкова черен период в живота на една жена, просто е време за кардинални промени.

Galina Georgiev, не знам защо си решила, че си последна инстанция.
Всеки е различен, с предиспозиции, хронични проблеми, невъзможности...
Тонът ти е неподходящ, не принципно какво казваш, защото всички тук се мъчат със собствените си демони.

# 589
  • Canada
Голяма част от настоящите ми проблеми са следствие от другата крайност - неразумно силово трениране. И вече 5 години плащам цената.

Всяка от нас прави най доброто за нея според ежедневието и възможностите си, формулата щом аз мога и другите могат не е на място тук.

Имам седмици с една силова тренировка, имам и такива с 4. Всеки ден ходя поне по час, скачам по 7-10 мин на батут. Ами при разбъркани хормони и страдаща щитовидна резултатите не са особено мотивиращи. Но без усилия щеше да е още по зле.

# 590
я, как хубаво, положително   се раздвижи страницата. Не бях влизала няколко дни в темата, и днес докато изчитах изписаното, се хванах за главата, то само статистики на цапане,мазане и черни краски..
Макар, че в доста от постнатите линкове към видеата тук, се обяснява защо, от какво и как.
Пишете момичета, какво правите, кое ви действа добре, от какво не сте доволни, бъдете позитивни... Когато някой споделя опит, просто го осмислете, не обиждайте веднага, не го приемайте лично. Доброто отношение се връща.

# 591
Ние споделяме нашият начин да се движим, не е зсдължително за всеки естествено. Всеки знае как се чувства и с какви сили и време разполага. С малки деца наистина е трудно да останете сами с времето си. Не се сърдете, просто казваме нашият начин за справяне, и аз като Galina просто реших, че е дошло време на промени в този период, който при мен дойде и доста по-рано от нормалното. Аз като тийн дори бях закръглена, сега на 40 съм по-слаба от на 18, но това не е само от тренировки естествено. Да си кажа честно най-вече започнах, защото майка ми постоянно говори, че с тояа обездвижване заради работата и пътуване с кола до там е ни заболят ставите 😃😃😃

# 592
На мен ходенето пеша не ми е проблем. Аз на ден имам минимум по 12000 крачки. До преди 4 месеца обяснявах, как всеки трябва да намери време за себе си, само че нещата се променят и живота ми показа, че не всичко зависи от нас.

# 593
Аз откакто съм без матка забелязах че килограмите ми вървят само нагоре, без да има друга драстична промяна в режим на хранене и спорт.
Яйчници имаш ли? Аз за година и половина без матка, не съм мръднала кило нагоре...ама и надолу не съм! 😀 Няма логика ако е само матката да се качва, тя е мускул...просто ако имаш яйчници бавно вървиш  към затихване на функцията им с напредване на възрастта.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:58 от mimi.7299

# 594
На мен ходенето пеша не ми е проблем. Аз на ден имам минимум по 12000 крачки. До преди 4 месеца обяснявах, как всеки трябва да намери време за себе си, само че нещата се променят и живота ми показа, че не всичко зависи от нас.

Разбира се, и нищо не е на всяка цена. Идеята не е да се влачим от умора все пак Simple Smile

# 595
  • Бургас
Когато ходиш на работа с редовно раб.време е много трудно да се съвместява всичко ако няма кой да те смени с другите задължения. Ставала съм в 5ч.за да мога всичко да направя, но не съм издържала дълго време. Ходила съм на йога, плуване, спорт, танци след работа , слизала съм далеч от къщи за да вървя, но и това измаря и като знам, че в къщи ме чака пране и готвене съвсем се изнервях. Да не говорим, че вечер коремът ми беше подут и пълен с газове и в един момент отказах спорта вечер.

# 596
Не всичко е и до движение.От 25 годишна работя физическа работа с тичане,вдигане,носене и т.н.в къщи и на работа(включително на смени).Освен здравословни проблеми нищо друго не съм получила.Скоро разбрах за гръбначно изкривяване,което вероятно е от младежките ми години и обяснява всички дегенеративни проблеми и болки на тази възраст.Моля без апели за движение и ограничения към хора които отдавна са открили "топлата вода"

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 04:10 от dt

# 597
Да, и аз мога да стана в 6ч. за да тренирам преди работа, но определено предпочитам да поспя, за да си отпочинат нервите и кожата ми! Ранното ставане при мен води до нервност и тъмни кръгове под очите...През уикенда спокойно мога интензивно да се раздвижа! 🙃

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 21:27 от mimi.7299

# 598
  • В полите на Пирин планина
Според мен най-важното е просто да се движим, пък дори и да не са някакви специални тренировки и още по-важно е да ни носи удоволствие.

# 599
  • Бургас
Така е!
Всеки трябва да си гледа от собствената камбанария!
Всеки си знае, кое му се отразява ок и кое не е по силите му!
Тук само обменяме опит и търсим подкрепа!

Общи условия

Активация на акаунт