Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 186
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Днес започнах деня с йога, 30 минути се разтягам, имам проблем с гърба от времето, когато работех като стюардеса, ако пропусна 2-3 дни, не мога да издържа от болки. Ходя пеша по 2-3км на ден, днес ще пропусна, детето е болно, това е горе-долу моето движение, с килограмите проблеми нямам, ама то е генетично, няма пълни хора в рода ми, 3 поколения назад. Не пропускам плуване, ако има басейн около мен, но с менопаузата ще обръщам повече внимание на калция заради тънки кости.

# 601
момичета, нутриц. Надя Петрова, започва програма " Clean start 2026: EASY MODE ", чрез видеа в ютуб. Ще разказва това онова, полезно за нас. Тя самата е на 48г., Все ще си намерите нещо ново и интересно.
Гледайте я.

# 602
Здравейте, може ли СRP да се завиши от хормонален дисбаланс?

# 603
Ало е нещо съвсем леко завишено, но иначе не мисля, че
хормоните са причина за повишаване ма CRP.

# 604
crp е основен маркер за възпаление в организма,   малко или много. Не съм срещала инф., хормонален дисбаланс, да му влияе. Но хремичка, червено гърло такива разни, му се отразяват.   

# 605
Момичета, тази нощ се събудих внезапно, защото се почувствах като в пещ. Цялото ми тяло, от главата до петите беше в ада 🤣 така ли започва климакс партито или просто съм била навлечена (бях с 2 ката дрехи) под надутия климатик? Купонът продължи кратко... На 41 г.съм...

# 606
Аз съм така от 3,4 нощи. Надявам се да е от последните топли дни и дебелата завивка.

# 607
Така, аз с риск да досадя... Вчера бях на преглед, много дебела лигавица и веднага направиха абразио. Сега чакам хистология. Много ме е страх по две причини:
1.Питах лекаря има ли риск за онова трибуквеното, по това, което вижда и той директно каза да. После смекчи, че не е голям риска, ама.... беше честен. За него казват, че още на ехограф познава, има набито око.
2.Много бързо ме вкараха за абразио.

Ще се побъркам докато чакам хистология.

# 608
Така, аз с риск да досадя... Вчера бях на преглед, много дебела лигавица и веднага направиха абразио. Сега чакам хистология. Много ме е страх по две причини:
1.Питах лекаря има ли риск за онова трибуквеното, по това, което вижда и той директно каза да. После смекчи, че не е голям риска, ама.... беше честен. За него казват, че още на ехограф познава, има набито око.
2.Много бързо ме вкараха за абразио.

Ще се побъркам докато чакам хистология.

Ами вкарали са те бързо, защото удебеляването крие риск от внезапен кръвоизлив, по-добре навреме. Ако има някакво образувание той ще каже при прегледа, но няма как да ти каже, че няма риск. Все пак хистологията най- точно дава информация, това е и причината на мен да се направи, защото аз имах такива проблеми много преди абразиото. Иначе как го направиха веднага- упойки слагаха ли ти, че мен ме искаха гладна и жадна.

# 609
Да, с упойка, но аз бях сутринта на преглед и не бях яла, пила, понеже бях притеснена.

# 610
Да, с упойка, но аз бях сутринта на преглед и не бях яла, пила, понеже бях притеснена.

Пускани ли са ти хормонални изследвания, извинявам се ако е писано, не помня имената на потребителите много Simple Smile

# 611
Не са ми пускали хормонални изследвания.

# 612
  • Бургас
По въпроса с движението аз пък съм на друга крайност. Имам време и възможност, но нямам никакво желание и сили. Заради ИР се чувствам вечно уморена и дори от мисълта за физическо натоварване се уморявам. Не пия метформин, спазвам строга диета и успях да сваля нивата на инсулина (има още какво да се желае), но все още се чувствам уморена. Да не говоря пък, че имам и мозъчна мъгла на моменти. Мисля скоро да посетя ендокринолога си и да я помоля да ми изпише да пробвам направо от групата GLP-1. Някой взема ли такива лекарства и как му се отразяват?

# 613
И смяташ,че от това ще живнеш?За умората може да има много причини,по-добре намери твоята.

# 614
  • Бургас
Надямам се, съдейки по отзивите на хора приемащи ги. Повечето казват, че направо им е "светнало".

Общи условия

Активация на акаунт