Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 12 562
  • 428
  •   3
Отговори
# 375
  • На изток от Ада
По принцип се хиди на репредоктивен ако няма бременност при 1г опити . За теоите години .
Какви изследвания имате точно ? Спермограма в репредоктивна клиника ли е ?
6м още да чакате за снимка .... Защо?

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 15:25 от nasito8988

# 376
Аз не виждам защо ще чакаш още 6 месеца докато си направиш цветна снимка, след като от 3 години няма бременност.

# 377
  • Be realistic - plan for a miracle.
По съвет на лекар в клиниката където ходихме, ще изчакаме още 6месеца, за да видим какво ще стане, ако ли не ще си правя цветна снимка на тръбите

Каква е причината да се чака 6 месеца на фона на 3 години опити? Simple Smile
Излишно е за мен. Над 30 години вече се чака 6 до 8 месеца от началната точка на опитите, преди да се направят базови изследвания - цветна снимка, полови хормони и няколко фоликулометрии. Но най-вече цветната снимка е важна. Също е добра идея да се провери матката за сраствания от предходната бременност - диагностична хистероскопия, която ще покаже дали няма и някакви мини-полипи за чистене. Успех!

# 378
Спермограмата е правената в МЦАР Варна. Докторката от клиниката така ни посъветва. Хормонални, щитовидни, витамини и всякакви изследвания имаме правени и двамата. В момента правя фоликулометрия.
Но аз съм си казала,че след Нова година, ако не се получи дотогава ще си направя цветна снимка.

# 379
  • На изток от Ада
Всякакви изследвания ... Ир , хистероскопия, нк клетки също може ...

# 380
Момичета, честно не знам как да се справя с това чакане до датата на цикъла. Ето за това не е подходящо за мен да следя овулацията, защото много се вглъбявам, много го мисля и имам чувството, че времето изобщо не минава - 7 дни се усещат като 37. Не знам дали и при вас е такова усещането, но някак много исках да се оплача 😁

# 381
Такова беше при мен преди. Вече чакам спокойно и дори не ми се прави тест. Толкова отрицателни тестове съм видяла, че нямам нужда от повече, но всеки път ми става гадно, надеждата умира последна.

# 382
  • На изток от Ада
При мен е така , но аз ми е удобно да следя о. Знам кога е теста евентуално.
А и останових че Б става от три дни опити подред.

# 383
Салсера, точно това ми се случва сега и на мен. Нали помните, че ви казах, че прогестеронът ми е супер висок - 165 нмол и че сигурно много бавно ще падне. Е през нощта на 11 срещу 12 дпо ме изненада кръв в тоалетната. Вече трети ден леко си тече, още не го окачествявам като цикъл, но явно високият ми прогестерон се срина светкавично на 11 дпо и си започна обичайното ми леко кървене преди цикъл, както е последните месеци.
Soulshok, и на мен ми тежи много да чакам цикъла най-вече след като видя отрицателния тест. Но да, няма такъв филм, да не го мисля.

# 384
То и аз съм сигурна, че няма как от първия месец да ударя лотарията и си очаквам отрицателен тест другата седмица, но някак си знаете всеки има едно очакване, едно вълнение…

# 385
  • София
И този месец опитите не дадоха резултат. Тази вечер цикълът ми дойде - това брои ли се за ден 1? Или от утре да броя? Лутеалната ми фаза е била само 10 дни, ако днес го броим за ден 1. Сякаш обикновено ми е 12 дни. Имате ли информация как бих могла да я удължа? Цикълът ми е средно 25 дневен.

# 386
  • Sofia
И този месец опитите не дадоха резултат. Тази вечер цикълът ми дойде - това брои ли се за ден 1? Или от утре да броя? Лутеалната ми фаза е била само 10 дни, ако днес го броим за ден 1. Сякаш обикновено ми е 12 дни. Имате ли информация как бих могла да я удължа? Цикълът ми е средно 25 дневен.
Ако е дошъл цикълът след 2 на обяд се брои, че утре ти е ден 1, а не днес. Поне на мен така ми бяха казали, като се обадих да запиша час за начало на стимулация. За да имаш къса лутеална фаза, вероятно имаш и нисък прогестерон, евентуално и високи естрогени. Как можеш да я удължиш, не знам.

# 387
  • София
Rouina91, благодаря за отговора. Дойде ми около 20:00 часа, значи утре броя за ден 1. И аз мисля, че имам нисък прогестерон. Съдя по проблеми със съня седмица преди Ц. Пролактинът ми беше 411 на ден 3, но моята лекарка не му обърна внимание. Естрадиолът беше в норма, 135.

# 388
Момичета, препоръки за добър ендокринолог? Моя от Пловдив май ми се ще да го сменям, нещо много неглижирано се отнася вече (на годинки е, пред пенсия...) не го виня, явно вече е изморен... Ако има мацки от Пловдив примерно, биха ли препоръчали?

P.S AA, губи ми се от бая време по тъча.... 🙃

# 389
Аз идвам с разказ от безплатна консултация с доц. Серкан Орал, на която бях по-рано днес.
Каза, че не сме лесен случай, но не е невъзможно и има какво да се опита. Той не препоръчва естествен цикъл дори за 1 фоликул - правят задължително стимулация.  Евентуално екзозоми ако види, че не реагирам добре на стимулацията, решава се в процеса дали има нужда. Това е експериментално, няма научни доказателства дали работи, но за хора, които били на път към донорска програма се прилагало като последен шанс да побутнат нещо. Направи ми много добро впечатление, че беше запознат със случая още преди да влезем. Задължително искат цветна снимка при тях, не признават нито българските, нито проверката с пяна. Не разбирам защо, но явно различните школи си имат различни виждания и аз лично се чувствам длъжна да опитам. Каза че можем да направим една цветна снимка при него преди трансфера на единствения ни ембрион в България, за да подсигурим че средата е ок. Това в случай, че излезе еуплоиден, разбира се. Ако не - отиваме на 2 ден направо за стимулация и цветната снимка се прави след пункцията. Накратко май е това.

Общи условия

Активация на акаунт