Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 12 898
  • 435
  •   4
Отговори
# 45
Тирамису, двоен тригер ще сложим - и овитрел и декапептил. За сега това. Дано и мериоферта малко да побутне нещата.
Наси, защо дано, това не е ли нещо, което зависи от вас, вашите планове и вашите приоритети?
Относно бройката, веднага се сетих за Даниела (hey.daniella), която след първото родено инвитро има още две породени естествени бременности и май последната беше на към 40-41. Така че пожелавам ви го от сърце!

# 46
Кенди, Цветков трябва май едни близнаци да ти направи, за да сколасаш с тоя план и да им докажеш на момичетата, че наистина не са стари Smiley .
О, той много иска да сложим първо двата нетествани ембриона заедно, аз много искам да му счупя очилата Grinning

Прего, често си го мисля аз това как ако изобщо някак успеем да създадем едно дете колко кратко ще сме родители, колко малко време ще имаме като такива. После си давам сметка, че количеството време не е фактор, а качеството. Мисля си и другото - как ако е само̀ и няма да има брат/сестра. После се сещам как аз и брат ми се чуваме само по празници кажи-речи и не сме особено свързани.. така че има го и това - не винаги прякото семейство са най-близките ти хора.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 13:52 от hardcandy

# 47
  • На изток от Ада
Щот не са малко пари..400 лв .
Казах че в момента сме зле финансово. Мм е с доста кредити.
А и има и друго,  идва студ и трябва да съм здрава 2 седмици...

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:13 от nasito8988

# 48
Кенди, Цветков трябва май едни близнаци да ти направи, за да сколасаш с тоя план и да им докажеш на момичетата, че наистина не са стари Smiley .
О, той много иска да сложим първо двата нетествани ембриона заедно, аз много искам да му счупя очилата Grinning

Прего, често си го мисля аз това как ако изобщо някак успеем да създадем едно дете колко кратко ще сме родители, колко малко време ще имаме като такива. После си давам сметка, че количеството време не е фактор, а качеството. Мисля си и другото - как ако е само̀ и няма да има брат/сестра. После се сещам как аз и брат ми се чуваме само по празници кажи-речи и не сме особено свързани.. така че има го и това - не винаги прякото семейство са най-близките ти хора.

Всичките тия мисли са ми 1:1 с моите и всичките ми притеснения - първо, кога ще стане да имаме дете; аз на колко години ще съм, та кога ще имаме време да го отгледаме, та да видим значими за него неща; само с едно дете ли ще сме, като виждам каква борба е за него...само ей такива мисли и понякога ме обзема едно отчаяние наред с други притеснения и като ми се дореве....После си казвам да се стягам, но просто много се разпознах в написаното от Candy

# 49
Привет момичета, да се включа и аз с малко история. С ММ пробвахме три години и така и не се случваше това бебе. Тръгнахме преди две години и нещо по доктори. Аз имам три бременности преди това с различен партньор. Едната завършила в 9г.с с липса на сърдечен пулс, една - живо раждане, синът ми е на 14 год и една- ИМБ. С ММ не бях видяла положителен резултат до преди няколко седмици. Минахме четири инсеминации, две ин-витро стимулации и три трансфера. Последния трансфер с последното ембрионче  беше успешен и за сега се развиват нещата. Предвид всичко описано, все още не мога да се зарадвам напълно и на всеки преглед очаквам да изкочи нещо неприятно. Но и се старая да гледам позитивно и да се опитам да се насладя на момента, поне доколкото мога с това ужасно постоянно гадене и липса на сън вечер съчетано с постоянна умора.
По темата с разликата на децата мога да напиша реферат. Аз имам 13 год. Разлика с брат ми - не съм била планирана и така да се каже съм ги изненадала нашите. Майка ми е била на 35 год, когато е забременяла с мен. За съжаление и двамата ми родителя вече не са сред нас и това е нещо, което винаги ме е притеснявало за бъдещето ми дете. Както споменах синът ми вече е на 14 год, ще бъде на 15 год живот и здраве когато се появи бебенцето и тази разлика също ми е притеснение. Аз с брат ми така и не успях да изградя стабилна връзка! Като бях малка все исках да съм при него, но той се е вълнувал от други неща, вместо малката си сестра и това е нормално - тийнейджърство! Но така и продължиха отношенията ни, почти не сме поддържали контакт. Когато и майка ни почина, започнахме да поддържаме повече връзка, чуваме се често, но просто това чувство на сплотеност го няма! Мисля си и сега как ще се стече ситуацията с още по-голяма разлика и със сигурност ще дам всичко от себе си да я няма тази отдалеченост!
Не съм против бременност след 35-40 год, имам си моите неудачи от детството, а и сега като възрастна от всичките следствия на тази бременност. От друга страна като не идва по план, какво друго можеш да направиш освен да пробваш още веднъж и още веднъж докато стане. Вярно е, че всеки сам си кове съдбата и моят живот надали ще се повтори с този на моите деца, поне каквото зависи от мен ще бъде направено да не се стигне до това, но и все пак имайте едно наум когато изпаднете в такава ситуация и се опитайте да влезете в положението на детето/цата си!
Споделям гледна точка, житейски опит и в никой случай не искам да се изтълкува като негативизъм, а просто като споделен опит! ❤
Дерзайте и не се отказвайте, да постигнете най-ценното в този живот - децата!

# 50
Здравейте,

Завръщам се с нови сили и подготовка за инсеминация при д-р Станулов. В скрит текст ще дам кратък ъпдейт, че доста време се лутах Grinning

На всички чакащи положителни тестове стискам палци Heart

Много се надявам, че имената, които не виждам са в отчетната тема и им предстои раждане Hands Pray

Скрит текст:
Включвам се отново, след една много дълга почивка от почти 6м от този форум и още 2, чуждестранни. Давам кратък ъпдейт какво се случи при нас - последна спермограма м.април, хубава, с която и съм забременяла, но нещата приключиха доста бързичко. Михайлова ме беше натъпкала с кортикостероиди, ЧХГ не се развиваше добре, но Калчев каза да не спирам терапията на ЧХГ 123 и 2 дни по-късно, в същата лаборатория 148. Никаква логика като цяло, видяхме се на уречената дата каза, че се съмнява за ИМБ и си ме изпрати. След 2 седмици още започна кървене и се изчистих изяцло само, но приключих с клиниката на Калчев.
Цялостно отношението беше под всякаква критика, същия ден след като се видяхме и изрази съмнения за ИМБ ме изпрати на нов кръвен, само ми звъннаха от регистратурата по телефона да кажат, че съмненията му остават и в петък иска да ме оперира (всичко това се случва в сряда) и аз се прибрах в Бургас. Трябваше да ми звъннат в четвъртък да се уговорим за час за петък и подготовка за лапароскопия, но никой не звънна до 16ч следобед като аз ги потърсих и чух, че доктора щял да ме прегледа в петък и да прецени кога ще ме оперира, при което аз полудях, защото много добре знаят, че пътувам 400км в посока. Сутринта бях звъннала в клиниката на Малинов и от там ми обясниха, че щом няма съмнение за кървене нямало как в петък да ме оперират, защото графикът му бил запълнен и няма да се водя по спешност и ми се скараха, че имало подготовка аз как съм си го била мислила това...
 През това време АГ в Бургас успя да ме вмъкне и беше в пълен потрес как с ИМБ са ме оставили да пътувам 400км и колко било опасно това, но на самият преглед, 1 ден по-късно (четвъртък) на обяд), тя видя "сянка" в матката и беше много изненадана как в София не са я видели, не съм й споменавала къде ходя в София.
Като цяло се озовах в много неприятна сутуация, супер несериозно отношение от страна д-р Калчев, тези от регистратурата дори не искам да ги коментирам колко са зле, неадекватни на моменти и помнят по 35секунти...
Останах да се следя в Бургас, изпращах снимките на позната лекарка по вайбър, стана голям хаус. Вътрешно бях в някакъв ад и в същото време трябваше да остана адекватна за да не страдам от липсата на отношение на лекарите.
Накрая нещата се развиха по най-добрия начин в тази ситуация - да не е ИМБ и да се изчистя сама, преживявах си го, още го преживявам, но такъв ми бил късметът.
Чакам сега да излезне кариотип на мен и ММ, направихме цветна снимка преди месец, която е със заключение две отпушени тръби, витамини и хормони са супер, дори ТСХ успях да сваля до 2.5 и сега се надяваме инсеминацията да ни помогне за една успешна Б Hands Pray

# 51
Sisi_cat, успех на теб с инсеминацията Flowers Four Leaf Clover
Сега се сдухах от историята ти Grin , защото страшно много се чудих към кой лекар да се обърна след двата ми аборта, избрах Калчев и чинно си чакам часа от май месец Tired Face и като прочета нещо такова и почвам да се чудя правилния избор ли е това, при положение, че се чака с месеци за всички известни имена и направо се побърквам. Наясно съм, че случай със случай не си прилича, съжалявам, че си минала през такова разочарование, но в мен винаги има зрънце на съмнение дали съм направила правилен избор за лекар Frowning1
Имам някакво усещане, че както всичките ми изследвания излизат в норма, Калчев ще ми направи хистероскопия и ако не открие нищо, ще изгуби интерес....не знам, някакво тъпо усещане такова имам, пък не искам да се настройвам негативно

# 52
Странно би било да има доктор, за когото да няма нито едно лошо мнение.

Аз например съм очарована от цялата клиника, 2те рецепционистки, Мария, Цвети, Калчев, Чучумишев, Бояджиев и сестрата на Чучумишев.

# 53
Semirra, напълно съгласна съм, просто нямам приятели, които да са минали преди мен по моя път и буквално от тук научих имена на лекари, изследвания, процедури и тъй като съм доста нерешителна, когато се чудих при кой лекар да отида и да чакам, ми изникнаха всички познати имена и реших да е Калчев. Просто си споделям, че в такива моменти почвам много да се чудя дали съм направила правилен избор и за съжаление ще разбера едва, когато стане ясно, че или ми е загубил времето или имаме щастлив край

# 54
  • На изток от Ада
FleurÉtoile знаеш че мошеш да ми пишеш.

Интересно при мен от три дни теста за о не мърда . Вероятно ще е пак на 16 , 17 ден.
Днес ми е 13 ден

# 55
FleurÉtoile, докато нещо не е факт няма причина да се тълкува и приема за факт.
Тоя филм с Калчев е съвсем нормален. Но… хубаво е да имаш предвид, че дори Калчев не е алфата и омегата, не може да ти даде всички отговори. Разбирам, че тука всяка иска да се метне в ръцете на някой лекар, да ѝ каже ей това ти е проблема,  така и така ще го решим ама не работи така. Ако някои стигат до целта си по правя линия, с максимум една спирка, на други се налага да минат през 3 квартала, да се върнат повече от половината път назад, да обиколят през съседен град и разбираемо е свръх напрягащо, изнервящо, тормозещо, но най-важното е едно - да сме в движение, щото само така се стига някъде. Като мине прегледа ще имаш реална информация и изводи от нея, всичко преди това е сок от филм.

# 56
Въпреки че в момента ходя и се чувствам като 80-годишна бабичка с тази невралгия аз по дух си се чувствам млада и се готвя за две деца -  дали ще се породени или близнаци, те си знаят Simple Smile

За Калчев и аз чета колко момичета едва ли не го имат за божество и смятат че отидат ли там той ще ги оправи. Е ми и аз така си мислех преди 2 години, но единственото, което ми оправи беше матката с хистеро и потвърди с Exfoam че дясната тръба е запушена, както на ЦС. Не очаквайте от доктора да ви направи деца ( той вече не е репродуктивен) или да ви каже - ходи при този и ще стане. Той си се занимава с хистеро, лапаро, лактобацили, не знам какво повече очаквате от него. Деца не прави, освен на жена си RelaxedInnocent

# 57
  • На изток от Ада
Салсера, то и аз духовно се.чувствам млада, даже,дете. Страшни сме с ММ по лигавене. Аз съм и сериозна де. Не мога да се смея на глупости

# 58
Съгласна съм с горните мнения. Тесен специалист е и е много добър с матката. Аз за това отидох при него и ми свърши работа. За ембриони отидох където се правят добри такива. За хормони на ендо. За имуно на Михайлова. И тн Simple Smile

# 59
Кенди е  напълно права, ако на някои им се получава от първия път, други катерим планини и плуваме в открито море без компас. Наскоро и на мен ми се прииска да намеря лекар факир, който да ми каже направи това и това и  след х месеца ще си бременна. Сега си чакам чинно часа за Калчев, ходя си на акупунктура, пия си добавки и отвари и чертая следващи стъпки.
Ако някой ми беше казал какво ме очаква, вероятно, нямаше да се реша да тръгна по този път сама. Но нито за миг не съжалявам и ще продължавам да плувам срещу течението без пояс, докато не се намерим с детето ми. Сърце не ми дава да се откажа. А дали ще имаме достатъчно време, не зависи от нас. Важното е дам добро възпитание и да го науча на ценностти, които ще му помогнат да стане добър човек.
П.П. Не бих върнала близнаци и аз, въпреки, че осъзнавам огромния риск на моята възраст, но Господ си знае работата.

Общи условия

Активация на акаунт