Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 888
  • 809
  •   1
Отговори
# 585
Вчера, 15-ти ден от МЦ отивам на АГ да " търсим една овулация". И аз викам на док, едва ли ще намерим нещо, защото нали моя цикъл е 34-35 дни, овулации се търкалят около 20-ти ден от МЦ някъде. И тя вика, аа има двама хубавци в ляво .  Единия 21 мм, а другия 17 мм. Ендометриум - 8.6 см. Прибирам се вкъщи, правя тестове за О, правя Мира тестове и о, чудо, не показват нищо, зорлем тия за О, се оцветяват. АГ ми каза, че след около 3-4 дни предвижда О. Сега възможно ли е тоя 21 см да е запрял нещо и да чакаме тоя 17 мм да се пукне и затова да не отчита ЛХ? И въобще какво е това разминаване, аз ако не бях отишла на АГ щях да си чакам, чакам, и можеше и да я изпусна.

Мони, дано мине леко!
Слънце, ама тия да не правят ПИД в Щатите, какво е това чакане, обади им се.

# 586
Вчера, 15-ти ден от МЦ отивам на АГ да " търсим една овулация". И аз викам на док, едва ли ще намерим нещо, защото нали моя цикъл е 34-35 дни, овулации се търкалят около 20-ти ден от МЦ някъде. И тя вика, аа има двама хубавци в ляво .  Единия 21 мм, а другия 17 мм. Ендометриум - 8.6 см. Прибирам се вкъщи, правя тестове за О, правя Мира тестове и о, чудо, не показват нищо, зорлем тия за О, се оцветяват. АГ ми каза, че след около 3-4 дни предвижда О. Сега възможно ли е тоя 21 см да е запрял нещо и да чакаме тоя 17 мм да се пукне и затова да не отчита ЛХ? И въобще какво е това разминаване, аз ако не бях отишла на АГ щях да си чакам, чакам, и можеше и да я изпусна.

Мони, дано мине леко!
Слънце, ама тия да не правят ПИД в Щатите, какво е това чакане, обади им се.

Привет, без да съм чела много назад темата ще споделя, че аз днес също бях на преглед. Имам фоликул 17 мм, 13ти ден след цикъл. Обикновено ми е на 30дни.  Д-рът очаква овулация между неделя и вторник (15-17 ден) и препоръча всеки ден опити. На 4ти декември имам отново час, за да видим какво се е случило и да се прецени дали да се включи прогестерон.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 17:11 от IrenK

# 587
С Мира нямам опит, но с обикновените тестове ми се е случвало многократно да имам негативни тестове, вечерта позитивен, сутринта на АГ и овулацията вече е минала. За себе си съм стигнала до заключението, че явно при мен нивата на хормона се качват много бързо и спонтанно.

За 17мм да чакате 3-4 дена добре, но другият няма да държи толкова. Аз съм имала също така втори сравнително голям фоликул, единственият път, когато и двата са се спукали (явно, понеже имаше две жълти тела) беше след една от инсеминациите с таймиране и сигурно е било от инжекцията. Иначе са си забивали между 14-16мм, а големите са си овулирали.

# 588
Да, аз я питах и тя това каза, че обикновено се пука големия, а малкия регресира. Предполагам, че само при таймиране или ако и двата са еднакви ( в ест.условия) може да се случи и двата да се спукат. При мен също нивата на ЛХ буквално скачат за часове. Няма, няма, няма и изведнъж бааам! Ние си правим опити, казала съм на ММ през 40-48 часа, пък все ще я нацелим, хаха

# 589
Мина моето мъчение, да си кажа честно заболя, но за кратко. Сенкова каза че резултатите за тромбофилиите са супер и само В-групата витамини трябва да са металирани форми и няма необходимост от друга терапия. Одобри ми програмата с добавките за вит.Д, В-групата и желязо, и даже на Пролактина не му  особено внимание, каза че и за нея не е реална стойност. Сега чакаме резултати от  биопсията в края на другата седмица и после началото на следващия Ц стартираме подготовка за ЗЕТ. Забравих да я питам дали ще е стимулиран ....

ПИД го правят в Испания в igenomix.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 18:48 от Monita576

# 590
Доколкото знам желязото се спира преди трансфер. И се почва по-натам по време на бременността при нужда.

# 591
Салсера, да се включа и аз с моето скромно мнение - според мен ще позитивира теста за ову днес или най-късно утре. Действайте си, даже защо не сложихте един овитрел, белкем се спукат и двата.
Миналия месец, като стимулирахме, сложихме овитрел на фоликули 20мм и след два дена и още часове отгоре усетих, че се спукаха и ме отпусна напрежението в яйчника.
Браво, Монита, а по повод микробиологията какво каза Сенкова?
Слънце, все отварям да чакам новини за твоето ембрионче, много се надявам да имаш хубави новини.

# 592
Семира, казах на Сенкова, че след като излезели резултатите от изследванията съм започнала да пия по 2 прахчета Фортефер, което са 28мг желязо с витЦ и тя каза супер е.

За микробиологията забравих да я питам, но в приложението имам коментар от д-р Кирякова, че няма данни за инфекция и нарушения във вагиналната флора.

# 593
Тирамису, въобще не се сетих да й кажа да ми даде Овитрел. А той на какви размери се слага? Трябва ли да са минали 18 мм и двамата?

# 594
  • На изток от Ада
Интересно правих тест за О на изи хоум.  С една урина 2 теста. Че първият ми се видя дефектен.

Първият показа 0. 66 , втория 0.5. Снимани на еднакво място

# 595
Тирамису, въобще не се сетих да й кажа да ми даде Овитрел. А той на какви размери се слага? Трябва ли да са минали 18 мм и двамата?

При моя случай на последния преглед бяха 20мм и 16мм и таймирах на следващия ден. Беше естествен цикъл и не сме целяли двойна овулация, просто така се е случило.

# 596
Точно както казва файербърдчето, може би на следващия ден можеше да ударите един овитрел. Току виж се отделила яйцеклетка и от по-малкия фоликул. Мисля че това на някаква норма от колко милиметра нагоре може да се очаква да излезе яйцеклетка.
Но както и да е, свърши за този месец, ако и друг месец имаш такава ситуация, може да попиташ, дали има смисъл от таймираща инжекция.
Наси, хич не се и чудя, тя апликацията според светлината и местоположението ми дава различни резултати на един и същи тест. Но след 3 години тестване вече не ми и трябва да питам easy at home, какъв ми е резултата. Стане ли тестовата по-тъмна от контролната, тогава е пика.

# 597
Слънце, ако утре нямаш резултат, им се обади наистина. И аз чаках като теб и счупих системата от рефреш. Накрая като качиха резултатите, видях, че са били готови преди седмица и доста се ядосах, защото за мен беше голямо напрежение това чакане. Вярно, че тогава съвпадна и с местенето на клиниката, но... стресът си е стрес. Стискам палци за добри новини! 🤞

Salsera, овитрелът наистина е добра идея в такава ситуация, но и сега вероятно ще си има О и гледайте да я уцелите Simple Smile Много зависи при какъв размер се пукат при теб. Ако е на 23 или 24мм, напълно вероятно да е права, че ще е след 3-4 дни. Стискам палци и на теб Simple Smile

# 598
  • На изток от Ада
Тирамису на еднакво място са снимани . Един след друг.

И друго интересно. От октомври 2024 следя о. След Ма почнах юли.
Само юли е била вторник. Винаги е петък, събота или неделя.  Общо 13 О

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 15:48 от nasito8988

# 599
Да, пукат се към 24, понякога и 25, те много мислят мойте, хахахах

Общи условия

Активация на акаунт