Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 12 932
  • 435
  •   2
Отговори
# 420
Съгласна съм с всичко написано, няма нищо сигурно вече, уви. И пълно вглъбяване в тези неща също не е полезно, но пък това, което можем да си спестим е хубаво да го направим! Нещо много важно, не ходете на трансфер с напръскан парфюм или кремове за тяло със силен мирис. Това може да повлияе на ембриона за краткото време, което прекарва в спринцовката, докато го вкарат в матката! Ембриолозите следва да спазват протокол и докато работят да нямат досег до изкуствени аромати, много с токсични за яйцеклетки, сперматозоиди и ембриони.
SemirraАко знаех, че има такова изследване, щях да си го направя. Звучи много логично! Скъпо ли е?
Rouina С теб сме си говорили и знаеш какво е мнението ми за твоята ситуация. Дали съм права нямам идея, времето ще покаже, като вкараш възпалението в норма и пробвате стимулация тогава! Дано да стане възможно най-бързо! Иначе всички останали подобрения в начина на живот са само в наш плюс, все пак това са неща, които тровят и нашия организъм. То ясно, че няма да живеем с орлите, но пък нека да е една идея по-здравословно. Докато правих стимулация се боядисвах с билкова боя от Зоя. Но е голямо слугуване - аз имам доста бели коси, за да покрие се боядисваш с подготвителна боя( 1 час стои на главата), изчакваш ден-два и вече със самия цвят( пак 1 час) Но го изтърпях, докато извадят яйцеклетките. След това започнах с една боя, продават я и по аптеките Color&Soin - има избор от цветове и покрива много добре бели коси. Подходяща е за бременни и онкологично болни. Тя е на принципа като нормална боя за коса, аз се боядисвам сама, вкъщи.
Не казвам, че мерките са панацея, но си струва да се опита!
Syringa Това със зелето е много добра идея! Аз зеле не знам как се слага, винаги родителите ми са правили и се получаваше доста вкусно и обичам, но тях вече ги няма, та ще трябва в някакъв момент да се науча. Пробвала съм да си правя лимонада с джинджифил, пак има много пробиотици, но подозирам, че ползвах чешмяна вода и макар преварена има хлор, който изби бацилчетата. Ще пробвам пак! Изобщо съм решила да наблегна на домашното от тук нататък и скоро ще можем да си отглеждаме зеленчуци, та мисля и лютеница да си правя.
Слънце Опитай по малко да премахваш вредните, изведнъж е трудно, малко по-малко. Нищо не губиш!
lubanik Мислиш да пробваш с теста ли?

# 421
Тирамису, сигурна съм, че нещата ще се случат в правилния момент 🤗❤️❤️❤️ Аз също за едната стимулация в Турция бях направо стъписана... Вече сме там да стартираме процедура и се оказах с цели ОСЕМ големи кисти, дори лекарят ми каза, че не е виждал такова нещо...на следващия месец ги нямаше, но от тогава си знам и имам изписани контрацептиви преди стимулация и преди трансфер. Стискам ти палци 😍 аз имам многоооо пункции, а успешната/след, която имахме балансирани ембриончета/ беше след Коледните пости на 31-ви януари 😁🙏🏻 Постихме само една седмица, но си пазихме после всичко в църквата и на Коледа взехме причастие. 🤗

# 422
Буболина, не мисля да го правя. Семира е права, че няма защо да се пуска, ако няма кой да го разчете.
По-скоро ще се разтърся кои гени точно са включени и ще пробвам да видя при мен как са, ако успея да се ориентирам. Simple Smile

# 423
Към 600-700лв. беше, но определено нищо няма да разберете ако си пуснете теста сама. Говорете с репродуктивния ви дали знае за него.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 23:07 от Semirra

# 424
  • На изток от Ада
На мен ми умря поредната котка вирус в устата. Лечение .... Сивата котка от аватара ми Тигърчо!

# 425
  • София
Виждам, че споменавате стъклена кана с филтър, може ли да препоръчате марка? Ние сме с Brita, но е пластмасова.
Аз също внимавам с козметиката, сканирам я през Inci Beauty и много продукти просто изхвърлих. Не се боядисвам, макар на 40 да имам тук-там някой бял косъм, дразни ме, но никога не съм се боядисвала и точно сега ще изтърпя още малко. Не си лакирам ноктите, но и аз никога не съм била фен на маникюра. За дрехите съм минималист и избирам по-скъпи и качествени, не че това е гаранция за безопасност.
Намалих много употребата на парфюм и алуминиеви део стикове. Не пускам нищо пластмасово в миялната, дори белачката за плодове и нож с пластмаса в дръжката. Също ползвам предимно сода, вместо агресивен препарат за миялна или пък ги смесвам 50:50, отстранявам пластмасовата опаковка на таблетката.
Моите хормони са в добри граници, но опитите ни са безуспешни. Но и ММ не е правил спермограма, както се бях оплаквала. Иначе той пие много добавки, активно спортува и прави 18 часов фастинг.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 11:03 от Restless

# 426
  • Sofia
Restless, ние от пролетта ползваме на Aquaphor със стъкло. Имаше я на промоция в Лидъл и излизаше изгодно. Скоро не съм ги виждала, но по едно време често пускаха. Преди това бяхме с пластмасова на Aquaphor.

# 427
Restless, трябва той да направи спермограма! Имате ли прогрес с преговорите по темата? Нека да си свърши работата вкъщи и да я занесе в клиниката. Разбирам, че им е гадно да дават материал там, но това си е лигавщина ако твърдят, че искат деца!!!

# 428
Аз много отдавна не използвам пластмаса, каната също ни е стъклена на Аквафор, от техния сайт си я бях поръчала. Не си боядисвам косата от 2-3 години и от 2м спрях гел лака. Мисля, че само това ми липсва от поддържането. Тренираме редовно, бягаме, храним се вкъщи, максимално здравословно. Козметиката ми е изчистена година преди опити, парфюм почти не използвам.

Всичките тези неща е хубаво да ги спазваме по принцип, но в някакъв момент усещам (лично за мен) как се губя в тези неща, не си доставям и малките радости в живота - маникюр и някой хубав парфюм с крем за тяло. Не посещавам козметици по принцип и това беше грижата за мен и някакси ми липса, най--вече маникюрът. В същото време всички изследвания ни са хубави, оптимални хормони и бебенцето пак не става, та затова си мисля, че се губя

Живеем в по-малък град и тук е странно, че не искаме да ядем от всяко заведение, основно дори предпочитаме храна приготвена вкъщи. Странно е, че сикаш да водиш що горе здравословен начин на живот и едва ли не ние с ММ сме странни, изнежваме се и живеем постоянно в правила (чувала съм дори и казарма), та истината е някъде по-средата, хората около мен са доста по-спокойни и щастливи. Не че нямат проблеми, просто цялостно ги изживяват по-спокойно

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 12:30 от Sisi_cat

# 429
  • На изток от Ада
Аз не се гримитвам, косата рядко я боядисвам последно сложих къна истинска. Гел никога не съм слагала.
Не пушим , рядко пием  .
Аз се опитвам да се раздвижвам.
За храна не сме мн ограничени. Без захар. Кафе пия.

Не съм за ограниченията. Всяко нещо с мярка .

# 430
Днес четох, че Ути Бъчваров е родил близнаци на 47 г, а жена му на 51 г.....значи и за мен има някакви шансове  Innocent

Малко се скапах тия дни, защото тъкмо като си помислиш, че си една стъпка по близо до нещо и ти се изсипят отново кофи на главата, я некое разболяване, я след него се мъчи с още едно, я пари непредвидени летят за нещо, я ти дойде Ц.....Сякаш, някой или нещо нарочно ти пречи...Вие имате ли такива размисли и страсти?

# 431
Щом Ути е родил, всички можем 🤣
Salsera, не си сама ❤️Напоследък много често имам такива размисли. Имам чувството, че всичко е срещу нас и каквото може и каквото не може се обърква. Винаги всичко е сложно, объркано, неясно, по най-трудния начин. Даже споделях на ММ, че се чувствам като някаква пионка, която някой отгоре тормози и пробва колко ще издържи и си казва - още може, още може Simple Smile
Но все се успокоявам, че преди нещата да се подредят, трябва хубаво да се объркат. Та на този етап сме. И не отлепяме от там 🤣

# 432
Дръжте се, хора. Идват семейните коледни фотосесии, питанките “вие кога”, “при вас какво става”, “абе що не видиш тоя доктор”, “една колежка на 70 роди”, “ако бяхте отишли в Турция, щеше да е станало”, “в Тутракан що не видите”, “братовчедка ти 30 години опитва, взеха си хамстер и сега е бременна, щото спря да го мисли”, “абе в крайна сметка и без деца се живее”
Ще издрапаме до януари криво-ляво
Heart

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 22:20 от hardcandy

# 433
Ванеса, ша оцелейм, нема му се даваме на тоя отгоре Sparkling Heart

Кенди, хахах, аз имам късмета нищо да не ме питат дори и извън Коледните празници, че знаят най-тежката част от историята и в дома на обесения не говорим за въже. Обаче някакви случайни там кифли, дето са родили на 16 мои съученички, питали майка ми кога ще раждам ( че то корема си ми е в 6-ти постоянен) и викам кажи им да го д*хат и си продължавай) и са в ступор как можело да говоря така. Мога си, угаждам си. Айде да идва този януари, че ми писна от празници, а още не са дошли Simple Smile

# 434
  • Sofia
Selsara, дааа, много често се чувствам така, но понякога се случват и хубави неща. И ние изкарахме нещо преди 3 седмици. Седмица след това трябваше да пускам изследвания, че имах преглед при ревматолога. Бяха отврат резултатите. Панирах се, че лечението не работи щото дори се бяха качили спрямо предишни изследвания. Аз с моя акъл, че не съм изкарала нещо тежко и единствения симптом ми беше разтекъл се нос реших, че няма да има изменения от 'настинката'. Той ме накара да повторя след 2 седмици - сиреч днес... Щях да се разрева от кеф...ми то възпалителните маркери никога през живота ми не са били толкоз ниски. Сега със сигурност вече имаме зелена светлина да продължим след празниците. Очакваха преди стимулация да смъкнем CRP до 3. Ами в момента е 1...аз толкова ниско никога не съм го виждала. Много съм доволна днес.

Общи условия

Активация на акаунт