Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 12 562
  • 428
  •   3
Отговори
# 405
Слънце, браво, ето това се искаше, да се пробва нов подход. Все пак аз ще ти стискам палци до последно да не ви се наложи да стигате до Турция, но поне имате план Б.
И аз ще се оплача, че отивам вчера в клиниката и казвам, че този месец съм готова да започвам инвитро. И пак се оказа, че си правя сметките без кръчмаря, десния ми яйчник е леш - задържан фоликул и неразградени жълти тела, няколко. Другия месец не мога да стартирам нищо заради Коледа и отивам вече към края на януари. Колкото повече се мъча да се състезавам с времето, толкова повече спънки изникват.
Тея задържани тела дали за колко време ще изчезнат?

# 406
На мен веднъж ми бяха видели такова, още преди овулацията изчезна.

# 407
Rouina Тогава, когато бях с високо FSH доста размишлявах каква може да е причината. За мен средата в която живеем ни предлага консумация на много ксеноестрогени. Пластмасови бутилки, пластмасови кутии за храна, изкуствени ароматизатори под форма на парфюми, спрейове, свещи, пръчици, различни устройства, козметика за тяло, козметика за коса, гел лак, боя за коса вкл. дрехи, които никой не знае как са били третирани и боядисани( по този повод никога не съм купувала нещо от тему или шейн) Тогава например консумирах само газирана вода, нормалната просто не ми утоляваше жаждата, а тя е в пластмасова бутилка. Спрях да купувам каквато и да е вода в пластмаса, само стъкло, вкъщи - с кана( пак стъклена) Пилешкото месо е бъкано с хормони също. Домашна храна, повече зехтин, антиоксиданти, пречистена вода, никакви газирани, боядисвам се с билкова боя, не посещавам козметик, подстригвам се сама вкъщи, ползвам козметика на The orginary - сравнително изчистена. За мен това и добавките оправиха хормоните и до сега са нормални, независимо, че съм с намаляващ резерв. Основния ми проблем андрогена - само кортикостероида го оправи, но в случая поведението беше индивидуално.

# 408
Файербърдче, искаш да кажеш, че би могло да имам този месец овулация ли? Макар че като се замисля, едва ли, другия ми яйчник ме работи, в този едва ли ще тръгне доминантен фоликул на фона на съществуващи жълти тела Rolling Eyes

Буболина, възхищавам се на всички мерки, които си взела. Аз съм с почти нулев шанс да забременея и пак не съм спряла нито козметика, нито парфюми, нито съм на органична храна. Сигурно разчитам на добавките, и най-вече се моля на Бог да направи чудо.

# 409
При мен се резорбира жълтото тяло явно във времето между двата прегледа. Имах съвсем нормална овулация въпросния месец.

# 410
  • Sofia
Rouina Тогава, когато бях с високо FSH доста размишлявах каква може да е причината. За мен средата в която живеем ни предлага консумация на много ксеноестрогени. Пластмасови бутилки, пластмасови кутии за храна, изкуствени ароматизатори под форма на парфюми, спрейове, свещи, пръчици, различни устройства, козметика за тяло, козметика за коса, гел лак, боя за коса вкл. дрехи, които никой не знае как са били третирани и боядисани( по този повод никога не съм купувала нещо от тему или шейн) Тогава например консумирах само газирана вода, нормалната просто не ми утоляваше жаждата, а тя е в пластмасова бутилка. Спрях да купувам каквато и да е вода в пластмаса, само стъкло, вкъщи - с кана( пак стъклена) Пилешкото месо е бъкано с хормони също. Домашна храна, повече зехтин, антиоксиданти, пречистена вода, никакви газирани, боядисвам се с билкова боя, не посещавам козметик, подстригвам се сама вкъщи, ползвам козметика на The orginary - сравнително изчистена. За мен това и добавките оправиха хормоните и до сега са нормални, независимо, че съм с намаляващ резерв. Основния ми проблем андрогена - само кортикостероида го оправи, но в случая поведението беше индивидуално.

Бубе, вода пия само от стъклени чаши/бутилки. Ползваме стъклена кана за филтрация. Храната над 5 години (откакто живеем с мъж ми) си я съхраняваме само и единствено в стъкло. Парфюми, свещи, клечки и тнт не употребявам често. Парфюм слагам само по някакви специални поводи и то щот го имам, та да го хабя. Свещи и клечки не сме палили от над година. Отваряме прозорци да проветряваме и ползваме дифузер с етерични масла. Още преди първото инвитро си изчистих и козметиката (до голяма степен, не цялата). Ползвам био и натурална такава. Кремове за тяло без аромати и натурални, кремовете и серумите също са такива. Къпя се със сапун, та не използвам и душ гелове, като сапуните са изчистени и само с етерични масла. Вече за шампоана малко по-сложни - с гадна себорея съм (не съм сигурна, че е себорея, защото няма лющене, но има рани и зачервявания) по скалпа и регулирам с някви шампоани изписани от дерматолог, но и това мисля да пробвам да изчистя пък да видим, дали няма да се подобри положението и с раните. Като цяло от тему и Шейн НИКОГА не съм пазарувала, а не ме и блазни. Боята за коса обаче ми е стандартна от дрогерията, та бих приела съвети за хубава изчистена боя, която покрива и се ползва лесно.
Готвим вкъщи и рядко ядем навън. През продуктивните сезони, дори имаме градина, та продукцията и яйцата са ни домашни (яйцата купуваме от съседи, понеже живеем на село). Месо консумираме умерено до 2 - 3 пъти в седмицата, но си е от масовите магазини. Като цяло каквото мога се опитвам да изчистя.

# 411
Семира, би ли споделила за какъв генетичен тест става въпрос? Кои гени се изследват?

Rouina, със себореен дерматит съм. Тази година на три пъти си правих експерименти и мога да заключа, че при мен проблемите започват при консумация на млечни продукти. Може да ги спреш за известно време да видиш ще има ли ефект. Омега 3 също ми влияе много добре на кожата.

Аз също не си купувам дрехи от шейн и тему, но нека не се заблуждаваме, че останалите стоки, които купуваме от тук или чужбина, не са минали също от там! Наскоро си купихме боси обувки от бг сайт. Намерихме абсолютно същите в тему двойно по-евтино. Поръчахме ги, сравнихме ги и са абсолютно 1:1!

# 412
Lh-fsh polymorphism test, правят го в Геника, но явно много рядко, защото и там отне време да се обясним какво искаме. Но е смислено да се прави ако има кой да го тълкува, тук в Бг не съм чувала за него.

# 413
  • Sofia
Lubanik: за млечните съм съгласна, точно затова съм ги ограничила и ако консумирам приемам само кисело мляко/ гръцки йогурт и нашенско сирене. Дори дерматолог, който каза да огранича останалите млечни, каза че няма проблем с кисело мляко и сирене стига да е нашенско краве (без пармезан, чедър и тнт). Омега 3 приемам ок дефолт около 1.5 г в момента покрай подготовката за инвитро и заради възпалението в ставите и ендометриозата. От около 2 седмици си ме боли скалпа и това е...а дори не ми се люпи, просто има някакви рани. Мисля да потърся второ мнение дали е себорея.

Иначе за дрехите съм абсолютно съгласна, че е така. Аз не пазарувам от въпросите сайтове просто защото не ми се занимава с доставки а у, а и предпочитам на място да пробвам дали въпросната дреха ще ми става и въобще да не се занимавам ако не е по мой размер. Просто предпочитам дрехи/обувки на място да купувам.

# 414
И на място да се купуват, все масово са произведени в третия свят, само те си знаят при какви условия.

# 415
  • Sofia
Мисълта ми е, че на място можеш да пробваш, да прецениш размера и да не се занимавам после да връщаш, ако прецениш, че ме ти седи добре или не ти става. От тази гледна точка го правя на място. Както казах съм напълно съгласна, че е едно и също като качество.

# 416
Аз съм със себореен дерматит и се обостря, когато прекаля с млечни и сладкиши...

# 417
Буболина, браво! Ние с ММ започнахме коледните пости. Това е любимото ми време от годината. Много по-лесно стана да ги минаваме, след като започнахме да си правим наша зимнина. Тази година направо се стремим към безсмъртие чрез заложено кисело зеле в бидон  🤣
Хормони и изследвания ще пускам януари, да видим.

# 418
Буболина, накратко ФСХ варира между 10 и 22, като в повечето месеци е около 15. Естрогенът последните месеци направо отсъства началото на цикъла. Водят ме Първична яйчникова недостатъчност или ИЯР, понеже имам по 1-2 антрални. На 29 съм иначе.

Тирамису, имала съм задържани, които изчезват от самосебе си, но последно след Кломифен не изчезна без нищо и пих 1 месец Регулон.

Ние с ММ спряхме захарта края на септември, аз се опитвам да огранича и глутена, макар да не съм го спряла напълно. С останалите неща в дома нямаме твърде големи промени, но и ние не използваме твърде много от най-честите "вредители".

# 419
И нашето зеленце е вече в бидона 😄 направо умирам за салатка от кисело зеле...☺️

Общи условия

Активация на акаунт