Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 855
  • 809
  •   1
Отговори
# 645
Наскоро питах в Геника дали могат да изкарат резултат от ендометриална проба като от фемофлор/ама буквално с лактобацилите и другите бактерии, освен половопредаваните/, защото нещо не ми се занимаваше с Калчев - казаха, че могат, правили са, но.. нямало да е правдоподобен резултат, защото не отговаря на стандарти като EMMA/ALICE. It got me thinking за микробиома при Калчев, който е PCR, буквално като фемофлор.

# 646
  • Sofia
Ми ще хвърлихм боб!

Имам хистеро в надежда.  Според аг там на уз е аденомиоза.
Според Аг тук един от мн е също аденомиоза .
При хистеро излезе лек хроничен ендометрит.  Имах лечение ...
Отидох при Станулов каза миома . При Матев също  иома помня...
Аз ще бъда малко груба в изказванията си ама.... Баси!!! Тия хора могат да те побъркат. Ако наистина има аденомиоза или миома - тегаво ама на кой да вярваш?!?! То всеки различно ти казва... То освен да хвърляш боб и да гледаш на чай друго не ти остава, вярно. Ако идеш при някой друг туко виж нещо съвсем различно извади... БТВ не съм много запозната ама май от хистеро не винаги може да се види аденомиоза, дори да има такава.

# 647
  • На изток от Ада
Не си груба. Това е досиетата Х! Истината е някъде там.

# 648
Да ви се оплача, след 5 дневно закъснение… ми дойде. А тоя месец така здраво се бяхме постарали, но здраве да е. Нов месец, ново начало. Този месец ще си подпомогнем с Овитрел. За пръв път ще ми е и се притеснявам отсега🤷

# 649
  • Sofia
Да ви се оплача, след 5 дневно закъснение… ми дойде. А тоя месец така здраво се бяхме постарали, но здраве да е. Нов месец, ново начало. Този месец ще си подпомогнем с Овитрел. За пръв път ще ми е и се притеснявам отсега🤷
Какво те притеснява? Поставянето на самото лекарство или употреба/странични ефекти? Всичко ще е наред - сигурна съм. Не са толкова болезнени, а и няма много какво да се обърка. Стискам палци за успех.

# 650
  • На изток от Ада
Съжалявам firemams!

# 651
Firemama, като човек, който се е притеснявал от същото, мога да ти кажа, че овитрел е любимата ми инжекция. Joy Супер остра игла, супер елементарно описани инструкции, лесна за поставяне, не боли лекарството. Ще се справите, пожелавам скорошен успех! Heart Eyes
Наси, ти сега при кого ще ходиш декември? Много е досадно като не могат даже да поставят правилно диагноза. Как да те лекуват после?!

# 652
  • На изток от Ада
В селена при Матев . ... терапия някаква и квот стане...

# 653
Страх ме е от това дали ще се получи. Страх ме е, ако отново се провалим. Страх, ме е от чувството, което ще изпитам при неуспех.Същото чувство като при всички вас, предполагам.
Но.. силно вярвам в това, че при всяка от нас ще пристигне онази малка точица, когато нашето детенце най-накрая ни избере за своето семейство❤

Среднощно слънце, като човек който го е страх от игли.. направо не знам как ще си го сложа🤷 Ти някакви странични ефекти имаше ли от Овитрела?

# 654
  • София
Ми ще хвърлихм боб!

Имам хистеро в надежда.  Според аг там на уз е аденомиоза.  
Според Аг тук един от мн е също аденомиоза .Другите тък казват миоми
При хистеро излезе лек хроничен ендометрит.  Имах лечение ...
Отидох при Станулов каза миома . При Матев също  иома помня...

Ужас, може да пробваш една консултация и при д-р Калчев. Аз също бях със съмнение за Аденомиоза, после и Ендометриоза. Наскоро правих ЯМР и от него се потвърди само Ендометриозата. Да видим сега започвам и аз една въртележка. Репродуктивната каза, че според нея по-добре да я потиснем, да не се прави операция. Другата седмица ще ходя при друга лекарка, която ме прати на ЯМР, да видим тя какво ще каже. Преди ЯМР-то предложи в зависимост от резултата да направи диагностична лапароскопия. Имам и записан час при д-р Калчев следващия месец, него записах средата на м. Септември след неуспешен трансфер.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 07:55 от NaniG

# 655
Firemama, аз изпитвам не само ужас от игли, но и много ме боли. Не зависимо колко е тънка иглата. На Овитрела наистина е тънка. Мен ми ги поставяше половинката. Има доста видеа в YouTube как се поставя Овитрел и си ги пускаше и действаше. Всички инжекции, които трябваше да поставям вкъщи той го правеше. Тези за стимулация и после цялата бременност Клексана.

В НеоВитро бях известна с моите вени и болки. Като трябваше да ми вземат кръв или да слагат системи на всички им идваше да избягат 😀

За съжаление разочарованията понякога са част от пътя.

# 656
  • Sofia
Nani, аз също съм с предполагаема Ендометриоза, и ако не се бъркам сме при една и съща репродуктивна. На мен също ми каза, че не препоръчва лапароскопия, още повече, че сме и с много ниско качество на яйцеклетките, а по този начин ще намали и резерва. Ние сега опитахме с подтискане - бях 1.5 месеца на прогестерон. След 2 седмици ще поставим и блокираща цикъла инжекция и ще видим какво ще направим през януари. Ако пак нямаме успех с ваденето на яйцеклетки, ще направя и аз консултация и ако се наложи лапароскопия за да сме сигурни има или не ендометриоза. При мен на ЯМР просто се видя малка киста с високи Т1 сигнали, която са описали радиолозите като ендометриозна. Не е голяма, че да ни притеснява ама бута там нещо по яйчника. Дори на УЗ не я виждат тази киста - под 1 см е.

# 657
  • На изток от Ада
Сега ще пусна прогестерон и витамини

# 658
  • София
Nani, аз също съм с предполагаема Ендометриоза, и ако не се бъркам сме при една и съща репродуктивна. На мен също ми каза, че не препоръчва лапароскопия, още повече, че сме и с много ниско качество на яйцеклетките, а по този начин ще намали и резерва. Ние сега опитахме с подтискане - бях 1.5 месеца на прогестерон. След 2 седмици ще поставим и блокираща цикъла инжекция и ще видим какво ще направим през януари. Ако пак нямаме успех с ваденето на яйцеклетки, ще направя и аз консултация и ако се наложи лапароскопия за да сме сигурни има или не ендометриоза. При мен на ЯМР просто се видя малка киста с високи Т1 сигнали, която са описали радиолозите като ендометриозна. Не е голяма, че да ни притеснява ама бута там нещо по яйчника. Дори на УЗ не я виждат тази киста - под 1 см е.

Не бъркаш. Аз съм на кантар дали не е по-добре да направя диагностичната лапароскопия. Ще видя в Понеделник какво ще каже доцентката. Ще и споделя какво е предложила репродуктивната. През Януари ми е интересно д-р Калчев кое ще подкрепи. Така и или иначе дали ще блокираме или ще правим диагностична лапароскопия, то ще е най-рано пролетта. До тогава вадим яйцеклетки и оплождаме, като този месец почиваме.

# 659
  • На изток от Ада
Прогестерон 7 дни след О - 34.9 nmol/l
B12 -449 pmol/l  реф. 145 -569

Чакам вит д и фолиева

Общи условия

Активация на акаунт