🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 9 632
  • 364
  •   7
Отговори
# 150
Момичета лека нощ от мен.
Няма да издържа да чакам фраг... Интересен епизод...много. Нек го изгледаме всички и ще коментираме.
Много ми хареса, че през цялото време рекламираха сънливеца Simple Smile

Лека нощ и до утре Simple Smile

# 151
Аз изпуснах доста. Танци, трафик ме хвана успях към края да хвана серията.
При мен свърши серията гледам на канал Д.

# 152
Да, и аз забелязах рекламата на Uyukucu. Между другото първите отзиви са много добри.
Утре ще пиша повече за това.
Може би и аз ще си лягам, нещо се разболявам...
Но, ако видя, че има фраг ще го преведа.
Лекичка! Hug

# 153
  • Ямбол
Май Кадир и Ешреф се разбраха за последен път да действат заедно.Нези и аз не разбрах кои са тези хора .Нисан според мен се шокира от снимката.Но ще навържи нещата щом и тази асистентка ще и помогне.Но въпреки всичко е странно,че не ги разпозна.Ще стане ясно в другия епизод.Тя беше повярвала и на онова момче за дрехите с който беше облечена  сестра и ,ама после се разрови из снимките и  се усети и на мен ми направи впечатление постоянната реклама на Сънливеца ☺️. Лека вечер момичета . 🤗

# 154
Благодаря за преводите и всичко което споделихте тази вечер, момичета!
Фраг "yok".
Лека нощ!

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 09:49 от eliet

# 155
Добро утро!

Ешреф се завърна с гръм и трясък!
Взе нещата в свои ръце. Хареса ми това, което каза на Нисан, когато тя го попита той от добрите ли е.
"Аз не съм много добър, но те са много лоши".
Серията ми хареса.
Всичко следваше естествения ход на нещата. Единствено Сема, майката на Чийдем ми е малко пасивен образ.
Очаквах да се включи по-активно, но пък появата и беше необходима, дори и само, за да обясни поведението на Чийдем.
Кадир се чувства доста притиснат, нервите му започват да не издържат.
Все пак, това, че е от Сираците от време на време преговаря в него. Виждали сме тази негова страна и преди.
Ешреф ме изненада с готовността си да направи всичко възможно за кариерата на Нисан. Дори и с цената на собственото си любовно страдание. Жеста с микрофона на извистната певица беше прекрасен.
Дори и Нисан му каза, че всеки път успява да я шашне и да и каже без думи, че я обича.
Хъдър се страхува да научи истината, точно, както си мислехме.
Интересно ще бъде как ще реагира Неджля, когато я научи.
Съвсем скоро и историята на Нисан ще започне да се разплита.
Вече направиха първата крачка.
В епизода си имаше всичко, включително и развитие при второстепенните герои- Мюслюм, Ърмак, Фарук. И там ще се случват някакви неща.
Бабата и внучката също.
Феновете, съчувстват на Ешреф и вече искат да му счупят телефона! Grinning
Но сцените с тях бяха сладки. Особено, когато Нисан му каза,че би бил прекрасен баща.
Спирам до тук.
Ще коментираме още, когато всички сте го гледали.
Към 10ч излизат рейтингите. Ще ви помоля да ги донесете, защото съм на урок.
Аз не очаквам повишение, дори обратното, не само заради новия сериал, но и заради празника вчера.
Гледах клипчета, как хората празнуват до късно по улиците.
А и повечето са заминали някъде, точно както е направила и компанията Чачо и сие.
Wink
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 156
Добро утро!☕
Рейтинга

# 157
Ели, благодаря!
И аз видях, че вече са излезнали.
Да ги сложа, всички

Поздравления за екипа! На първо място във всички категории! Hands Muscle
Както казват турците:
Her şey yolunda! Blush
И публикацията на Tokyo
Нещо повече, денят, в който пристигна съперникът от най-трудната традиция.

И да ви покажа кафето на Бюшра (Чийдем)

И после става това

JoyJoyJoy

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 09:37 от NeZ_9

# 158
Здравейте Мимичета,
Добро утро с това кафе, и аз  бих пила с удоволсвие Simple Smile

Поздравления за рейтинга,

# 159
Не съм проверявала дали вече има превод на Eşref Rüya.
Дано да излезне скоро и хората да не си изразяват мнението само по картинките, които са гледали. Wink
Може серията да не е била "уау" и да те държи под напрежение, през цялото време, но всичко си следваше естествения, логичен ход на развитие.
За серията ще говорим още, сега поглед към Uykucu и първия ден от излизането му по кината.
Отзивите са повече от добри и това много ме радва!
Първо към ImDb -оценка 7,7  засега

Има толкова прекрасни отзиви за филма на Чаатай-  „Uykucu“!
Не мога да ги напиша всички, би отнело твърде много време, защото удовлетворените отзиви за филма идват, от всички, които излизат от  кината!

Всеки, който отиде на филма и го гледа, е впечатлен от качеството на сценария, специалните ефекти и изключителното изпълнение на актьорите, участващи в този красив проект!

За Чаатай Улусой някои казаха, че е уникален, нереален, че е успял да се съблече само за няколко дни от ролята на Ешреф и се е взживял в агент Ферман напълно.

Зрителите също така казват, че има изключителна химия между Чаатай и Елчин, а също и че краят е впечатляващ... (без да го издават)
По-голямата част от гледалите филма „Uykucu“ казват, че това е най-добрият филм, пуснат по кината през последните години, и може да се конкурира с холивудските филми!

Най-радващото е фактът, че кината са препълнени!
Браво!
Поздравления на целия екип на „Uykucu“ и успех в Boxx-Office!

# 160
  • Ямбол
Здравейте момичета 🤗. Аз все още не съм изгледала епизода с биквички ,ама имам време .Епизода беше много хубав. И отново да кажа,че режисьора с тази кинематография,която показа за пореден път мен лично ме пленява всеки път. Уникални са ❤️ Рейтинга е супер 🔝 Поздравления за успеха,който жъне Сънливеца дано и ние скоро да го гледаме 🥰

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 12:28 от roxy94

# 161
Чаатай отново е в конкуренция със самия себе си Wink

Ето и рейтинга на озета

# 162
  • Ямбол
Момичета качили са епизода с буквички в https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 0cVDZF0fGbnG.html  . Приятно Гледане 😍

# 163
Благодаря,  Roxy! Hug
Съобщение от Хатидже Джихангироулу

Аз и екипът ми напускаме сериала Esref-Rüya, където бях арт директор, считано от 21-ви епизод. (Наше собствено решение Simple Smile
Пожелавам на екипа, който ще ни замести, приемственост и успех.
На моя безценен артистичен екип, който работи рамо до рамо с мен по време на това предизвикателно пътуване:
Cemretfnk akyuzisa, Creyhan_vucelll @sudeozdere_, ahmettkayacan, много ви благодаря.
Ще бъдем отново заедно в нови проекти.

Поинтересувах се за ролята на арт директор в една такава продукция.
Ето какво научих.
Да си арт директор на сериал означава да си главният отговорник за визуалния облик на продукцията — човекът, който определя как ще изглежда светът на сериала. Това е ключова роля в художествения отдел (art department), която свързва творческата визия на режисьора и продуцента с практическото изпълнение на декорите, цветовете, реквизита и цялостната атмосфера.

Ето по-конкретно какво включва това:
🎬 Основни отговорности:

1. Разработване на визуалната концепция

Работи с режисьора и операторa, за да се определи стилистиката: реализъм, фентъзи, ретро, футуризъм и т.н.

Създава moodboard-и, цветови палитри, референции и визуални насоки.

2. Ръководство на художествения екип

Ръководи сценографи, декоратори, художници по реквизит, конструктори, графични дизайнери и други.

Разпределя задачи и следи за спазване на единната визуална линия.

3. Изграждане на декорите и пространството

Участва в избора на локации и/или проектирането на студийни декори.

Контролира изграждането и декорирането им според одобрената концепция.

4. Координация с други отдели

Работи тясно с отделите по костюми, осветление, камера и постпродукция, за да се гарантира визуална последователност.

Например — цветовете на костюмите и осветлението трябва да се вписват в декора.

5. Контрол на бюджета и времето

Следи разходите за изграждане на сетове и материали.

Управлява графика на художествения екип, за да се спази производственият план.

🎨 Разлика между арт директор и продукционен дизайнер:

Продукционният дизайнер е главният „архитект“ на визуалния свят — той създава цялостната концепция за сериала.

Арт директорът превръща тази концепция в реалност — организира и контролира изпълнението ѝ на снимачната площадка.

Явно имат творчески разминавания с останалата част от екипа. Neutral Face
Такива ситуации не говорят добре за работата, но да се надяваме, че не е нещо сериозно.

# 164
Жалко, че Хатидже се оттегля.
За сметка на това тези двамата са много щастливи в своята компания.

За щастие не са изнервени по едно и също време Stuck Out Tongue Winking Eye

Нерон още не е готов.

Общи условия

Активация на акаунт