🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 9 342
  • 357
  •   2
Отговори
# 195
Цитат
Действията на Ешреф спрямо Нисан дали ще съответстват на думите му, в повечето случаи видяхме разминаване.
Ели, какво имаш предвид?
Да кажа и за Нисан- защото и при нея има промяна.
Виждаме я в момент, в който тя осъзнава какво наистина иска.
В началото Нисан искаше да бъде певица, защото това беше начин да избяг от миналото, от бедността, да отглежда Афра.
Музиката беше нейното бягство, но и цел.
Но сега, след всичко преживяно с Ешреф, тя стига до болезнено откровение:
Не искам да съм известна и самотна.“
Това е признание, че успехът без любов е празен, че славата не може да запълни липсата на човечност и близост.
До този момент Нисан беше водена от страх.
С Ешреф обаче тя започва да се чувства сигурна, въпреки начина на живот, който той води.

И това променя всичко.
На подсъзнателно ниво тя открива, че любовта и към него е сигурност, която никога не е имала-бащинска, защитна, дълбока.
Затова нейното признание не е просто романтично, то е и  екзистенциално-
тя избира човека пред ролята.
Тук се разкрива и големият и вътрешен конфликт- между „Нисан певицата“ и „Нисан жената, която обича“.

Първата е мечтата, втората е душата.
И когато казва, че не иска да бъде „известна и самотна“, тя всъщност е готова да се откаже от мечтата си.
Колкото и Ешреф да я тласка в другата посока.
Интересното е, че Ешреф никога не и е забранявал да пее.
И това я докосва, защото за първи път мъж гледа на нея като на като човек с желания, с мечти.
В него тя усеща не просто любов, а заземяване.

С думите и „Не искам да съм известна и самотна“
тя всъщност казва: „Не искам мечтата ми да ме убие. Искам някой, с когото да я споделя.“
И това е първият път, когато Нисан не бяга от себе си, а се намира- в любовта към Ешреф.
Ако можем да направим паралел между тях- 
Ешреф иска да разбере дали „пролетта“ може да дойде след толкова сняг.
Нисан избира любовта вместо самотната слава.
И двамата всъщност искат живот, не просто оцеляване.
Но изглежда няма да го получат...

# 196
Здравейте момичета,
Видях тива в И, много се радвам за този успех на Чачо и Елка, Simple Smile

Не, че съм се съмнявала 😉
Елка е супер нежна и ефектна актриса .... за таланта няма и да споменавам Simple Smile

# 197
Не знам кога ще мога да се включа по-активно, че напоследък нямам никакво време ни за гледане, ни за писане. Чета ви, казвам си, че трябва да напиша нещо и така си остава.

Нося ви това вълнение и да знаете, че 100% Аслъ му е звъннала на Ешреф. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 198
Така е, nanni!
Като цяло филма се радва на прекрасни отзиви от хората, които са го гледали.
Разбира се, не липсват и Недоброжелатели, които в IMDb са дали оценка 1 и така от 7.7, както беше вчера, днес рейтинга е 6.6

Да,може на някой да не му е харесал, но чак 1???
Ето и малко снимки от подготовката на Чаатай за агент Ферман и Елчин за Сайе.

P.s Гери, има и такива моменти Hug

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 16:24 от NeZ_9

# 199
Нисан още като Ешреф я подтикна да подпише договора, не искаше. Тя осъзнаваше точно това - ок, ще стане известна, но няма да има с кого да сподели успехите си и донякъде се обезмисляше мечтата и. До последният момент се надяваше нещо да стане и да я спре, точно тогава Ешреф се появи и я спаси. Не личеше да е тъжна от избора, точно обратното.
Сега се чувстваше в капан, дори не се зарадва напълно на видеоклипа.
Както Ешреф промени мечтата си (Руя) с Нисан, така и Нисан промени музиката с Ешреф като основна цел. За разлика от първи сезон, тук смело заявяват чувствата си, няма недомлъвки, тайни и игрички. Готови са на всичко, за да може другият да е добре.  Дори и да жертват себе си.

# 200
И двамата избират любовта като форма на прераждане, според мен.
Пролетта на Ешреф и изборът на Нисан не са различни събития, те са една и съща вълна на осъзнаване, преживяна по различен начин от мъж и жена.
Той казва: „Няма ли да  дойде пролет?“
Тя казва: „Не искам да бъда самотна.“
В основата и на двете стои едно и също-
нуждата да спрат да оцеляват и да започнат да живеят.
Но Ешреф не знае как. Той умее да се бие, да страда, да пази, да носи вина, но не умее да бъде щастлив.
И когато Нисан влиза в живота му, тя е неговата пролет, не защото му носи любов, а защото му връща способността да чувства.
При Нисан движението е в обратна посока- от пролетта към избора.
Тя е млада, с мечти, с вяра в бъдещето. Но този свят я кара да избира между светлината на сцената и топлината на човека, когото обича.
 „Не искам да съм известна и самотна.“
Това изречение е нейната зрялост.
Психологически, това е моментът, в който човек осъзнава, че успехът не компенсира липсата на обич.
Нейният избор е всъщност пролетта, която Ешреф търси.Тя избира да живее в истина, в чувства, а не в илюзии и амбиции.
Тяхната любов е доказателство, че дори след най-дългата зима, пролетта винаги идва. Просто не винаги остава...Confused

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 16:58 от NeZ_9

# 201
Цитат
И двамата всъщност искат живот, не просто оцеляване.
Но изглежда няма да го получат...
Тяхната любов е доказателство, че дори след най-дългата зима, пролетта винаги идва. Просто не винаги остава...Confused
Съгласна съм много с теб, след разговорът им как на Ешреф му е време за бебе, ми стана тъжно, защото и ние, и той знаем, че няма как да се случи. Може да стане Ешреф Баба, но не и баща на биологично дете. Ешреф не би поел тази отговорност, предвид животът, който е избрал да води. Той едва склонява да има жена до себе си.
Нещо, което пропуснах вчера да спомена, мисля, че пазят интимния момент/ сцена, когато разбере, че е Руя. На мен, все пак, ми се иска да е преди това, докато за него тя е Нисан и е втората жена, която сърцето му обича. Всъщност, не знам дали има значение след признанията на чувствата му.

# 202
Хриси, според мен всичко зависи от реакцията на Нисан.

Имам усещането,че тя няма да реагира добре, когато разбере, че е Руя. Neutral Face

И нещо, които по-наблюдателните са забелязали

Ешреф рисува Нисан на люлката.
Това беше първият по-близък момент, който имаха. Когато той сподели с нея, че е обичал само една жена в живота си.
Това случайно ли е според вас?

# 203
Аз мисля, че това, че е Руя ще е положителната част в контекста на това, че я обикнал тогава, обича я и сега и е бил верен на чувствата си.
Но да си Руя в живота на Ешреф носи много негативни неща със себе си, той е изпитал омразя и ненавист в ранна възраст, убил е заради нея, влязал е в затвора, целият му живот се е стекъл по този начин, заради нея. Тя, без да иска, носи огромен товар. Това вече не мисля, че ще понесе леко.
Самата Нисан май не знае, че Ешреф е убил, заради Руя. В изправителния дом не помня дали и разказа всичко. Помня, че и каза, че никога не е имал контакт с нея и, че е влязал за убийство, ама не и каза как и защо.

Рисуваше Нисан и в колата си също. Двете му любими неща - жената и колата. Two Hearts

# 204
Хриси, зависи как ще го приемат.
Най-трудно ще е това, че в основата на тази любов стои убийство.
Да, заради нея той е убил.
Заради нея е изгубил младостта си, бъдещето си, свободата си.
Заради нея е носил вина, която го е направила човек от стомана, неспособен да се радва, да се отпусне, да бъде обичан.
И ако тя отново е пред него, той няма да знае дали това е шанс за изкупление или наказание.
Тя от своя страна, както казваш, не знае цялата истина и когато разбере, ще я поеме като огромен товар на вина.
Ще почувства, че всичко хубаво, което е между тях, се е родило върху  нечие чуждо страдание.
Или ще се излекуват взаимно, или окончателно ще се унищожат.
----------
И една добра новина

Сериалът Eşref Rüya е продаден в 40 държави! Още 12 сделки предстоят!

P.s. Тази вечер ще има фраг

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 19:08 от NeZ_9

# 205
Момичета, не съм ви изчела съвсем. Ама съм в метрото, има маскирани деца.
Аз ще се маскирам на пияния Пеями от втори сезон след малко. Не се сетих да си пусна брада навреме и ще трябва да си я нарисувам. Останалото ще си е натурално.

# 206
Наздраве, Гери!

# 207
Ох, Гери
Ще ме умориш  ... вярвай ми
Добре е , че че те има ❤️

Много харесвам тази снимка.....  

Сребърните нишки в косите😉,  но най вече очите

# 208
# 209
Благодаря за фрага! Никога досега не съм рефрешвала темата толкова в чакане на превод! 😀

Общи условия

Активация на акаунт