🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 9 392
  • 358
  •   2
Отговори
# 180
За Динчер и Ешреф, ако му е обръщала внимание изобщо, разбирам да не ги познае, били са момчета, сега 40+ годишни мъже, да речем, че е нормално. Ама за майката на Динчер поне можеше да се зачуди откъде и е позната или майката да се стресне, че вижда Нисан. Някаква индикация да има.

# 181
Минали са много години. Тази жена е доста остаряла. Може и да не я познае. Това разбирам. Но да не познае хората от снимката…. На нея е тя.

# 182
Според мен се усети, че хората на снимката са твзи в стаята. Особено като и бившата му асистентка каза, че е обсебен от нея. Надавам се да не излезе чак толмова захлупена. Smile

# 183
Според мен Нисан позна себе си, и хората на снимката, но още не може да ги свърже с Динчер.
Ще видим той какво обяснение ще и даде.
Жената май не вижда.
А онези мъже искат от Ешреф и Кадир да не се бъркат в бизнеса с наркотиците.
А Хъдър много хитро ги подтикна да действат заедно, като каза, че сираците винаги се подкрепят и се пазят.
Чак до примирие между Ешреф и Кадир не вярвам да се стигне, но ще обединят сили да  се измъкнат от там.
И може би Хъдър ще започне да уважава Кадир една идея повече.
Хриси, не се сменят сценаристите, спокойно. Само арт директора и екипа, по незнайни причини.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 23:57 от NeZ_9

# 184
Сцената накрая беше доста кратка, Нисан се позна на снимката и докато събираше 1+1, Динчер се появи, та ще видим какво ще я излъже. Най-малко по имената тя да се досети, ако Динчер нещо не е сменял. Ешреф не вярвам да го познае. По-скоро той, ако Нисан задържи снимката, да я познае първо.
В някои моменти искам Нисан първа да разбере, че е Руя, в други Ешреф.

Примирие между Ешреф и Кадир и аз не вярвам да има, сътрудничеството ще им е колкото да излязат от ситуацията.

Дано не усетим липсата на арт директорите.

# 185
Демет, Дуйгу, Ръза Коч(от Icerde),  Мерич Арал(Medcezir) на примиера на Esra Dermancio - "Partner As Dua Lipa".
Снощи гледах някакво видео с Дуйгу на вчерашният празник на пръв поглед ми се видя щастлива - пее, скача, празнува като дете. На мен лично ми харесват такива емоции. Дано и тя си има никой в живота. Чачо си намери Аслихън.
Не съм я виждала Дуйгу с някой до сега, (след раздялата с Чаатай) може пък от Чачо да се е научила да си крие личния живот. Ще се радвам да има някой в живота й.

Демет дърдорана

# 186
Ели и Гьоркем Севиндик е бил.

Имало е и разговори с тях.
Гьоркем Севиндик каза за героя си:
„Някой идва при мен на улицата и ми целува ръка, наричайки ме „Кадир Баба“, докато друг ме проклина в социалните мрежи.“
Репортер: „Това е турска мафа“, тенденция, която се появи и онлайн. Какво бихте казали за това?
"Това е успехът на нашия сценарист. Имаме много добър сценарий. Имаме екип от сценаристи, нашия писател. Той пише много богато. Знае как да намира думи, изречения и сцени, които стават феноменални. И това беше нашата съдба. За мен беше чест да изиграя тази сцена. Наистина ми хареса. И резултатът, както виждате, стана вирусен в социалните мрежи."

-----------------
Как върви „Ешреф Рюя“ за теб?
"Върви страхотно. Наистина. Знам, че звучи като клише, но за мен наистина е като сън. Проектът, във всяко едно отношение - екипът, снимачната площадка, сценарият, наистина се получи перфектно. Това е много добра продуцентска компания. И обратната връзка от публиката напълно отговори на очакванията ни. Ние също сме много щастливи. Всяка седмица, честно казано, освен че съм актьор, чета сценария, сякаш съм зрител, и си мисля: „Чудя се как ще се получи всичко, когато го гледаме?“ Всичко е изненада, наистина."
Демет Йоздемир, каза още за Чаатай Улусой:
"Ами, той е много добър. Всъщност съм говорилa много за него, но...
Той е наистина много дисциплиниран, много отдаден на работата си, преди всичко.
Той е много добър партньор на снимачната площадка. И, разбира се, той създаде фантастичен герой, според мен. Не мисля, че някой е имал съмнения в това. Така че, освен него, с целия актьорски състав, тъй като всички се разбирахме толкова добре, станахме много професионален екип, но и екип, който много се обича. Така че съм много щастлива"

# 187
Изобщо не го познах Гьоркем /Кадир/.

Рускинята постоянно се снима с турски актьори, тя сигурно живее в Истанбул.
И как си е прибрал ръката, предпазлив мъж или пък жена му е много ревнива.

И с Демет за кои пореден път се снима.
/На  мен ще ми е неудобно да искам пак да се снимам с актьор, който съм се снимала вече/. Те актьорите едва ли помнят с кой се снимат. 😏Зависи, ако са паметливи,  най-вероятно някои трябва да помнят.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 02:23 от eliet

# 188
Момичета, серията е много емоционална, макар че не я изгледах до край.
Благодаря за всички новини и красоти, а за новата тема на Нези, Цвети и Жаки – чак сега прочетох внимателно първата страница – поздравления за екипната работа 😊
Освен това видях обявата за репортери без граници. Кандидатствам за поста: Ще предавам на живо от Сингапур, Австралия и Нова Зеландия интервюта с Ръсел Кроу, Хю Джакман, Крис Хемсуърт, Никол Кидман и още който искате, без Чачо за съжаление - той снима в Истанбул… Стискайте ми палци да се върна жива и здрава.

# 189
Добро утро!

Ясна, колко интересно!!!
Пожелавам ти незабравимо пътуване и ще чакаме с интерес твоите репортажи!
А ние ще те снабдяваме с новини за Чаатай. Wink (ако има такива)

И още малко класации за миналата седмица

Права е Гери, 2025г е неговата година- в професионален и личен план! Wink
Желая ви прекрасен ден!
Докато си пия кафето, ще напиша какво мисля за Ешреф, който видяхме в 20 епизод и ще ви го споделя.
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 190
Нези, благодаря! ще се опитам да ви следя и ако мога да се включвам.
Приятен ден и много усмивки от мен!

# 191
Обещах ви да пиша за Ешреф .
В епизода тази седмица видахме един различен Ешреф. Макар и все още сдържан в емоциите си, той все повече се отпуска и показва любовта си към Нисан.

Липсваха ми разказите на Йомер, но явно отсъствието му се е дължало на това, че известно време не са били заедно. Кадир не им е позволявал да го посещават в затвора.
"Ешреф аби мислеше все по- малко за Руя,  а когато го правеше, се срамуваше от Нисан. Въпросът, който си  задаваше най-често в онези дни, беше: „Може ли едно сърце да обича два пъти?“ Той ни беше учил, че това не е така, че едно сърце може да обича някого само веднъж с истинска любов, оставаше много малко време. Когато за първи път си помисли за Нисан, се срамуваше от Руя, но сега ситуацията беше обратна, не искаше да предаде Нисан дори в сънищата си, защото сега имаше само Нисан..."
Лично мен този аспект от историята много ме привлича.
Едно сърце се влюбва отново в жената, която търси от години.
 Ешреф обича само веднъж и дори обича отново същата жена...Но още не го знае.
Ешреф е човек, който не си позволява да обича.Той винаги е живял като човек, който поставя дълга над чувствата. Той е спасител, лидер, но никога „влюбен“. За него любовта към Руя е била чиста, почти свещена, затворена в стъкленицата на миналото.
Тя е станала част от неговата легенда,
любов, която не може да се повтори, защото иначе ще изгуби своята стойност.
И затова, когато чувства отново и то към Нисан, която му напомня за Руя, Ешреф не просто се влюбва.Той нарушава собствените си правила.
"Може ли едно сърце да обича два пъти?“
Това е може би най-важният въпрос на сериала.Не просто за Ешреф, а за всички герои.Защото в този свят на предателства, загуби и болка, възможността да обичаш отново е равна на спасение.
Ешреф се срамува от мислите си към реална жена, не заради това, че чувства любов, а защото не вярва, че има право на нея.
Той мисли, че ако позволи на сърцето си да обича отново,предава паметта на Руя.
Но истината е обратната: той не обича два пъти, той обича същата душа, в различно време.
Много герои обичат импулсивно, но Ешреф, мисли за любовта.Това го прави различен.
Когато се срамува от Руя, а после от Нисан,
той всъщност преживява вътрешна трансформация: разбира, че любовта не се „замества“, тя се развива.
Тази любов вече не е онзи идеализиран копнеж на младия мъж,а осъзната нежност на човек, който знае цената на загубата.
Това, което прави историята толкова интересна, е фактът, че Ешреф всъщност не греши: той не обича два пъти.
Неговото сърце просто е намерило същата жена, но вече в друго време, с друго лице, с друго име.
Това е онова рядко чудо, което сериалът улавя, идеята, че истинската любов не умира, тя просто се връща под друга форма.
Ешреф се променя не защото Нисан е нова любов, а защото тя му връща вярата, че може да чувства, че зад мрака на всичките му битки все още има нещо живо, чисто и истинско в него.
И затова „тъмните нощи на Ешреф“, за които продукцията загатва, няма да са само нощи на насилие или отмъщение,а и нощи на вътрешна борба- между любовта, която не иска да изгуби,и миналото, което още не го пуска.
Ешреф не обича два пъти. Той обича веднъж, но достатъчно дълбоко, за да обича същата жена два пъти- веднъж в спомена и веднъж в живота.
И в този момент,  Ешреф е щастлив.
"Виждал съм брат Ешреф истински щастлив само няколко пъти."

Истинският катарзис ще настъпи, когато Ешреф разбере, че Нисан е Руя.
Надявам се, че се приближаваме към този момент.
Ако се доверим на втория тийзър Нисан първа ще научи истината.
Ще промени ли тя любовта и към Ешреф?.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 09:41 от NeZ_9

# 192
Добро утро!☕

Ясна, вдъхновяващи предизвикателства ти предстоят.
Пожелавам ти блестящи резултати!

Още не съм изгледала серията  до край и не мога да се включи с коментари. Пък и тая вечер ще е "Happy Halloween 🎃,  Trick or Treat ", дано да успея да я догледам.

И аз мисля,  че Нисан първа ще научи, че е Руя.

Чудесен ден от мен! 🎃🍁🍂

# 193
За втори път Ешреф си позволи да избере себе си, като искаше да бъде с Нисан, дори и само за една нощ.
И втория път дълга към другите наруши спокойствието му.
Обречен ли е Ешреф в тази своеобразна мисия да бъде винаги закрилник?

Той е човек, който не може да живее без да защитава, дори когато няма от какво да защитава.Това е неговият начин да съществува, неговата идентичност.
И точно тук е неговата трагедия- дългът, който го прави силен, е същият, който му отнема мира.
Това не е случайно.
В психологията на такъв тип герой любовта винаги е порив към нормалността, но светът около него не му позволява да бъде нормален.
И отговора на въпроса " Обречен ли е" е "да".
Но не от съдбата, а от своята природа.
Ешреф е обречен, защото не знае как да живее, без да се жертва.
Той не умее да приема любов, може само да я дава.
А когато някой го обича (като Нисан), той дори тогава се опитва да я защити… от себе си.
Най-големият парадокс е, че Нисан не иска да бъде спасена, тя иска само да бъде обичана.
А Ешреф не знае как да обича, без да спасява.
Така че, дори когато я държи в прегръдките си, той пак стои на пост, като пазач, не като мъж.
И в този контекст, изборът му „да бъде с Нисан, дори само за една нощ“, е акт на освобождение.
За миг той искаше да  си позволи да живее, а не просто да оцелява.Това е най-човешкото нещо, което някога е правил.
Може би, именно защото знае, че ще го загуби...
Ешреф не умее да бъде щастлив, без да се чувства виновен. Confused

# 194
Ешреф се държи за Нисан и тава е признак на смелост. До кога обаче?
Научавайки истината за Нисан е Руя, той ще избере да я загуби, това разбира се няма да му помогне да излекува разбитото си сърце, ще се опита да запълни празното си пространство в живота като е силен. Струва ми се, че ще го виждаме с всяка следваща серия по-силен.
Действията на Ешреф спрямо Нисан дали ще съответстват на думите му, в повечето случаи видяхме разминаване.
Но, ще има и интимно взаимоотношение, така ми се струва, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт