🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 11 643
  • 416
  •   3
Отговори
# 405
Имал чувството, че чрез него си опитват да ограмотят нацията. Той задава въпрос и Мюслюм веднага търси в интернет. Така и ние. Веднага да проверим какво пита. Харесва ми тази игра.
Нямам търпение да видя какво ще се случи с новия мъж на Айтен.

Гюрдал май всички жени го отритнаха. И както приятелите му казаха, не е било без повод.

Мюслюм трудно ще направи първата стъпка сам Ърмак. А самата Ърмак се промени. Преди беше бизнес дама, ходеше на токчета, думите и властта бяха нейните оръжия. Тя винаги намираше нужната информация. И сега намира информация, но походката ѝ се промени. Стойката ѝ се промени. Дори начинът по-който разговаря се промени. Сега е доста по-небрежна и не ми вдъхва стария респект. Но още си ми е любимка.

# 406
За Фарук сте прави, чрез него се опитват да ограмотят нацията.
В случая обаче, превода е грешен.

Защото Фарук обяснява, че поетът е Едип Джансевер, а Тургут Джансевер е известен турски архитект. (Казва "мимардър",  mimar- архитект)
Проверих и аз, като Мюслюм в Интернет, за да видя дали чувам правилно.
Да, Turgut Cansever- Професия: турски архитект и градоустройствен плановик.
Той е единственият архитект, който е получил наградата Aga Khan Award for Architecture три пъти.
А Едип Джансевер е поет.
Някой се е изгубил в превода. Wink

За Ърмак също съм съгласна, доста промени стила и поведението си.
Това, че си стои вкъщи не и се отразява добре.
Дано Ешреф скоро си върне хотела.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 22:59 от NeZ_9

# 407
Аз съм с малко смесени чувства за тази серия. Мисля, че фрага ме обърка. Исках нещо повече от разговора за брак. Не усетих той толкова да се трогна. Сцената извадена от контекста имаше доста по-силен заряд. Нищо де. Пак я харесах серията.
И ще си призная нещо. Много ми харесва Чаатай в костюм. Но почна да ми омръзва. Като го видях в цивилните дрехи на таксиджия и много ми хареса. Явно и хубавото омръзва. Малко разнообразие няма да ни бъде зле.

# 408
Eşref Rüya 21 епизод

Въпреки че в този епизод изглежда, че не е постигнат никакъв напредък, започваме да виждаме дълбочината на травмата на Нисан. Потиснатите ѝ спомени излизат на повърхността сега, когато вече не е нужно да се фокусира върху оцеляването на малката си сестра. Най-накрая тя има пространство да се справи със собствените си рани. От кошмара ѝ до инстинктивната ѝ неприязън към Динчер и силното ѝ привличане към Ешреф, крехкостта на Нисан е деликатна. Ешреф, заедно с публиката, открива своя свят, докато миналите ѝ травми се проявяват чрез умни сюжетни похвати. Историята ѝ не е разказана просто като разказ или бележка под линия; ще преживеем травмата ѝ такава, каквато тя си я спомня. Демет ще бъде фантастична с нюансираната интерпретация, необходима за една разбита душа като Нисан.

Любовта на Ешреф към Нисан е наистина красива. Въпреки насилствения свят, в който обитава, нежното му боравене с Нисан и привързаността му към нея са забележителни. Поздравления за Чаатай за това, че е уловил пълния диапазон на Ешреф - любовник, лидер, приятел и син.  Дори когато е разочарован, че тя крие нещо, той не избухва в гнева си, защото тя „не му се подчинява“. Той, нито пък неговата разнородна компания, никога не вдига ръка срещу жени. Получаваме този разказ чрез съпруга на Айтен - умник, който би трябвало да е по-просветен относно защитата на жените. За разлика от това, ни се показва, че това е свирепа престъпна банда, която знае как да уважава и защитава жените и децата. Харесва ми, че героичните персонажи, които се харесват предимно на мъжката аудитория, са изобразени по този начин. Това е много необходимо в страна и култура, където нивата на домашно насилие все още са доста високи.

Друга тема, която се откроява, е колективното „газлайтинг“, което е широко разпространено в токсичните връзки. Динчер/Седа и до известна степен Джерен, „газлайтинг“ карат Нисан да се съмнява във вярата си в очевиден престъпник като Ешреф. Всички тези герои са социално приемливи партньори за Нисан, но въпреки това са най-вредните. Джерен е по-скоро фенка, отколкото приятелка, наслаждавайки се на светлината на прожекторите и славата, идващи към Нисан, а косвено и към нея.  Понякога интернализираме подобна токсичност в живота си и аз се наслаждавам да гледам как Нисан се бунтува срещу тях, без да разбира напълно защо го прави.

Виждаме подобно ниво на газлайтинг от Чийдем към майка си. Майка ѝ може да е била сурова в стремежа си към истината, но силна личност като Ешреф би поела критиките и би се постарала да бъде безупречна. Слаби герои като Кадир и Чийдем се обръщат към манипулативни пиеси и получават някакво изкривено удовлетворение от триповете на властта. Естествените лидери като Ешреф нямат нужда да се опитват да получат уважение; те просто го правят. И затова описанието на Кадир от Ешреф е подходящо: „Кръвта му е лоша.“ Това не означава, че той произхожда от поколения зли хора; просто означава, че е излязъл грешен. Ако Кадир се окаже син на Хъдър, тогава и той, и Чийдем ще докажат, че не гените, а изборите определят човека.

Хареса ми поетизмът на финалния скеч.  Ешреф осъзнава, че дългата сянка на избрания от него живот ще помрачи пътя, по който Нисан може да поеме. Нисан е провокирана от мрака на миналото си и губи съзнание пред процъфтяваща тълпа. И тогава Ешреф се озовава в светлината на прожекторите като неин спасител, въпреки че си е обещал да се отдръпне от нея. Съдбата продължава да ги събира. Всичките им тайни срещи и усилията му да бъде неин стълб от сенките са разкрити, защото силата на мистичната им връзка не може да бъде омекотена от зли сили.

Очаквам с нетърпение следващите епизоди, в които ще научим повече за Нисан и ще наблюдаваме как Ешреф избира да се бори за любовта им
.

# 409
Гери, и аз съм на същото мнение, хареса ми серията ама на моменти пълнежите ми дойдоха в повече. Та то беше братовчеда на Гонджа, после внучката с откраднатите пари и накрая на Айтен мъжа, самият герой ми е познат от някъде. Но ми хареса как смело застана пред Кадир и го нарече г-н (ако не се лъжа.
Много ме е яд на Кадир, няма ли някой да го гръмне, отврат! И един мазен глас вади, много добре му се получава на актьора.
А, и Джерен много ме дразни, "на всяка манджа миродия", постоянно се бърка, ако е истинска приятелка трябва да може да види какво е измъчва Нисан. Мисля, че Нисан ще спре да и споделя всичко(тя май почна).
Честно казано на Фарук и аз се учудих, какви въпроси задава на човек "хванат от улицата", от къде толкоз акъл, те ако имат акъл няма да се занимават с такива мръсни работи.
Да, Йърмак го раздава мъжкарана и ходи с по-удобни дрехи. Няма го хотела вече там на рецепцията да си тропка с токчетата. Скоро Ешреф ще си го върне, той го заяви пред Кадир.
Много ми харесаха как си разговарят Ешреф и Нисан с чувство за хумор, но покрай майтапа да си кажем и истината.
И все пак неразбрах Динчер защо подарява това колие? С Каква цел? Такива подаръци се правят на скъп и много близък човек и то за специални случаи.  Аз го разбрах, като подарък затова, че Нисан е станала известна, можеше един букет цветя или картичка.
Ешреф ми хареса как се грижи за Нисан  отишъл за гевреци - "симид" рано, рано сутринта. Много сладки бяха в колата.
А краят на серията беше много емоционален - Нисан припада в ръцете на любимия си. Много се преумори Нисан, изтощена  беше преди да излезе на сцената. Пък и това, че песента е написана от Афра може би това е срийна психологичрски съвсем. Сестра и най-много искаше да я види като успяла певица. Ще видим следващия епизод на какво се дължи това припадане.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 01:06 от eliet

# 410
Добро утро, момичета!
Благодаря ви за споделеното! Hug
Официално съм с +1 година повече мъдрост (или поне повече спомени 😄).
Още една година, още един кръг около слънцето. Nature Sunny
Благодарена съм за уроците, за хората, които останаха, и за тези, които ме научиха да продължавам.
Вярвам, че най-доброто предстои и нямам търпение да го споделя с вас. Heart

Желая ви прекрасен ден!

# 411
Добро и усмихнато утро!

Doğum günün kutlu olsun sevgili Nezi!🎂🍾
Нека всяка изгряваща зора ти носи вдъхновение, а всеки залез удовлетворение от стореното през деня. Пожелавам ти сърцето ти винаги да бие в ритъма на мечтите ти, очите ти винаги да говорят и да излъчват обич и топлина, усмивката винаги да озарява лицето ти, любовта - сърцето ти, а щастието Душата ти!
Любимите ми маргаритки са за  теб тая сутрин.

И специално от нашият любимец за теб!

Желая ви щастлива Неделя! 🍂🍁🍃

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 11:10 от eliet

# 412
Добро утро!

Да си ни честита, Нези! Един букет от букети имам за теб.

Нека вдъхновението никога не напуска сърцето ти,
а мечтите ти да се превръщат в цветове, звуци и форми, които докосват света.
Продължавай да виждаш красотата там, където другите виждат обикновеното.
Бъди свободна, дръзка и нежна – като стих, написан от вятъра.

Последното за вятъра не са мои думи, но са много красиви и ще ги ползвам.

# 413
Здравейте!
Честит Рожден Ден, Нези!

# 414
Благодаря ви! Hug

Uykucu e на върха на касовите класации: надхвърли 300 хиляди зрители! Hands Wave

# 415
Пък дано скоро, когато бъдат 400 000 зрителите, ти да си едно от попълненията.

Ели, помислих над думите ти. Пълнежите бяха кратки. Единствено внучката ми е излишна и сцените там са ми слаби.
Иначе за последните няколко серии е минала не помече от седмица. Нисан засне клип, той се излъчи, намери снимка, припадна на участие. Ешреф изтрепа едно заведение, една автоморга и един клан мафиоти. Запали много суровини за нарконтици и си върна сградата на Якеп Баба. През това време не мисля, че е спал, защото все Нисан му лежеше на рамото в разни коли. Кога намира време да се прибере и да се изкъпе? Той изобщо спи ли?

# 416
Ох, Гери пак ме разсмя!
Ешреф е като слънце на всякъде огрява и то със скоростта на светлината.
Аз по принцип харесам една линия и искам само нея да дават, а то няма такъв сериял, поне аз не съм гледала.
Нормално е всичко за сега.
Гюрдал, много първичен! Първо действа, после мисли. (До преди една, две години и аз бях така🤭.)
Голям ревнивец е Гюрдал! Те май всички мъже в турските сериали са ревници. Много наблягат на това.
Ешреф ми е любопитно как ще реагира като разбере, че колието е от Динчер, ако изобщо Нисан го приеме.

Общи условия

Активация на акаунт