🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 23 667
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Нези, благодаря за всичко което споделяш!
Много си амбициозна :"Рече и отсече", браво на теб!
Сега като те чета и ми се преиска и аз да го изгледам "Спящият".
Исками се да го изгледам  със субтитри  за да го разбера и да му се надладя, иначе ще прежаля едни самолетни билети  до Истанбул и една нощувка.
 Нормално е салона да не е пълен - делничен ден, 4pm, хората са на работа, младежтта на университета и училище.

И все пак си мисля, че "UYKUCU" трябва да го пуснат на някоя платформа, Чаатай Улусой е известен актьор с милиони фенове по света.

И да, Австралия е континент- държава и аз като Гери  дори не си мечтая.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 00:10 от eliet

# 526
Ох. Аз май искам първо да го гледам. Ако другите искат да знаят само предупреди, за да не го чета.

А това за химията без целувка, винаги съм си мислела, че е по-силна. Когато на екран страстта не е изконсумирана, а е останала като едно очакване, поне ми въздейства по-силно.

Ели, аз може и да мечтая. По-скоро съм реалистка. А и малко ме е страх от отровни гадини. Най-далечното място, до което съм стигала е Тайланд и Сан Франсиско. В двете посоки, а до Австралия май има още толкова.

# 527
Не съм те разбрала правилно Гери, извинявай!

# 528
Ели, то няма нужда да ме разбираш. Аз и на Малдивите искам ама…

И като говорим за пътувания се сещам как Чаатай беше казал, че иска да иде в Испания. Това беше едно много старо блиц интервю. И зелен боб обича. Вече знаем, че е бил в Испания. Последно по Коледа с Аслъхан. А на Аслъ дали ѝ е готвил зелен боб ще си остане загадка за нас.

# 529
Незнам Аслихън дали е яла зелен боб (няма начин да не е), но е пила "TeaKina" със сигурност.

# 530
Добро утро, момичета!
Тези дни, ще съм малко по-кратка с коментарите, защото ще сме постоянно в движение.
Както вчера ви казах, на мен филма ми хареса. Чаатай не изневерява на стила си и влиза в кожата на поредния" счупен" човек.
„Uykucu“ не е просто „екшън филм“, а шпионска драма с философски и психологически измерения. Акцента е върху вътрешните конфликти и  травми, има любов и дълбочина.
Затова е и хубаво да се гледа с превод. Аз самата не съм убедена, че съм разбрала всичко.
Това, което може би вече сте разбрали, ако сте чели и други отзиви, е, че нищо не е такова, каквото изглежда.
Иначе, тримата - Чаатай, Елчин и актьора, който играе Фадо, имаха много добро взаимодействие на екрана. (Както и извън него, видяхме)
Изключително красиви гледки на Истанбул,  изключително красиви кадри с Чаатай, който прави Ебру.
С точни и прецизни движения, правеше наистина уникално красиви неща.
Всички реплики в трейлъра са разбъркани и не са си на местата.
Баръш Фалай играе лош, но аз не можах да го възприема като такъв...
Във филма има всичко- има история, има предистория, има екшън, има забавни моменти, има тъга...
На мен не ми доскуча изобщо.
Интересното беше, че след първия час, направиха кратка пауза и после продължи.
Отдавна не съм ходила на кино, но май не помня при нас да се прави така.
Искам да намеря поста на bof4eto, в който беше написала нещо в спойлер и искаше да и кажа дали е така, но ще е по-късно.
Сега ме чакат да тръгвам, ако мога, ще се включа пак.

Желая ви прекрасен ден!

# 531
Добро утро!

Нези, аз не помня да е имало конкретни спойлери. Май беше видео и аз не го гледах.
И този филм ще дойде до нас. Това е кино, не искам да го гледам от лоши кадри заснети в киносалон. Като дете имахме такива пиратски филми. Както върви филма и изведнъж някаква сянка се изправя и минава през екрана. А за преводите дори не искам да си спомням. То даже май не превода беше проблем, а безизразното изчитане на текст от човек, който излъчва предимно оттегления.

# 532
Съгласна съм с теб, Гери.
Да го гледам на голям екран беше несравнимо удоволствие!

Чаатай на снимачната площадка- винаги любопитен за всичко !

# 533
  • AMS
Привет и благодаря за всичко споделено!!!
Извинете, че сложих лошата вест, че няма да има епизод.
Тъкмо търсех линковете за гледане на части и ...
Та до сряда ... Сега >>>

Нези, благодаря за разказите за Uykucu !!!
Разбирам вълнението ти.
Разбирам и че не е лесно да разкажеш съдържанието.
То в киното не е като да спреш, да върнеш, да чуеш пак, ...
Като свърши, ти се иска да го видиш още веднъж ...
Та от мен един въпрос само - Как би превела заглавието
Сънливец / Сънливецът, или Спящият,  или нещо друго.
Фрагът разбрахме, че е разбъркан.
А резюмето как ти се струва?

Скрит текст:
Ферман / Чаатай Улусой / е един от наемните убийци на тайна организация, наречена Маса. Маса разполага със спящи агенти, за да елиминират дългогодишни такива, когато мандатът им изтече. Ферман е един от тези спящи агенти. Спящите, по заповед на Маса, убиват бивши агенти, преоблечени като самоубийци. Всеки агент, чийто мандат е изтекъл, е убит, като убийството му е представено като самоубийство. Не се прави разследване за смъртта на тези лица и досиетата им се затварят завинаги.

Ферман живее със своя асистент и партньор Афро /Ферит Кайя/ в стар апартамент в Бейоглу. Както всички членове на Маса, те имат и други занимания в цивилния си живот. Ферман е художник, занимаващ се рисуване в стил ебру /нестандартно изкуство за рисуване върху вода/. Той използва картините и шарките, които създава с ебру, за да реставрира подвързиите на стари книги. Той има особен интерес към Меснeви . Очарован е от Меснeви и се стреми да следва пътя им. Често посещава духовния кръг на Меснeви и разговаря със старейшината. Той също така доброволно поправя износени твърди корици  в библиотеката на Месневи.

Тайната организация, известна като Маса, се ръководи от много важен началник на име Картал /Баръш Фалай/. Ферман получава всички заповеди директно от Картал и незабавно ги изпълнява.

Един ден, докато Ферман убива бивш агент, прикривайки го като самоубийство, той задържа жена на име Сайе /Елчин Сангу/, която е била свидетел на инцидента. Сайе е жена, бореща се да оцелее сама и е платила висока цена, за да се спаси. Нейният живот, борба, усилия, и амбиция, привличат вниманието на Ферман. Първоначално несигурен какво да прави и нетърпелив да унищожи жената, която е била свидетел на тези убийства, той постепенно развива влечение към нея.

# 534
Привет ,момичета.

Попаднах на този клип във фейсбук,предупреждавам,че е сниман филма uykuco ,явно някой е решил да снима филма с телефона си.Тип спойлер е,при това доста тъжен.

https://www.facebook.com/reel/1250302797130563

Нези Да не ровиш назад-това е сцената която ми попадна във фейсбук.Приятно изкарване в Истанбул HeartHeartHeart

# 535
Diva, точно така е, веднага, след като свърши филма ми се прииска да го видя отново, поне онези моменти, които малко ми убягнаха.
По въпроса- категорично " Спящият " Hands V
Резюмето представя героите и малка част от историята. Останалото зрителите ще разберат, след като гледат филма.
Аз сега с още по-голямо нетърпение очаквам да го пуснат с превод, защото нещо ме човърка и искам да го разбера. Grinning
Скрит текст:
Често посещава духовния кръг на Меснeви и разговаря със старейшината. Той също така доброволно поправя износени твърди корици  в библиотеката на Месневи.
Това е така, разликата е, че той наричаше тази старейшина дядо и не разбрах дали му беше истински дядо.
Съветвам ви да не отваряте линка, който bof4eto е качила, защото това е краят на филма. Има още съвсем малко, което тук липсва и това отваря една малка вратичка за продължение, макар че аз не вярвам да има такова.
Но на финала се плаче. Cry
Още малко снимки от екрана

(Не са от финала)
Накрая искам само да кажа, че се надявам наистина филма да върне зрителите в кината, защото това, което поне аз видях е, че не им е до кино на турците.
За по-възрастните изобщо не говоря. 
А младите са забили поглед в телефонните си...
Надявам се, да постигнат целта си.
Както съобщиха, в сряда билета е на символична цена, май беше 120 лири, по-малко от 5 лв.
Аз го гледах в четвъртък и билета струваше 315 лири,  което е около 12 лв.
Ясна, благодаря ти за включването от тази далечна страна! Съвсем благородно ти завиждам! Чакаме разказ. Wink

Bof4eto, успех на теста! Flowers Four Leaf Clover

# 536
Много ми е любопитно дали това е най-гледания му филм.

А малко и вие да се посмеете.
Различни мъже, различна представа за романтика.

Аз, Ешреф Руя ден и непредвидените ангажименти

# 537
Привет, момичета!
Сега се прибирам в хотела. Днес обикаляхме доста.
Вечерта се отбихме до дома на Нисан, но я нямаше. Grinning
Въпреки това, хората се снимат пред вратата.

Стените около вратата са надраскани с всевъзможни надписи.
След това, докато вървяхме към спирката на метрото на Таксим, изведнъж в потока от хора видях Левент бей(Хъдър аби).
Този човек е изключително елегантен. Беше обречен с черен къс шлифер, с коланче, с черен панталон, шалче.
Вървеше под ръка с по-млад от него мъж.
(а, бе...малко съмнителен ми беше...)
Нямаше как да го снимам за съжаление.
Ако знаете какво е по това време по улиците и заведенията в тази част на Истанбул- Таксим, Истиклял,  Галата- хиляди хора, всичко работи.
Направо не знам кой гледа сериали по телевизията вечер.
Разбрах, че ще имаме още една конкуренция в сряда - нов сериал със Салих Бадемджи.
Между другото навсякъде има плакати по улиците за този сериал. За Ешреф Руя не съм видяла нито един.
Да ви кажа честно, не знам как снимат там, в това огромно море от хора. Със сигурност е доста трудно.

И една жена, събирач на хартия. Отпред в раница беше бебето и...Cry

От мен толкова за днес. Hug

# 538
Nezi, в Таксим винаги е busy.
Дано да имаш шанс да видиш и някоя друга турска знаменитост. Хубаво е, че си наблюдателна.
Много евтино е киното в Турция. Аз скоро не съм ходила на кино, даже от години, но за "UYKUCU" бих отишла.

Салих Бадемджи следващата събота ще го гледам на живо - "живот, здраве и късмет". Направи ми впечатление, че всички билети бяха изкупени, останали бяха 7,8 и то преди две седмици ги купих.
Аз съм го гледала само в "Terzi" и харесах актьорската му игра. Ролята му беше отрицателна, но той се справи блестящо.

Това са четрите най-гледаните сериала този сезон:
"Далечен град", "Това море ще прелее",  "Мечтата на Ешреф" и "Рози и грехове".

Тази снимка май не сме я виждали.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 11:01 от eliet

# 539
Добро утро, момичета!

На въпрос на репортер на Гала вечерта за успеха на филма и дали ще има продължение, продуцентът на „Poll Films“ Полат Яджъ е  отговорил:
"Успехът на филма не е съвпадение, а по-скоро правилният екип, работещ по правилния проект, и най-важното - подкрепата на публиката. Ако индустрията диша, тези филми имат значително влияние. Полат Яджъ също казва, че филмът се развива добре и, въпреки че харесва идеята за продължение, това зависи от решението на публиката. Той добави, че вратата е отворена и пътят е ясен, решението принадлежи на самото пътуване на филма.
Както ви кадах и аз, оставили са си една вратичка. Wink
Ели, тази снимка на  Чаатай  с Елчин Сангу и Ферит Кая, сега се появи.
Много са готини!

Още Чаатай

За мен днес е последен ден в Истанбул.
Желая ви прекрасен ден!

Общи условия

Активация на акаунт