Трудно заспиване

• 1 308
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте дами.
Малката е на 16 дни. До преди 3-4 дни заспиваше много бързо още докато я сложим в кошарата. Но тука последните дни са ужасни. Будува по 2-3-4 часа. На всяко събуждане. Пробваме какво ли не. Люлеене, шумове, песни, пеене, да й чета, да й говоря, да я нося, да не й обръщам внимание, да й дам биба, на тъмно да седи, на тихо да седи. Нищо не помага. Седя кьори се и не дава никакви признаци за сън. А ако поседи ей тей 1-2 минути и ревва. Единствено шишето я успокоява. Не че пие нещо, само по 10 мл изпива и само го мляска шишето. Не се лъже с биба, изплюва я. И така можем да седим с часове. Тя мляска шишето, онася се, вадя го от устата й без да мръдна и след 5-10 минути се събужда и рев.

Пробвах да я нося в слинг. Не, та, не. Иска си шишето, започва едно клатене, блъскане, реване. Па там е неудобно да й дам шишето.

Какво да я правя. Не е като да я държа гладна. Не е гладна, онася се отпусната.

# 1
Може би са колики. При нас имаше подобен момент,помогна лек масаж на коремчето около половин час и внимателно затопляне със сешоар. Облекчението беше почти веднага.

# 2
Може би са колики. При нас имаше подобен момент,помогна лек масаж на коремчето около половин час и внимателно затопляне със сешоар. Облекчението беше почти веднага.

Но на всяко бодуване ли? Не може и през целият ден да има.

# 3
Защо и взимаш шишето? Даваш и едно празно и да си го мляска. Иначе най-вероятно започват колики.

# 4
Защо и взимаш шишето? Даваш и едно празно и да си го мляска. Иначе най-вероятно започват колики.

Няма ли да се нагълта с въздух. Иначе съм си го мислела.

# 5

Но на всяко бодуване ли? Не може и през целият ден да има.

Да, възможно е. На някои новородени коликите могат да бъдат много изразени и продължителни, почти без ясни паузи.

# 6

Смуче ли го? Аз разбрах че просто ги го дъвча. На какво хранене е? Ако цедиш кърма може да не е достатъчно хранителна и да е гладно.

# 7

Смуче ли го? Аз разбрах че просто ги го дъвча. На какво хранене е? Ако цедиш кърма може да не е достатъчно хранителна и да е гладно.
На изцедена кърма е. Ама като хапне се отпуска. Смуче и пие изпива по 100 и кусир мл понякога.

# 8
Защо не поставяте бебето на гърда,вместо да се цедите? Бебенцата много обичат този момент и се успокояват. Може да кърмите легнала и като заспи,леко да се дръпнете и може да не се събуди. Моето бебе е на една година почти и още си го успокоявам по този начин от никнещите зъбки,или просто като се буди и е неспокоен. Опитайте и с друг модел залъгалка.

# 9

Моля, не говорете глупости за нехранителна кърма, не мога да повярвам, че още битува този мит.

И аз да попитам защо не е на гърда бебето? Много по-лесно ще е заспиването

# 10
  • София
Здравейте дами.
Малката е на 16 дни. До преди 3-4 дни заспиваше много бързо още докато я сложим в кошарата. Но тука последните дни са ужасни. Будува по 2-3-4 часа. На всяко събуждане. Пробваме какво ли не. Люлеене, шумове, песни, пеене, да й чета, да й говоря, да я нося, да не й обръщам внимание, да й дам биба, на тъмно да седи, на тихо да седи. Нищо не помага. Седя кьори се и не дава никакви признаци за сън. А ако поседи ей тей 1-2 минути и ревва. Единствено шишето я успокоява. Не че пие нещо, само по 10 мл изпива и само го мляска шишето. Не се лъже с биба, изплюва я. И така можем да седим с часове. Тя мляска шишето, онася се, вадя го от устата й без да мръдна и след 5-10 минути се събужда и рев.

Пробвах да я нося в слинг. Не, та, не. Иска си шишето, започва едно клатене, блъскане, реване. Па там е неудобно да й дам шишето.

Какво да я правя. Не е като да я държа гладна. Не е гладна, онася се отпусната.
А когато е във вас детето спокойно ли е?

# 11

Моля, не говорете глупости за нехранителна кърма, не мога да повярвам, че още битува този мит.

И аз да попитам защо не е на гърда бебето? Много по-лесно ще е заспиването

Защото не можем да се справим с кърменето. Гърдите и зърната ми се доста неудобно разположени и вместо да се хваним само се мъчим. След един период в 2 часа мъки и разранени гърди. Просто се отказах.

# 12
  • София
Може би нищо им няма и проблема може да е в неудобна позиция или къса юздичка. Ако Ви се занимава може да се консултирате с консултант по кърмене. Дават доста добри насоки.

# 13
В началото докато загрубее зърното много боли,но ако "стинете зъби" ще отмине бързо. Аз първите 10 дена плачех от болка и толкова ми бяха разранени,че течеше кръв,но се оправих.Има и много добри кремове. Каквито и да са ви гърдите,или зърната в легнало положение ще успеете. Решението си е ваше,важното е че давате кърма,което е чудесно.

# 14
  • София
Ми след 2 бременности нищо не е загрубяло. Ако детето има лицева асиметрия , например (както беше в нашият случай) ще си разранява постоянно. Ходила съм и на консултант и тя всъщност ми каза, че детето е слицева асиметрия - лека ама я имаше.

Общи условия

Активация на акаунт