Под млади визирам 30- годишните. Впечатленията ми за още по- младите, Gen Z, са, че изобщо не искат да стават мениджъри, а работата им да се вписва в личните занимания. Да не ги товари, но да е добре платена.

Още на първия месец се вижда кой как работи и не говорим за грешки и пропуски, а дали иска да се подобри и да работи върху тях или не, съответно и си казваме довиждане. В момента всички работят страхотно, да, има проактивни хора, има и по-пасивни, но за мен хармонията идва от мениджърите - с ръка на сърцето мога да кажа, че ти се иска да направиш всичко не само, за да успееш ти, но и да не излизат мениджърите ти криви пред по-високите нива. Просто са страхотни хора, хем перфекционисти, хем знаят как да ти обяснят къде грешиш, хем като се съберете можете да си говорите за всичко, но на работа се усеща йерархията и има нужното уважение от всички страни. Отделно, че знаеш, че винаги ще бъдеш защитен от тях - абсолютно забранено ни е да влизаме конфронтации с други отдели, те са тези, които отиват и изясняват ситуацията. Ако ще някой да ти звъни, пише - затваряш и уведомяваш мениджъра си.
, и аз го намирам за дефект в подбора, но това е резултата от пестенето и стратегията на компаниите.
Уви, не работят така нещата. Може би в чужбина е по-възможно да си на някаква средна позиция и да взимаш добра заплата. В България обаче така пълзят заплатите, че за да взимаш добра заплата трябва да вървиш по стълбицата, не става хем позиция с малко отговорности, хем прилична заплата. 

Препоръчани теми