Октомврийски бебета 2025

• 2 998
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
А с какво обличате бебоците и кой кошара ползвате - бебешкия или столчета, което става и за кола?

Аз ползвам зимния кош на количката и тези дни като е топло го обличам с боди с къс ръкав, ромпър, чорапки, тънка шапка и го завивам с леко одеалце. Нося в чантата и една жилетка за всеки случай, но не ми се е налагало да я слагам. За по-студените дни нямам представа как да го обличам.

# 16
Здравейте, момичета! Доживяхме да имаме вече и бебешка тема. ☺ Остана ли изобщо някоя мама да чака голямото събитие?

Нашето бебче също стана на 1 месец, осезаемо е пораснало и променено. 🥰

Мъчат ни колективно коликите, обаче. Почти непрекъснато, докато е буден, е раздразнителен, често пъти прави дълги будувания (2-3 до 4 часа), в които или хапва или иска да го разхождаш на ръце. Педиатърът ни сподели, че най-ефективно при тях са топлите компреси на коремчето и смученето на залъгалка, но бебчо изобщо не признава залъгалките и ги плюе. 😂 Има дни, в които се чувствам като в капан, понеже  каката също е с нас постоянно и очаква да си играем, а на мен ръцете са ми заети с него. Вкъщи имаме цял арсенал от люлки, гнездо, слинг и т.н., които също не вършат работа.

Като второ дете смея да твърдя, че е много различно като поведение от първото. Спокоен е само по време на баня, където кака му изпадаше в диви истерии. 😅

Излизаме за по час до близкия парк, но не смея да се отдалечавам повече, защото често пъти само кърменето може да го успокои, ако се наложи. Изобщо - живеем за мига, когато ще приключат коликите и ще започнат зъбите. 😅

Аз също имам недостиг на кърма, но той е по линия на мамологични операции и прекъснати каналчета на едната гърда. С първото дете успях до над годинка да кърмя, в съотношение 60:40 в полза на кърмата, сега съм 90:10 в полза на кърменето, но с цената на много време и усилия, и безжична помпа се принудих да си купя. Предния път правих консултация с Хедра и я препоръчвам с две ръце. На мен методи като power pumping, често кърмене, лактагонни чайове, добавки със сминдух много ми помогнаха първия път. От друга страна кърменето освен основните ползи, ми бе добра стратегия по линия на доприспиване на бебето, когато се събужда и не е наспано (или аз не съм се наспала), при пътуване със самолет и т.н., така че и този път ще дам всичко от себе си да удържа фронта. ☺

# 17
А смятате ли да организирате погача на 40 ден на бебето?

В този грипен сезон малко се притеснявам да се събираме много хора на едно място и се чудя дали да не я организираме на по-късен етап.

# 18

В този грипен сезон малко се притеснявам да се събираме много хора на едно място и се чудя дали да не я организираме на по-късен етап.

И аз се чудех точно заради грипния сезон. Мислих го, мислих го и накрая реших, че ще правя погача. Писала съм в поканите да не идват, ако не се чувстват добре или ако имат съмнения за здравословното си състояние. Все пак смятам, че сме големи, разумни хора и ако има някой болен, ще се съобрази и няма да дойде. Иначе и аз мислих да я правя по-късно, ама това означава около Коледа или началото/средата на януари, което пак си е в кофти сезон. Ни така, ни иначе 😁

# 19
Момичета, помагайте…не можем да измислим мъжко име, а времето лети. Искахме да го кръстим на единия дядо, но пък се колебаем между Иван и Петър, за да е традиционно име.
Вие как кръстихте вашите момчета?

Нашият бебок го кръстихме Самуил, има първата буква на единия дядо и се води “кръстено на него”. 😃

# 20
Много го мислихме и в крайна сметка го кръстихме Стефан.

Имаме роднини, които леко се засегнаха, че не е кръстен на някоя баба или дядо, но все пак решихме да бъде на себе си.

Вие имате ли недоволни след като им казахте как се казва детето?
Лично на мен ми се вижда много детинско да се сърдят за такива неща, но всеки с разбиранията си.

Момичета, помагайте…не можем да измислим мъжко име, а времето лети. Искахме да го кръстим на единия дядо, но пък се колебаем между Иван и Петър, за да е традиционно име.
Вие как кръстихте вашите момчета?

Нашият бебок го кръстихме Самуил, има първата буква на единия дядо и се води “кръстено на него”. 😃

# 21

Чиста молитва на 40 дни, ще направя, погача също но ще видим кога ще е.

# 22

За сега да, но в ограничен кръг - двете баби и 3 приятелки с децата им. Ще ги помоля да идват само ако са здрави и ще се надявам всичко да е наред. В крайна сметка каката все ще донесе нещо от училище, няма спасение от вирусите.

# 23
Ако някоя от вас знае, може ли да давам Еспумизан Л с малко водичка в шише? Кърмя и това ми е най-лесния начин. На 17 дена сме.

# 24
Здравейте, и нашата будуваше много отначало след изписване като я оставяхме да спи през деня по 3 часа, сега вече я будим и макс 2 спи (и то обикновено в количка). Определено си будува повече от нормата за 40-60 минути, но гледаме да не будува повече от 2 часа вече. През деня не иска да спи в криба или в количка или до мен в леглото. Вечерите си спи в криба 5 часа после се буди за хранене и спи пак до 8. Записахме се за мамаспи да ни помогнат да заспива сама и да е в кошарата и да разберем по-добре нужните ѝ интеревали. Дано помогне.

# 25
Ако някоя от вас знае, може ли да давам Еспумизан Л с малко водичка в шише? Кърмя и това ми е най-лесния начин. На 17 дена сме.

Аз Еспумизана го давам с лъжичка. Слагам малкия на краката ми в полузиправено положение и леко, леко давам в устата. Но пък и идеятаа с водата не е лоша, още повече щом давате и водичка.

# 26
Здравейте, момичета! Включвам се и в тази тема. 😊
Моята девойка днес става на 15 дни. За щастие този път ми се получава супер с кърменето. В болницата ми я върнаха час след като се роди, сложих я на гърда и тя веднага започна да прави опити да засуче. Моите зърна също бяха определени като плоски и в началото беше по-трудно докато се оформят. Налагаше се почти през цялото време да придържам кожата около ареолата, за да има за какво да се захване бебето. Слагах я през час да стимулира, а като ми носиха от детска стая АМ се опитвах да я дохранвам, но тя категорично отказваше шишето. За жалост първите дни ми се разраниха зърната и кърменето беше ужасно болезнено, но с кремчето на Lansinoh и едни вълшебни компреси, които ми изпрати позната мама от групата със сина ми, много бързо зараснаха и вече всичко е наред. 😊

На разходки излизаме още от седмия ден, просто е грехота да не се възползваме от това прекрасно време. Бебчето го извеждам навън със слинг, а като дрешки си е облечена както е вкъщи (ромпър или боди с дълъг ръкав и панталонче), просто отгоре е покрита и с якето ми. По принцип нямам проблем с кърменето навън, но понеже сме заедно с баткото, гледам да излизаме скоро след като е яла, за да мога в парка спокойно да тичам след него без да я мисля нея.

От вчера е доста по-неспокойна, явно започнаха неразположенията с коремчето и вече й давам еспумизан. Слагам й капките директно в уста. Вода нямам намерение да давам преди шестия месец когато ще започнем захранването.

Погачата ще я пропуснем, с баткото също не правихме и не съжалявам.

Добре, отчетох се, ще следя темата с интерес. 😄

# 27
Здравейте, момичета! Включвам се и в тази тема. 😊
Моята девойка днес става на 15 дни. За щастие този път ми се получава супер с кърменето. В болницата ми я върнаха час след като се роди, сложих я на гърда и тя веднага започна да прави опити да засуче. Моите зърна също бяха определени като плоски и в началото беше по-трудно докато се оформят. Налагаше се почти през цялото време да придържам кожата около ареолата, за да има за какво да се захване бебето. Слагах я през час да стимулира, а като ми носиха от детска стая АМ се опитвах да я дохранвам, но тя категорично отказваше шишето. За жалост първите дни ми се разраниха зърната и кърменето беше ужасно болезнено, но с кремчето на Lansinoh и едни вълшебни компреси, които ми изпрати позната мама от групата със сина ми, много бързо зараснаха и вече всичко е наред. 😊

На разходки излизаме още от седмия ден, просто е грехота да не се възползваме от това прекрасно време. Бебчето го извеждам навън със слинг, а като дрешки си е облечена както е вкъщи (ромпър или боди с дълъг ръкав и панталонче), просто отгоре е покрита и с якето ми. По принцип нямам проблем с кърменето навън, но понеже сме заедно с баткото, гледам да излизаме скоро след като е яла, за да мога в парка спокойно да тичам след него без да я мисля нея.

От вчера е доста по-неспокойна, явно започнаха неразположенията с коремчето и вече й давам еспумизан. Слагам й капките директно в уста. Вода нямам намерение да давам преди шестия месец когато ще започнем захранването.

Погачата ще я пропуснем, с баткото също не правихме и не съжалявам.

Добре, отчетох се, ще следя темата с интерес. 😄

От кой еспумизан давате, по колко капки и колко често?

# 28
Нашата педиатърка ни изписа за колики:
-Колийф 4 капки на всяко хранене директно в
храната
и ако е много тежко положението:
- Еспумизан Л 40 мг на мл 25 капки в храната макс 3 пъти на ден, т.к. запича

Засега ползваме само Колийф и мисля, че помага.

# 29
Давам от този Еспумизан. По 15 капки директно в устата, 3 - 4 пъти дневно. Отделно и Абоколикен преди всяко хранене.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт