Октомврийски бебета 2025

• 2 998
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
Аз както казах, че нашият не е акал от петък, снощи така зловещо напълни памперса в 5 сутринта, голям гол ни вкара на двамата с таткото. 😄 Забелязах, че откакто се изходи, днес цял ден попръцква повечко, надявам се това да подобри положението с коремчето.

Носим го за момента в слинг на Neko, малко е неудобен, може би грешно го връзвам, но нещо не мога да се оправя. На консултация бяхме, клипчета гледах, уж лесно, но нещо не ми се отдава. Като порасне малко ще го сменя с Tula Free-to-Grow. И тя уж може да се ползва от по-мънички бебчета, но искам поне 2 месеца да направи и тогава ще прехвърлим.

Иначе вече 2-3 пъти излизаме навън само със слинга и едно яке за бебеносене, което е суууупер. Голям кеф е да не мандахерцам количката по дупки, кал и какво ли още не.

# 91
Стандартните раници мисля, че ги препоръчват след 3 - 4 месец консултантите. Дотогава може в хибридна раница. Neko Tiny по принцип я дават за бебета над 2.5кг, но ме посъветваха да изчакам бебето да стане на 2 - 3 седмици. Имам от баткото BeLenka 4ever и съм много доволна от нея, но след четвъртия месец ще я ползвам.

# 92
Откъде купувате ергораниците? В София знам, че има няколко магазина, някои от тях дори са със записване на час за консултация. По-скоро бих се доверила на такъв специализиран магазин, отколкото сама да се впусна да купувам на сляпо.

Иначе вкъщи си го разнасям нашия юнак в слинга, но много топло си правим понякога. Излизала съм веднъж навън със слинга, но не бях сигурна дали не му е студено или пък топло и май само вкъщи ще си го ползвам при нужда.

# 93
Цитат
Какъв слинг и раничка използвате?
Слингът е нееластичен тип дълъг шал. Раничката е ergo baby 360. Купих я преди 10 години нова от олх (тогава още продавалник) за доста по-евтино от официалните магазини. Вече четвърто дете я ползва. Не бих дала 300+ лв за оригинална. След шестия месец може да се носи и с лице напред, което е идеално за любопитните очички.
Предимството на раницата е бързото слагане и махане, иначе и двете са супер удобни за бебето.

# 94
Нашата ергораница я харесахме в магазин в София, но я поръчахме от този сайт: https://babyslings.eu/. Беше доста по-изгодна от уж промоционалните цени на магазина.

# 95
Здравейте!От вчера давам на бебчо Лефакс по 3 пъти на ден. И вчера привечер и днес се изака доста, преди толкова не се е изхождал и си мисля, че може да е от Лефакса. На кърма е и са му по принцип воднисти изпражненията и днес даже му пропусна памперса, никога не се е случвало. На месец и половина е почти и много му къркорят също и червата. Дали е нормално това да се случва?

# 96
Здравейте!От вчера давам на бебчо Лефакс по 3 пъти на ден. И вчера привечер и днес се изака доста, преди толкова не се е изхождал и си мисля, че може да е от Лефакса. На кърма е и са му по принцип воднисти изпражненията и днес даже му пропусна памперса, никога не се е случвало. На месец и половина е почти и много му къркорят също и червата. Дали е нормално това да се случва?

Deesee, не мога да се изкажа по въпроса, но исках да попитам - от къде взе Лефакс? Препоръчаха ми го, но уж в България не се продава. Търсих по разни сайтове на аптеки, но не го намирам.

# 97

Deesee, не мога да се изкажа по въпроса, но исках да попитам - от къде взе Лефакс? Препоръчаха ми го, но уж в България не се продава. Търсих по разни сайтове на аптеки, но не го намирам.

Поръчах си го от този сайт и за един ден дойде: https://pampiland.bg/produkt/lefaks-kapki-protiv-koliki-100ml/

# 98
Тези мами със момчета, нещо казвано ли вие за забелване на пишлето кога, се прави и дали се прави. Чета всякакви мнения а ЛЛ ще го питам тази седмица.

# 99
Момичета, минавам да споделя, че в мамо спи ми се има намаление на онлайн курсовете.

# 100
Тези мами със момчета, нещо казвано ли вие за забелване на пишлето кога, се прави и дали се прави. Чета всякакви мнения а ЛЛ ще го питам тази седмица.

На нас личния ни каза да забелваме след 6 месец, обаче всички мъжки майки около мен са започнали от 40тия ден някъде. Та се чудя и аз. Шести месец ми се вижда късно честно казано.

# 101
Всеки казва различно, вече се чудя как да процедирам.

# 102
Тук ще се включа.
Забелването ми беше много наболяла тема още преди раждането, затова се включвам да споделя максимално информацията, която събрах.
Като започна с родните. Свекървата - тя искаше да почнем забелване още в деня на изписването (бях готова за бой). Баба ми (изгледала повече момчета, учена от свекърава си с 4 момчета) - никога не е чувала за думата забелване. Майка ми също, в нашия край не се говори за това, момчета и мъже с проблеми не са се срещали в рода.
В родилното ни посъветваха да се консултираме с педиатъра на детето. Но и самата неонатоложка даде препоръка да не се случва нищо през първия месец - само много леко дръпване, за да се измие с водичка, след като е киснало във ваничката и кожата се е отпусната.
Двама педиатъра - да не се забелва. Следящата - демонстрира как да се почиства, много леко, без никаква сила.

Моето заключение е: както го усетиш.
Щом детето си уриниране без проблем, няма мехурчета - всичко е наред. Ако се налага, има си специални кремчета, който отпускат кожата и помагат за плавното й отдръпване.

Общи условия

Активация на акаунт