Октомврийски бебета 2025

• 2 998
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
Нормално ли е след вече 20 дена пъпчето на детето да е още изпъкнало.

# 76
Момичета, подарявам 4 шишенца Gripe water (билкова вода/сироп против колики). Донесоха ни ги от САЩ, но няма да ги ползвам. Прикачвам снимка. Мога да ги изпратя по куриер.

# 77
Момичета, вашите бебоци опитват ли се да се въртят? Моят вече с крачета и ръчички се подпира и надига тялото, за да го завърти, но главичката още му тежи, предполагам, че е нормално да прави такива опити, но се чудя не му ли е рано и да не си увреди вратлето?

# 78
Привет, дали взимате някакви мултивитамини за кърмачки?

# 79
Привет, дали взимате някакви мултивитамини за кърмачки?

Аз пия тези, които пиех по време на бременността, Пре Мама Дуо, пише че стават за кърмачки.

# 80
Аз също пия Пре Мама Дуо, продължих ги след бременността. Приятелки ми препоръчаха и витамините за кърмачки на Прегнакеър.

# 81
Здравейте,  моето бебе се роди със зъбче ,което е започнало леко да се клати някой може ли да ми препоръча бебешки и детски зъболекар към който да се насочим, защото ме е страх да не падне сам и случайно да не го глътне

# 82
По колко, пъти се изхождат вашите бебчета, моят юнак по два дена не се изхожда мисля да не е от Инхакола пишеше че има запичащ ефект във една група. Много е не спокоен, и по време на сън ръмжи и свива крачета към корема си. Чудя се колики ли са, или нещо друго. Чудя се да му направя днес клизма.

# 83
По колко, пъти се изхождат вашите бебчета, моят юнак по два дена не се изхожда мисля да не е от Инхакола пишеше че има запичащ ефект във една група. Много е не спокоен, и по време на сън ръмжи и свива крачета към корема си. Чудя се колики ли са, или нещо друго. Чудя се да му направя днес клизма.

Нашият не е акал от 4 дни, но лекарката каза, че до 10 дни е окей при кърмени бебета, защото кърмата се абсорбира почти напълно от организма. Вие на АМ ли сте?

За зъболекар: д-р Албена Младенова, бул. Климент Охридски 12, 028754063

# 84

Нашият не е акал от 4 дни, но лекарката каза, че до 10 дни е окей при кърмени бебета, защото кърмата се абсорбира почти напълно от организма. Вие на АМ ли сте?

За зъболекар: д-р Албена Младенова, бул. Климент Охридски 12, 028754063
Не на кърма сме можеби веднъж седмично ако му дам АМ когато, сме на вън или аз съм излязла някъде. Но много ръмжи по време на сън във болницата не е правил така.

# 85

И моето бебе ръмжи и се буди така. Това предполагам са колики. По същия начин си свива краката, даже така и спи понякога, целия свит на кълбо. Каквото и да му давам за колики пак си ги има. Явно трябва просто да отмине този период.

# 86

И моето момиче на всеки трети или четвърти ден прави по една бомба, през останалото време само пишкани памперси. Понякога има серии на здраво напъване, без резултат, но не плаче.
Консултантката по кърмене предположи, че кърмата не стига и каза да давам и от двете гърди на всяко хранене. Горкото почти след всяко хранене връща, което според мен е от преяждане. Няма промяна с честотата на акането, така че по-скоро съм склонна да мисля, че усвоява кърмата. Спи си по 2.5-3ч след хранене.
Иначе започнах да я нося в слинг и ерго раничка и е доста по-спокойна. Много лесно заспива, а аз успявам да си свърша нещо с две свободни ръце.

# 87

И моето момиче на всеки трети или четвърти ден прави по една бомба, през останалото време само пишкани памперси. Понякога има серии на здраво напъване, без резултат, но не плаче.
Консултантката по кърмене предположи, че кърмата не стига и каза да давам и от двете гърди на всяко хранене. Горкото почти след всяко хранене връща, което според мен е от преяждане. Няма промяна с честотата на акането, така че по-скоро съм склонна да мисля, че усвоява кърмата. Спи си по 2.5-3ч след хранене.
Иначе започнах да я нося в слинг и ерго раничка и е доста по-спокойна. Много лесно заспива, а аз успявам да си свърша нещо с две свободни ръце.

Какъв слинг и раничка използвате?

# 88
Инфакол, както и всички други капки със симетикон имат запичащ ефект. Аз давах Еспумизан известно време, но също забелязах такъв ефект и драстично намалих употребата му. Бебчо се изхожда по 2-3-4 пъти, всеки ден различно.

Носенето в раничка и на мен ми е спасението. 😅 Особено като излизам навън сама с нея и баткото, така спокойно си тичам след него, а тя е гушната и спинка на топло. Моята раница е Neko Tiny.

Малката девойка стана на един месец преди два дни, толкова бързо мина времето. 🥹 Качила е 1.100кг и съм много доволна, вече има заформени бузки. ❤️

# 89
Аз и предния и този път бебенося в ринг слинг на Cabbo cotton докъм 3-4 месец и в ергораница Boba X след това. Слингът не ми е удобно решение и не смея да изляза навън с него, но нямам търпение да порасне малко и да го метна в раницата. Въпреки че я дават за над 3 кг. като модел - ми се струва груба за малко бебе. След това - е рай бебеносенето!

Малкият е 5.2кг. вече (на 50 дни е) и и той заформи чудни гривнички на ръчичките и крачетата, вратлето и бузките му са само за целуване. 🥰

Иначе се изхожда по 1-2 пъти на ден вече (кърмен е + около 120 мл АМ на ден). С каката имах предизвикателство, че не се изхождаше по 5-6-7 дни (беше 50:50 на смесено хранене тя) от 40-тия ден до 4-тия месец. Тъкмо щяхме да вкараме лактулозата в действие, по препоръка на педиатъра, и тя започна да си се изхожда нормално. 😅 Само 2 пъти прибягвахме до Мелилакс при нея.

Общи условия

Активация на акаунт