Октомврийски бебета 2025

• 6 722
  • 229
  •   2
Отговори
# 210
С тях няма проблем. Всеки ден има поне 1-2, в редки случаи 3.
Сигурно газовете са повече и докато спят ги усещат по-болезнено...знам ли.
Давала съм Био Амика поне месец, но никакъв ефект и спрях да тъпчат детето с всевъзможни капки. Сега й давам само пробиотик Панда и еспумизан при нужда. Дано го израстат скоро тоя период.
Момичета, при вас бебчетата спят ли неспокойно заряди газове? Моето момиче се буди по няколко пъти и денем и нощем винаги само от газове и спи доста лошо заради тях. Не са колики, по-различно е...не е онзи неутешим плач, който беше в началото, а свива и вдига крачетата и започва да мята с ръце. Ако е по-сериозно се разплаква и се буди, след което сякаш се успокоява.
Предполагам това е супер нормално, но моля споделете дали някой е в подобна ситуация Simple Smile

При нас е така всеки ден, но рядко се изхожда и понякога прави запек. При вас как са изхожданията?

# 211
Нашето момче също е с газове - денем се случва да се извие, позачерви, измрънка и после да пръцне и да се успокои; нощем имаме също епизоди, в които се мята, извива, помрънква, пръцва и после се успокоява. Давахме му панда, но отказа да я пие и минахме на биогая (по-лесно се дава) + още си даваме капки колийф и през някой и друг ден една доза от еспумизана. Ходи всеки ден или през ден поне по 1 път по голяма нужда.

# 212
Здравейте , а газовете пречат ли при хранене?  Моето дете е на 2м, като я кърмя пъшка, извива се, пръцка , ака. С течение на времето намали сукането, започва да отказва на моменти и се притеснявам. Също с много газове

# 213
Определено създава голям дискомфорт. При нас беше по същия начин и това в един момент премина в упорита кърмаческа стачка вече месец и половина. Не казвам, че при вас ще е така! Но докато се хранят, червата се раздвижват и това създава болезнени усещания при малките бебчета.

Здравейте , а газовете пречат ли при хранене?  Моето дете е на 2м, като я кърмя пъшка, извива се, пръцка , ака. С течение на времето намали сукането, започва да отказва на моменти и се притеснявам. Също с много газове

# 214
Точно това ми е притеснението. Освен това е наддава по-малко.
Как се справяте със стачката?
Аз утре съм на консултация по кърмене, дано има полза.

Определено създава голям дискомфорт. При нас беше по същия начин и това в един момент премина в упорита кърмаческа стачка вече месец и половина. Не казвам, че при вас ще е така! Но докато се хранят, червата се раздвижват и това създава болезнени усещания при малките бебчета.

# 215
Не се справяме, храня от шише с изцедена кърма. Ходих и при Ася Демирева и при Хедра, но при мен няма ефект за момента. Само мога да посъветвам, ако не е КРАЙНО наложително, да не давате шише. Мен Хедра ме подхлъзна, че бебето ми наддавало супер малко и ТРЯБВАЛО да изпива по минимум 700мл на ден, та каза да дохранвам с шише и това още повече влоши нещата. Ами извинявам се, но не можем да се водим по общоприетите норми. Всяко дете е различно. Моята дъщеричка е качила 2кг за 3м и се развива прекрасно без да пие по 700мл на ден.
Ако сте в София, моля Ви, помислете дали да ходите при Хедра. Ася, пт друга страна, е прекрасна! Все пак държа да подчертая, че това е лично мнение и не задължавам никого с него. Все пак, книгата й е библия за кърменето.
Точно това ми е притеснението. Освен това е наддава по-малко.
Как се справяте със стачката?
Аз утре съм на консултация по кърмене, дано има полза.

# 216
Давала съм Био Амика поне месец, но никакъв ефект и спрях да тъпчат детето с всевъзможни капки. Сега й давам само пробиотик Панда и еспумизан при нужда. Дано го израстат скоро тоя период.
Момичета, при вас бебчетата спят ли неспокойно заряди газове? Моето момиче се буди по няколко пъти и денем и нощем винаги само от газове и спи доста лошо заради тях. Не са колики, по-различно е...не е онзи неутешим плач, който беше в началото, а свива и вдига крачетата и започва да мята с ръце. Ако е по-сериозно се разплаква и се буди, след което сякаш се успокоява.
Предполагам това е супер нормално, но моля споделете дали някой е в подобна ситуация Simple Smile

При нас е така всеки ден, но рядко се изхожда и понякога прави запек. При вас как са изхожданията?

Кърмите ли или давате АМ?

# 217
Храня от шише с изцедена кърма, но се случва да дохраня с АМ, ако не ми достигне малко количество. Първия месец и половина хранех само с кърма и пак си имаше редовно изхождане.

Кърмите ли или давате АМ?

# 218
И нашето момиче се изхожда 2 пъти на ден без проблем. Вече спи добре през ноща, сега се филмирам, че всичко ще се прецака покрай регресията на 4ти месец за която всичко говорят.
Обаче през деня в момента в който ѝ стане скучно реве.. особено силно реве следобеда и вечерите. Все едно е заколено агънце милата. Лекарките ми казват, че не са вече колики, а темперамент.. Успокоява се , и след някакво време пак. Иначе си се усмихва и е в настроение, но лесно пали. Чудя ще премине ли това някога.. Някоя от вас да има ревливо бебе?

# 219

. От начало 2 пъти на 24 часа, сега 1 път на 24 часа.

# 220
По колко време на ден и кога слагате бебетата по корем?

# 221
Аз я слагам на всеки буден прозорец, по колкото време издържа. Изчаквам да е минал поне половин час от хапването, за да не връща мляко. Все още й слагам възглавничка под гърдите за опора, защото иначе не успява да си повдига хубаво главата.

# 222
И аз слагам малкия по корем на всяко будуване. Оставям го на активната гимнастика или на килимчето за игра, вадя му играчка, книжка да си гледа и така хем той се занимава, хем аз успявам да свърша нещо из вкъщи.

За акото - от втория прием на ротавирусната го удари на разстройство, та му изписаха пробиотик. Иначе, въпреки, че е на изключително кърмене, всеки ден си се изхожда по няколко пъти, с хубава консистенция.

Малко да отклоня темата за акото и да питам - при вас върна ли се цикъла или още не? Понеже имах някакво зацапване като аха-аха да ми дойде, но не. Уж казват, че докато жената кърми не би трябвало да има цикъл, но пък много приятелки споделят, че са си имали въпреки кърменето.

# 223
Аз получих мнооого леко кървене точно два месеца след раждането. Беше доста слабичко, но продължи няколко дни. На третия месец пък беше точно като зацапване за един ден. Не знам дали да го броя за цикъл даже. 😅 След първото раждане също ми дойде на втория месец, но тогава си беше обилно кървене. Може би е повлияло това, че първия път се изцеждах ексклузивно, а сега си кърмя от гърда директно и стимула е различен.

# 224
И моят още не е дошъл, имах съвсем леко зацапване но нищо повече - ние сме предимно на АМ с 2 хранения кърма.

Някой навлезе ли в регресията на съня?

Общи условия

Активация на акаунт