За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 8 071
  • 294
  •   4
Отговори
# 15
Дъщеря ми (1г 3м) е по същия начин, цялата брадичка и е на ситни пъпчици около растеж на нови зъбки. Не мажа, гледам да и попивам брадичката с мек плат.
Като цяло избягвам всякакви лекарства и кремчета, ако не е наложително. С времето разбрах, че доста от нещата си минават от само себе си (колики, зъби).

# 16
И на моята като й расте зъб, брадичката и бузките й стават червени. Нищо не правя. Стандартно й мия лицето с вода и вечер мажа с лосиона, който й е за тяло.

# 17
Проблем ли е ако на бебето влиза вода в ушите докато я къпем?

# 18

Аз лично винаги внимава колкото мога и мия главата или с малко вода поетапно с ръка , или в легнало положение.
Чувала съм , че не е ок, да не се възпали .

# 19
Здравейте, мами! Много се извинявам за притеснението е въпроса, но не мога да си намеря място. Бебето ми е на 3 месеца, снощи докато разговаряхме на видеовръзка с баба му, не знам как (буквално имам като бяло петно), но телефонът му падна върху лицето. Не съм сигурна дали му удари нослето или устата, в тази област падна. Разрева се, но след това се успокои и се смееше. Храни се нормално, няма подутини и зачервявания, но през нощта много му се запуши носа , забелязах, че има бели сополки.
Минали са 14 часа от удара, може ли да му е счупено нослето и сополите да са в следствие от удара..

# 20
Според мен ако му беше счупено нослето нямаше да е толкова спокойно детето, а и най-вероятно щеше самото място да се подуе. Може да го заведете на лекар, да обясните какво се е случило и вече те да преценят дали да пратят бебето за снимка или не. Дори да няма нищо страшно и нослето да си е добре поне за сополките ще могат да изпишат нещо или да Ви пратят за вземане на секрет.

# 21
Следете да не се преуморява, твърде много стимули, звуци, контакт с хора (ако се радват на бебето и гукат над количката). Също вкъщи без звуци от телефони, таблети, телевизори и вечер на приглушена светлина,  а не студена бяла.
Здравейте, на 18 дни сме и ни се случва следния феномен, който не ножем да си обясним. Някой има ли идея нормално ли е?

Бебето се събуди в 16:30 Ядохме и излязохме за малко на разходка. Заспа към 17 часа в количката. 18 часа се пребрахме и от тогава до 20 часа не е заспивала нормално ли е? Не плаче а само седи и гледа.
в 21 часа сменихмме памперс ядохме и спа 30 минути. Към 22:30 пак сменихме памперс. от 21 до 00 часа будува с кратки паузи сън от 15 мин. Така всяка вечер.

# 22

Мийте личицето и ушичките с мокра ръка. Ние само косичката поливаме с вода.

# 23
Аз така и правя. Просто съм чувала, че слагат предпазители на ушите и се чудех чак такъв проблем ли е ако влезе вода.

# 24
Не е проблем, никога не съм пазила чак толкова ушите на детето. Особено пък като са по-малки колко пък вода да влезне, според моя опит - съвсем малко. Моето е вече на годинка, та мъжът ми директно със слушалката я мие и количеството вода е доста повече, отколкото когато я къпехме във ваничката. После подсушавам и така, не сме имали проблеми.

# 25
Едва ли някой ще седне умишлено да полива ушите с вода. Но е факт че покрай главичката понякога си влиза особено бебето ако мръдне рязко. Гледам хубаво и бързо да подсушим с клечка и това е🙈❤️

# 26
Бебе в басейн надали влиза с тапи за уши :д четох по тази тема, че това, че може да се възпали от вода ухото, не е възможно

# 27
Бебето като имаше отит, питах лекаря дали може да е от вода, която е влязла в ухото, той каза не.

# 28
Здравейте.
Някоя мама дали е използвала пробиотик Бифидус на АкваСорс? Питанката ми е как разтваряте капсулата? Бебчето ми е изцяло на кърма, вчера се опитах да разтворя четвърт от капсулата в млякото,но останаха малки гранули на дъното.. Може би трябва да постопля млякото?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 29
Здравейте, имам едно питане. Първо бебче ще ми е. Идната седмица ми предстои секцио и после изписване. Нямам никаква идея с какво да го облека бебето. Дрехи имам много от племенницата, но съм много дезориантирана какво да му облека. Ще си го приберем вкъщи с колата, в кош за кола, но до там с какво да го облека. Гледам че го дават 14 градуса максимални температури. Извинявайте за дългия пост и благодаря на отзовалите се

Общи условия

Активация на акаунт