За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 8 269
  • 295
  •   2
Отговори
Добре дошли в новата тема за всички родители с бебчета на 0+ месеца!
Тук задаваме въпроси за хранене, сън, развитие, здраве и всичко между тях. Споделяме опит, трикове и подкрепа. 🍼💤🧸

📌 Какво обсъждаме тук
   •   Хранене: кърмене, АМ, количества, захранване
   •   Сън: режими, будения, дрямки
   •   Развитие: обръщане, сядане, лазене, зъбки, прохождане
   •   Грижи и здраве: подсичане, температура, ваксини, профилактика
   •   Екипировка: шишета, помпи, стерилизатори, носилки, козметика

🧭 Полезно за ползване на темата
   •   Няма „глупави“ въпроси - питайте смело.
   •   Споделяйте възрастта на бебето и релевантни детайли (кърмено/АМ, тегло, температура и т.н.), за да получите по-точни отговори.
   •   Форумът е за обмен на опит - за медицински въпроси → педиатър.

👀 Полезни теми

🍼 Кърмене - https://www.bg-mamma.com/?topic=1787076
🍎 Захранване - https://www.bg-mamma.com/?topic=1811187
🤯 Колики - https://www.bg-mamma.com/?topic=425576
🎒 Бебеносене - https://www.bg-mamma.com/?topic=1510645

💡 Малки напомняния
   •   Всяко бебе има собствено темпо - диапазоните са широки.
   •   Ако нещо Ви тревожи или е извън „нормалните вариации“, обадете се на педиатър.
   •   Подкрепяме се - споделяйте какво е проработило при вас. ❤

👣 Предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1791330

# 1
Славейче, много благодаря за новата тема и хубавото оформление 🫶🤗
Момичета, как извеждате облечено бебчето през зимните месеци? Ще бъдем на 3-4 месеца с количка CYBEX balios s, кош за новородено. Чудех се в този кош има ли нужда да се слага чувалчето им Snooga или друго на Cybex, гледам че имат различни но са с прорези за колани, тоест май са само за летния кош? И ако не с такова чувалче, то как да я екипирам?🩷 Също има ли изисквания примерно по малко от час навън ако температурата е под 10 градуса?

# 2
Аз съм със Сайбекс. За новородения кош не съм взимала чувалче. Обличах я, както е вкъщи + пухен гащеризон, дебело одеяло и покривалото от коша. Имай предвид, че той коша си защитава от студ + че пусках и сенника. Сега с коша 6+ съм със зимен чувал на Сайбекс като отгоре й слагам яке, защото не стои мирно да е покрита, както беше по-малка. Аз съм с другия чувал, този Snooga пак го дават за минусови Т, но все пак ми се вижда по-тънък. Иначе ако си с него, може да го сложиш и в новородения кош, но пък да не стане прекалено топло с него. Все още не са толкова ниски температурите.

# 3
Записвам се в новата тема. Благодаря Славейче! ❤

# 4
Ние също сме на 3 месеца и мисля да го изкарвам облечен с боди стил потник, чорапогащник, отгоре гащеризонче или боди с дълъг ръкав и панталонче и като за финал космонавт 😁 Ако е много студено може и одеалце да му метна отгоре, но ще сме на проба грешка. Обаче съвсем скоро ще трябва да минем на коша за 6+, че другия месец май май няма да се събира вече в този за новородено и ще помисля да взимам ли зимен чувал или ще си остане на опцията с космонавт.

# 5
Записвам се в новата тема и аз. Моето момиче на 1 г. пи антибиотик 5 дена и сега няма апетит. Храни се 4 пъти по 160-170 мл., а бяха около 200мл по 5 пъти на ден понякога 6. При вашите деца как е било? Кога ще и се възвърне апетита за ядене?

# 6
Яде по 4/5/6 пъти мляко на 1 г? Колко твърди хранения има? Аз малко след годинката махнах първото сутрешно мляко и остана това вечер. Даже си мислех, че съм закъсняла да има 2 млечни хранения. Сега е на 1.4 и трябва да почна да се ориентирам да махам и последното мляко. Обаче понякога не вечеря добре и като знам, че ще пие мляко, ми е спокойно.

# 7
Яде по 4/5/6 пъти мляко на 1 г? Колко твърди хранения има? Аз малко след годинката махнах първото сутрешно мляко и остана това вечер. Даже си мислех, че съм закъсняла да има 2 млечни хранения. Сега е на 1.4 и трябва да почна да се ориентирам да махам и последното мляко. Обаче понякога не вечеря добре и като знам, че ще пие мляко, ми е спокойно.

Някои деца са злояди. Ако не е мляко, друго не ядат. Дори да хапват твърди храни, те не могат да заменят основното, което е млякото.
Децата не са програма,ако не им се яде друго освен мляко, няма причина да ги буташ насила.

# 8
След годинката млякото не е основната храна. То самото мляко не е толкова проблем, но биберонът след 18 месеца води до проблеми със зъбите и захапката. Затова е добре поне да се мине на мляко в чашка (обикновена или със сламка).

# 9

Някои деца са злояди. Ако не е мляко, друго не ядат. Дори да хапват твърди храни, те не могат да заменят основното, което е млякото.
Децата не са програма,ако не им се яде друго освен мляко, няма причина да ги буташ насила.

Да, да. Разбирам. И аз като не е яла добре, давам мляко, но тук ми се сториха много млечните хранения. Трябва да почне да ги намаля.

# 10
Давам и супи и каквото и се хапва още, ама малката яде по няколко лъжици и това е. Винаги после си иска млякото. И аз си мисля да давам млякото в чаша със сламка. Четох, че трябва поне да пие вода, така че ще и предлагам често.

# 11
Моя е на 9м и също беше болен, даже едвам млякото си изпиваше, за твърда храна изобщо неможеше и да я помирише. Около 5 дена беше ужас, сега тепърва си възвърна апетита, но заради запушения нос му е много трудно да яде, та давам по-гладки пюрета.

# 12
Благодаря за новата тема!
Ние се обличаме по следния начин: Вкъщи е с боди с къс ръкав, панталонче и някаква не много дебела блузка (суичър). Навън го слагам в едно пухкаво одеалце, облечено по същия начин, отгоре го завивам с още едно, шапчица и закопчавам покривалото на коша. На 3 месеца е.

# 13
Здравейте, на 18 дни сме и ни се случва следния феномен, който не ножем да си обясним. Някой има ли идея нормално ли е?

Бебето се събуди в 16:30 Ядохме и излязохме за малко на разходка. Заспа към 17 часа в количката. 18 часа се пребрахме и от тогава до 20 часа не е заспивала нормално ли е? Не плаче а само седи и гледа.
в 21 часа сменихмме памперс ядохме и спа 30 минути. Към 22:30 пак сменихме памперс. от 21 до 00 часа будува с кратки паузи сън от 15 мин. Така всяка вечер.

# 14
Здравейте, дъщеря ми е на 7м (точно днес ги навършва) има два зъба пробили и много лиги, проблема е , че от постоянното лигавене цялата и брадичка и около устата е зачервена и раздразнена, купувах биодерма крем, балсама на д-р Тайс, Бочко, дефламол и още други, но не и не , не минава, вечер е страшно зачервена, направо рак, сутрин е много по добре, до обяд пак почва зачервяване и вечерта е ужасно , дайте ми съвет, лигавници сменям през 15 мин , мажа с крем, почиствам с преварена вода …. Отчаяна съм вече над месец е така, докторката казва ще мине от лигите е и зъбите, ама искам да я оправя, вероятно я и сърби, та идеи и мнения събирам всякакви.
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт