За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 023
  • 243
  •   2
Отговори
# 225
Някой случайно да ползва бебефон/камера на RobiCam ? Ако може мнение,че аз ползвам на Авент, но тотално отказва вече да работи и много ме дразни. 😃

# 226
Ние имаме RobiCam, но не я ползваме Simple Smile Нагласихме я, добре си работеше, просто все още не виждам смисъл да я ползвам. Нещо конкретно ли те интересува?

# 227
Да, понеже ние пътуваме доста и ми се иска да има обхват на по-голямо разстояние, гледах модела с бебефон, който си има монитор и отделно може с телефон,чрез приложение да се наблюдава. 😃

# 228
Нашата е тази - https://www.robicam.bg/product/babycamera-termometer/ Няма бебефон, но през нощта се вижда много добре. Включването при шум на мен ми беше важно. Не съм тествала на какво разстояние хваща обаче - вкъщи не е имало проблем.

# 229
Оххх, само тревоги 😥 бебето е на почти 4 месеца. Заради абкм септември я водихме на гастро, взехме МБ фецес - нямаше нищо.
Сега ходихме пак, за да може да напишат протокол за млеката и взехме фецес, този път МБ, паразити и на следващия ден взехме и ПКК.
Паразити и пкк са ок.
Имаше леко завишени левкоцити и занижени лимфоцити, но и педиатърката и ЛЛ на бебето казаха, че е ок. Днес обаче излезе стафилококус ауреус във фецеса, масово. На заключение пише, че може да е колония или носителство и АБ терапия е по преценка на лекаря.
Педиатърката е спокойна, чакам отговор от ЛЛ.

И да ми казват да не се шашкам, аз пак се шашкам. Случвало ли ви се е?
В родилното беше с конюнктивит, но на очен секрет не излезе нищо, защото вече започнаха с цилоксан, след това го смениха на други капки и венозен АБ.
Изхожданията са течно-кашави откакто е на това мляко, зелени, няма нишки кръв вече, гастрото също не смята, че има проблем при изхожданията, спокоен е корема, имаше малко газове при прегледа. Рядко има колики. Откакто е на това мляко е още по-спокойна и се изхожда по-лесно.
Педиатърката казва, че може да е от кожата на детето.

# 230
Здравейте, бебчето ми е на 2++, много лакома от самото начало, хапва си добре (120мл по 6 пъти), изцяло на АМ е, козе Лактана (не е сменяно млякото). От няколко дни, когато яде е много нервна, рита с крачета, върти се, примрънква, но щом махна шишето започва да плаче - тоест, не е сита, иска си още. Днес беше най-кошмарното и хранене - на нямаше и изядени 20 мл почна да рита с крачета, да маха с ръце, махнах шишето, започна истеричен рев, сложих шишето отново - пак рев, сложих я легнала на повивалника да яде настрани, докато държа шишето - горе-долу така хапна 50-60мл, после пак рев и общовзето ни отне 30мин, че и повече, за да си изяде млякото. Пробвах с по-голям номер биберон - дави се, тече и от устата, така че според мен проблемът не е този, но какъв би могъл да бъде? Стресирам се само като наближи часът за ядене.

П.с. Не знам дали е възможно да е рефлукс, защото досега не го е правила, храна не връща, не се свива от коремче, оригва се на всяко хранене много добре, коликите вече отшумяха.

# 231
Здравейте, бебчето ми е на 2++, много лакома от самото начало, хапва си добре (120мл по 6 пъти), изцяло на АМ е, козе Лактана (не е сменяно млякото). От няколко дни, когато яде е много нервна, рита с крачета, върти се, примрънква, но щом махна шишето започва да плаче - тоест, не е сита, иска си още. Днес беше най-кошмарното и хранене - на нямаше и изядени 20 мл почна да рита с крачета, да маха с ръце, махнах шишето, започна истеричен рев, сложих шишето отново - пак рев, сложих я легнала на повивалника да яде настрани, докато държа шишето - горе-долу така хапна 50-60мл, после пак рев и общовзето ни отне 30мин, че и повече, за да си изяде млякото. Пробвах с по-голям номер биберон - дави се, тече и от устата, така че според мен проблемът не е този, но какъв би могъл да бъде? Стресирам се само като наближи часът за ядене.

П.с. Не знам дали е възможно да е рефлукс, защото досега не го е правила, храна не връща, не се свива от коремче, оригва се на всяко хранене много добре, коликите вече отшумяха.

И ние имахме този проблем, преди седмица направи 3 месеца и вече отшумява, но дълго време си беше така. Ходихме на гастроентеролог, каза, че е от много силни газове, които се натрупват особено като изпие малко мляко, при моето момиче се получаваше на средата на бутилката - често оригване, паузи при храненето и по-често хранене по малки количества, това бяха нещата, които донякъде помагаха поне да се нахрани. Иначе никакви капки, пробиотик, масажи при нас не доведоха до някакви върховни резултати.

# 232
Здравейте, може ли да препоръчате бебешки шишета и залъгалки за новородено?

# 233
Бих препоръчала да вземете по 1-2 шишенца от няколко вида.
Защото нещата са много различни, зависи какво ще се пие също. Филипс авент, толкова хвален, моето бебе не го хареса.
После бяхме на гъсто мляко, в случая нук пърфект матч трябваше със специален размер биберон. Накрая минахме на нук фърст чойс и е с него вече няколко месеца, но масово препоръчват нук пърфект матч и филипс авент.
Размера на биберона е според течността, силата на бебето, не толкова според възрастта на бебето.
При някои С размер (1ца при някои биберони) е ок, при някои е слабо, например чувала съм с филипс авент 3-4 ка от първия месец още. Ако е по-гъста течността трябва друг размер, ако е по - течно като кърма, чай - трябва по-малък.
Залъгалки, бибс и филипс авент, нук не ги тачи толкова.

# 234
Avent и за двете. Ако ще е на смесено хранене - natural response, но с поток 1м+ или 3м.+, ако не обикновената серия.
Като цяло аз бях взела и NUK, но беше трагедия. Но май имат и хубава серия.

# 235
Всеки ще Ви каже различно. То има 3/4 марки. Вижте им цените, моделите и каквото Ви хареса. Вземете 1/2 шишета, 1/2 биби, за да ги смените, ако не ги хареса.
Аз взех Томи Типи - шишета и биби и си ги одобри от първия ден. После сменях номерата на бибероните само. Нук биби не хареса. Филипс Авент не съм пробвала.

# 236
Много е субективно с шишетата и бибите, всеки ще препоръча това, което е работило за неговото дете.
Аз си изгледах си детето с Nuk First choice. В болницата беше с такива шишета и вкъщи продължихме.
Имах и на Авент, но не ги харесваше особено. Залъгалки също само Нук признава.

# 237
Наистина е най-добре да вземете  по 1-2 броя от няколко марки и като видите бебето как се храни от всяко шише да прецените от кое да купите още бройки. Ние най-добре се справяме с Nuk perfect match за новородено. Филипс Natural response ни свърши някаква работа биберона за 4м+, по-малките размери бяха трагедия при нас - бебето ядеше по 30 мин 10-20 мл и заспиваше… Tomme tippee е среден вариант и също ни свърши работа.

Биберони - филипс от 0-2 месеца се харесаха при нас; тези на Nuk ги отхвърли.

# 238
Подкрепям горните мнения, единствено ще дам още една опция да помислите за шишето на Mедела с накрайник Calma, ако искате да кърмите. Много рядко се споменава за него, то е и скъпо, но лично при мен то ми спаси кърменето, защото системата е разработена така, че да наподобява точно начина на сукане. В Амазон са доста по-евтини.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 17:43 от S.G.C.

# 239
Вижте и в болницата, ако ще сте в частна такава, в какво шише ще носят АМ. При нас в болницата шишетата бяха на нук с някакви супер течащи биберони, а вкъщи имах филипс авент и детето ядеше по 20-30мин 10мл с най-слабия поток. Веднага смених на поток 4, което се води за бебета на 3+ месеца, но така детето ядеше. Не се е давело или повръщало. Хубаво е да си види и какво ще е млякото в случай на хранене с АМ, а не с кърма. Нашето е супер течно и филипса ни върши супер работа, но ако беше по-гъсто със сигурност щях да се огледам в други шишета и биберони.
Биби също ползваме на филипс. Имаме и на нук като подарък от болницата и в началото му я давах - приемаше я. Не е капризен на биби.

Общи условия

Активация на акаунт