За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 380
  • 262
  •   2
Отговори
# 255
  • София
И двамата са ми яли судокрем. Малкото дори целенасочено го търсеше 🤦🏽‍♀️
Хаха.. и нищо им нямаше, нали ?

# 256
Чудя се дали не прекалявам с душ гела. Мия по 9-10 пъти на ден, не ползвам мокри кърпи и мия с вода и душ гел. Леко е зачервено дупето, не е подсечено. Може да поспра душ гела и само с водичка.

От душ гела е, мий само с вода. Моите и двамата ги мия на всяка смяна на памперса, мокри кърпи ползвам само навън. Само сутрин и вечер мия с измивния гел, нашият е на Биодерма. Не са имали проблеми с кожата.

# 257
Миех и аз само след акане. Когато малкия се изхождаше по 10 пъти на ден не на всяко миене съм ползвала бебешко сапунче. Ако се изака 1-2 пъти окей, ама 10 пъти ще пресуши кожата. Нищо няма да му стане на дупето ако се измие само с водичка. Сега ползвам мокри кърпи и съм най-доволна от тези на бебо с мицеларна вода, но в момента ми е физически невъзможно да го замъкна до мивката и да му измия дупето, защото е почти 9кг на 4 месеца Smiley А и той намали изхожданията на едно на ден или през ден.

# 258
  • Пловдив
И двамата са ми яли судокрем. Малкото дори целенасочено го търсеше 🤦🏽‍♀️
Хаха.. и нищо им нямаше, нали ?
Нищо им нямаше...освен тишина вкъщи по това време, така ги и усещах, че нещо правят.

# 259
Здравейте!

Постът ще бъде малко дълъг, надявам се да не е проблем.
Имам бебче на 8м, което през деня заспива само на ръце, а за нощния сън се приспива сам и дори не иска да го люшкаме. Приспиването на ръце не ми пречи, сядам си и го приспивам, после го местя в кошарата. Тук обаче идва момента, че по време на следобедния си сън се пробужда по средата на дрямката и понякога с потупване успявам да го успокоя, но по-често ми се налага да го люлея и след това не мога да го върна обратно, иска да си доспи върху мен. Това се случва последните 2 месеца откакто дремките станаха по-дълги. Реално ползвам това време да си гледам тел (като в момента) или да си чета, но напоследък започнах да се притеснявам, че ако продължаваме така като дойде време за ясла или градина ще е голяма веселба… Пробвах консултант по сън, четох различни блогове, питах и чат джипитито но нищо нямаше ефект и не знам дали сам ще започне да свързва фазите на сън без да се налага да се намесвам. Та затова пиша тук с надеждата някой да е имал подобен опит и бихте споделили какво ви е помогнало.

Благодаря, че изчетохте!

# 260
8 месеца пак е добре..моя е на годинка и един месец и още го приспивам на ръце за следобедната дрямка Sweat. Тежи почти 12 килограма и ръцете ме болят,той от друга страна няма проблем с това и си го очаква. Надявам се като мине на едно спане през деня,да започне да заспива самостоятелно.

# 261
Надежди 😂 И на едно спане не е песен. Мислех си, че като мине на една дрямка и ще се оправи и нощния сън. Ми не 😂😂😂😂 Даже последно време супер трудно заспива нощем. Таааа, не си мислите, че като мине на една дрямка ще заспива само детето, че ще махнете бибата и тн.

# 262
Консултантите за сън са излишни. Моето момиче от 3 месеца до сега (13 месеца) през деня все върху някой спи вкъщи, а като е върху мен често и на гърда. На ясла тръгна на почти 12 месеца (не съм в България обаче) и там без проблем си спи, даже ми казаха, че лесно и бързо заспива. Друга среда е, по друг начин заспиват, а и повече се уморяват. Междувременно миговете, през които тя спи върху мен, са незаменими. Радвайте им се и зарежете консултантите, които само създават тревога.

Общи условия

Активация на акаунт